Semifreddo wymyślił ponoć w XVI wieku, chemik, architekt i rzeźbiarz włoski, Bernardo Buontalenti. Deser jest przepyszny i warto go serwować na letnich stołach ale nie tylko
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Rogaliki z budyniem i malinami to deser wpisujący się do letniego jadłospisu. Bardzo lubię wypieki z drożdżowego ciasta, a te …
My Blueberry CornerObłędne ciasto, z najlepszym na świecie kremem! Smak dzieciństwa, znany chyba wszystkim :) To jedno z tych ciast, które zawsze znajdzie swoich amatorów, do którego smaku każdy
Domowa cukiernia EwyJeśli chodzi o jagodzianki, to mam pewne zasady. Po pierwsze muszą być mega świeże, a najlepiej jeszcze ciepłe, po drugie - ciasto ma być tylko kołderką do
Kulinarne InspiracjePtysie z kremem adwokatowym to pyszny deser dla dorosłych Robiłam pierwszy raz i wyszły naprawdę super! A przepis jest bardzo prosty Te
KuchniaWeDwoje.plPonieważ dopiero co raczkuję w temacie gatunków mąk bezglutenowych, wiedza moja o mące kokosowej jest niewielka 😩 Szperam w necie, przeglądam, czytam i ... zaczynam teorię obracać
Walijskie PichceniePrzepyszne ciasto, lekkie i orzeźwiające. Z agrestowym nadzieniem, bitą śmietaną i cytrynowym lukrem. Podobne do cytrynowca, wspaniałe! Pięknie prezentuje się na stole, będzie hitem każdej imprezy
Domowa cukiernia EwyWitajcie! Dziś wracamy z recenzją produktu, ponieważ ostatnio nasz blog głównie skupił się na świątecznych przepisach. Sezamki zawsze raczej lubiłyśmy ale niespecjalnie sięgałyśmy po nie na
Candy PandasZnudziły się Wam tradycyjne owsianki? Wystarczy mały drobiazg aby zwykłe śniadanie zamienić w coś wyjątkowego. Zrobienie zdrowych ciasteczek serduszek bez glutenu i białego cukru nie zajmuje
Candy PandasDzisiaj zapraszam Was na pyszne bułeczki drożdżowe. Normalnie powiedziałabym jagodzianki, ale nie ma w nich tylko jagód. Mamy również to co tygryski lubią, czyli ser biały
Mieszam w GarnkuSłodycz połączona z delikatną kwaskowatością - połączenie idealne. Zapraszam na pyszne muffinki. SKŁADNIKI: - 3 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru trzcinowego - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki cynamonu
Wielopokoleniowooprószyć 1/4 łyżeczki soli. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez 10 minut. Dokładnie to samo zrobić z pomidorami. Cebulę czerwoną drobno pokroić w piórka, kulki mozzarelli przekroić na pół. Ciastko francuskie ułożyć na papierze do pieczenia. Układać rzędami, naprzemiennie upieczone i uprzednio wystudzone warzywa, w taki sposób aby lekko zachodziły na siebie. Całość polać dwoma łyżkami oliwy i posypać czarnym
mecooksRabarbarowej rewolucji w mojej kuchni ciąg dalszy. Zastanawiam się tylko dlaczego wcześniej nie chciałam się do niego przekonać, przecież w odpowiednim zestawieniu jest pyszny. Dzisiaj rabarbar
Bon appetit mon amieDziś, wraz z babeczkami słów kilka o moim pierwszym razie ;) A nawet o dwóch... Pierwszy dotyczy palnika, który udało się wygrać, a na który polowałam
Kuchnia w czekoladzieNie tylko Mama wie, co dobre ;) Teściowe też znają się na rzeczy i próbują dogodzić sobie i synowej przy okazji ;) Dokładnie taki przepis pochodzi właśnie z
Kuchnia w czekoladzie