Urodziny, to naprawdę wyjątkowe wydarzenia dla każdego dziecka i oczywiście dla nas rodziców. To dzień, w którym powinna panować tylko radość, to dzień spełniania marzeń. Mój
Słodkie okruszki06.10.2019 Pyszne chrupiące rogaliki z konfiturą z malin. Wykonane na bazie ciasta kruchego drożdżowego, dość proste w przygotowaniu więc możemy do nich wracać często:) Myślę, że
gotuj ze mnąSkładniki: ( szklanka 250 ml) ( z podanej porcji wychodzi ok. 80 sztuk) Łupinki 4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczka sody 2 łyżki śmietany
Kulinarne przygodyUwielbiam przemycać warzywa do moich słodkich deserów i wypieków. Zawsze to sposób na dodanie im nieco witamin, a wiele warzyw doskonale się do tego celu sprawdza
FlymetothespoonUwielbiamy domowe wafelki. Ciągle szukam na nie nowych pomysłów. Składniki: 1 paczka wafli (u mnie 6 listków) 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej Masa kokosowa: 100 ml
Kuchnia domowa Ani24.09.2010 Bardzo ciekawy przepis pochodzący z Ameryki. Składa się z kilku składników, przygotowuje się go bez pieczenia. Ciekawy smak , wyglądem przypominają znane nam mini bajaderki. Schładzamy
gotuj ze mnąKruche waniliowe ciasteczka. Jesienne, deszczowe dni, to dla nas idealna okazja na domowe wypieki. Dziś wraz z córeczką upiekłyśmy jej ulubione kruche waniliowe ciasteczka. Prosty przepis
Słodkie okruszkiFrancją, ale korzenie ma niemieckie, dokładnie w Lotaryngii (stamtąd pochodził Fulko de Lorche, dobry Niemiec z „Krzyżaków”, przyjaciel Zbyszka z Bogdańca:). Nazwa wywodzi się od słowa kuchen , co znaczy ciastko . To prosta zapiekanka zrobiona na kruchym cieście z nadzieniem z jajeczno-mlecznej masy. Najbardziej znana jest quiche Lorain, klasyczna francuska zapiekanka z serem gruyer i boczkiem. My proponujemy Wam zupełnie
Niedzielny kucharzMałe rogaliki twarogowe z dodatkiem masła oraz skórki z pomarańczy, dzięki której zyskały wyjątkowy smak oraz aromat. Składają się tylko z 5 składników i są banalnie
Kuchnia MagdaLenyLato nieubłaganie przemija, Słońce chowa się za horyzont znacznie szybciej, a na dodatek nie grzeje już tak, jakbym sama osobiście tego chciała. Nie mam takiej mocy
Kuchnia w czekoladziejest zazwyczaj z Francją, ale korzenie ma niemieckie, dokładnie z Lotaryngii (stamtąd pochodził Fulko de Lorche, dobry Niemiec z „Krzyżaków”) – nazwa wywodzi się od słowa kuchen , co znaczy ciastko . To prosta zapiekanka zrobiona na kruchym cieście z nadzieniem z jajeczno-mlecznej masy. Najbardziej znana jest quiche Lorain, klasyczna francuska zapiekanka z serem gruyer i boczkiem. My proponujemy Wam zupełnie
Niedzielny kucharzSkładniki: Opakowanie wafli prostokątnych u mnie 5 sztuk Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki mleko 1/2 szklanki Mleko w proszku 2 szklanki Przygotowanie: Do garnka wsypujemy
Kulinarne przygodyDzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów
Przepisy Babci