Efektowne i przepyszne ciasto. Pięknie się prezentuje i na pewno Wam zasmakuje. Pierwszy raz jadłam je w pracy, dorwałam przepis i czym prędzej zrobiłam je domownikom
Domowa cukiernia EwyWiosną tego roku napisał do mnie pewien Pan, który trafił do mnie za pośrednictwem G + i miał do mnie prośbę. Otóż po odwiedzinach dzieci, zostaje
Dieta moja pasjaCieniutkie pierniczki imbirowe prosto ze Szwecji. Po upieczeniu chrupiące, a po kilku dniach spędzonych w zamkniętym pojemniku miękną. U mnie już następnego dnia były pysznie
Nastoletnie WypiekaniePyszne, ekspresowe ciasteczka idealne gdy macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie spędzić wieczności w kuchni. Sprawdzą się również w roli słodkiej przekąski na imprezowy
Czekoladowa muffinkaPrzepyszne rogaliki, mam ten przepis od kucharek z przedszkola. Dzieci testują za każdym razem jak są robione i się nimi zajadają. To chyba jest najlepsza recenzja
Kuchnia PokoleńCo prawda do Świąt jeszcze trochę czasu ale u mnie już dziś pyszny wpis na słodkie i pyszne babeczki. Do ciasta dodałam chałwę waniliową a babeczki
Ewa w kuchniTen przepis to klasyk, ale warto go przypomnieć. Słone kruche paluchy z serem to idealny dodatek do rozgrzewającego czerwonego barszczu. Można je przygotować nawet kilka dni
Trzeci talerzNieziemsko dobre ciacho ;) Lekkie, orzeźwiające, bardzo cytrynowe. Intensywnie cytrynowa masa budyniowa na biszkopcie, z lekką pianką cytrynową. Całość udekorowana herbatnikami i cytrynowym lukrem ;) Ciasto jest kwaskowate
Domowa cukiernia Ewybardzo dobrze wyrobić, na gładka masę. Ciasto zawinąć w folie spożywczą i schłodzić w lodówce 1-2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na 2-3 mm i wycinać ciasteczka. Każde ciastko z jednej strony obtoczyć w cukrze trzcinowym i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-16 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
Kuchnia w opałachDziś ciasto mini albo tarteletki jak wolicie ??? Pewnie dowiem się za parę dni z waszych komentarzy. Robiłam je na specjalne zamówienie czyli mąż zażyczył sobie" No
Różowa kuchnia To mój faworyt wśród serników. Szybkość przygotowania i łatwość wykonania sprawia, że często do niego wracam. Nie trzeba wałkować, nie trzeba mrozić i ścierać na
Jadło i czytadłoU nas przygotowania do Świąt trwają już na całego do zrobienia mamy z mamą całą górę pierniczków. W sklepach brak jest idealnej przyprawy, do tych gotowych
Lili w kuchniTrufle czekoladowe to kolejna pyszna propozycja dla tych, co bez czekolady nie wytrzymują nawet dnia. Nie za słodkie, z lekką rumową nutą. Przygotowanie to kwestia
Nastoletnie WypiekanieKlasyka. Kiedyś jedliśmy je co chwilę - ze śmietaną, czy tak jak dzisiaj - z kremem budyniowym. Przepyszne, delikatne, bardzo kremowe. Smak Was nie zaskoczy - są po prostu
Domowa cukiernia EwyRozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część z dziurką i posmakowane "pełne" ciastko. Gotowe można udekorować cukrem pudrem lub ksylitolem w pudrze. Przełożyć do pudełeczka i odczekać kilka godzin, aż zmiękną. Zapraszam Was do skorzystania z rabatu na produkty #Ambition :) Wpis
FitKot