odstawiłam do stężenia do lodówki. Kiedy mus już zaczął tężeć wylałam go na sernik. Odstawiłam ciasto jeszcze na kilka godzin do lodówki. Bardzo smaczne i orzeźwiające ciastko! Pyszne! Notatki: * morele można obrać ze skórki, wtedy kolor musu będzie jaśniejszy * do zblendowanych owoców dosypałam odrobinkę kwasku cytrynowego, żeby morele bardzo nie ściemniały * cukru pudru do serka
Pieprzyć z Fantazjąodłóż kilka truskawek do dekoracji) , po czym usuń szypułki. Truskawki zmiksuj ze stewią i octem balsamicznym. Podaj chłodnik z truskawek w głębokiej miseczce lub talerzu, obok ułóż chrupiące podłużne ciastko. Podawaj ewentualnie z lodami (np waniliowymi) lub sorbetem. Ja podałam chłodnik z lodami z werbeny, które są specjalnością regionu Owernii, a dokładnie Le Puy en Velay, głównego miasta departamentu Górnej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDla niektórych to smak dzieciństwa, ja dopiero kilka lat temu spróbowałam szyszek z ryżu preparowanego. W moim dzieciństwie robiło się jeżyki z chrupek kukurydzianych i irysów
Obiad gotowy24.06.2019 Kruche ciasteczka z serii prostych i szybkich . Przepis przywiozłam od mojej znajomej z Poronina, którą oczywiście serdecznie pozdrawiam:) Cztery produkty podstawowe a dodatki to kwestia
gotuj ze mną23.06.2019 Słodkie ślimaczki to szybkie i proste ciasteczka. Nie wymagają ani dużo czasu , ani dużo produktów. Wykonane z ciasta francuskiego i tak naprawdę możemy robić różne
gotuj ze mnąW upalne dni najlepiej smakują schłodzone desery, ciasta i napoje. Tiramisu jest właśnie takim deserem, a co najważniejsze przygotowuje się go bardzo szybko. Przygotowane w pucharkach
Przepisy KulinarnePyszne ciacha z kleiku ryżowego, uwielbiam je w każdej postaci i z różnymi dodatkami.. Dziś z dodatkiem banana i miodu. Z jednej porcji wychodzi około
Dziś Ja gotujePtysie z kremem, bitą śmietaną, masą jajeczną. Wszystkie są przepyszne. Forma podania również jest ważna. Delikatne ciasto parzone w kształcie łabędzi. Składniki na ciasto
Słodki ZakątekDziś mam dla Was, pyszne i szybkie do zrobienia rogaliki. Wystarczy zagnieść ciasto i od razu wałkować. Nie trzeba czekać, aż wyrosną i nie trzeba wkładać
Agusiowe smakołykiDomowy kompot z rabarbaru to alternatywa dla gotowych soków i napoi, który kupujemy w sklepie. Propozycja ta idealnie sprawdzi się do każdego obiadu, a jak schowacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiPrzepyszne ciasteczka z płatkami kukurydzianymi oraz innymi dodatkami. Wasze dzieci z pewnością je pokochają (i Wy też ;-) Zaskakują zarówno smakiem jak i konsystencją. Z pozoru miękkie
Arabeska waniliowaTym razem przepis na półkule cytrynowe z bezą szwajcarską! 😀 Masa cytrynowa jest niezwykle delikatna i rozpływająca się w ustach dzięki dużemu dodatkowi masła, a cały deser
AleTorcikPodczas wczorajszych generalnych porządków odkryłam w szafce foremki do pieczenia rurek. Pomyślałam zatem, że przygotuję je z kremem sezonowym na bazie sera i truskawek. Wyszło
Weekendy w domu i ogrodzieSzybka przekąska lub deser dla małych i dużych z sezonowym rabarbarem. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2-3
talerz przyjemności