ciastka - 17601 przepisów (strona:760/1174)

pierniczki szwedzkie 73

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 380 g mąki 150 g miodu 100 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko 2

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki czekoladowe 79

Dobra czekolada nigdy nie jest zła, zapraszam na muffinki czekoladowe. Doskonały dodatek do kawki, na długie wieczory, nie zastąpione na poprawę humoru. Kawałki lekko rozpuszczonej czekolady

gotuj ze mną
Ptysie z kremem budyniowym 81

Przepis na małe cuda z ciasta parzonego wypełnione w środku przepyszną masą budyniową z dodatkiem mascarpone. Pyszne łakocie w sam raz na jeden kęs, szczególnie uwielbiane

Słodki Blog
Pierniczki alpejskie z nadzieniem lub bez :) 88

 Składniki: (składniki na ok. 40 sztuk) (szklanka 250 ml) Mąka pszenna 500 g Miód 200 g Masło 125 g Żółtka 4 Białka 2 Śmietana 18

Kulinarne przygody
Ciasteczka serowe z jabłkami 83

Artykuł Ciasteczka serowe z jabłkami pochodzi z serwisu emame kitchen .

ememe kitchen
Czebureki z mięsem 86

Gruzińskie Czebureki ostatnio skradły moje serce. To delikatne ciastko twarogowe z soczystym farszem mięsnym. Smażone na głębokim tłuszczu po przegryzieniu lub przekrojeniu uwalnia się z nich delikatny aromat i wypływa z nich lekki bulion.  Porcja na ok 26 pierogów Składniki: ciasto 1 kg twarogu tłustego 950 g mąki 1 jajko 1 żłótko 1,5 łyżeczki sody

Niezły Młynek
Kruche chrusty 75

cukrem, rumem i jajkiem na pianę. Na stolnicy przesiać mąkę i dodać szczyptę soli, zrobić zagłębienie i wlać w zagłębienie mleko oraz mieszankę maślaną. Wszystko zagnieść na gładkie ciastko. Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok 3 mm, następnie wycinamy radełkiem romby.   Smażymy chrusty z obu stron na złocisty kolor w rozgrzanym tłuszczu na 180 C.  Chrusty

Niezły Młynek
Ptysie-ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem ajerkoniakowym 77

Ptysie z ciasta francuskiego z lekkim jak pianka kremem o smaku ajerkoniaku. Najlepiej przygotować je niedługo przed podaniem ,aby ciastko było delikatne i kruche.  Deser tylko dla dorosłych :-) Składniki: 1 blat gotowego ciasta francuskiego 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka ajerkoniaku 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki żelatyny Ciasto francuskie rozwijamy,szklanką wykrawamy kółka i pieczemy ok.8-10

Przepisy mojej mamy
ZAPARZANE CIASTECZKA CUKROWE 88

 Bardzo prosty przepis, według którego łatwo i szybko przygotujesz takie ciasteczka, które po prostu rozpływają się w ustach. Mąkę zaparzamy gorącym tłuszczem, stąd zaparzane ciasteczka

Smaczne moje
HERBATNIKI MIĘTOWE 101

 Cudownie chrupiące, pachnące miętą herbatniki które sami zrobimy w 15 minut. Chrupnięcie podkreśla cienka warstwa cukru.    masło 150 g cukier puder 3 łyżki

Smaczne moje
Jabłko w rustykalnej oprawie 76

się po kuchni, pomyślała o ciasteczkach.   Wycinanie, wałkowanie,  pieczenie na raty kilku blach.  Pod wpływem mego protestu, zgodziła się na opcję zastępczą. Uproszczoną. Jedno, duże ciastko. Okragłe, chrupiace, maślane, z jabłkiem. Bez wyciągania foremek. Szybko, na podwieczorek, z kawałkiem loda.  Kawałkiem - nie gałką, bo w zamrażarki tyłach leżały tylko dwa rożki - karmelowe.  Może

Kronika Piekarnika
Trójkąciki z ciasta francuskiego z nutellą. 117

  Kiedyś już pisałam, że warto mieć w lodówce, ciasto francuskie.  Świetnie się sprawdzi na słone, lub słodkie przekąski. Tym razem, zrobiłam szybki deser. Ciasteczka

Agusiowe smakołyki
Ciasteczka z oczkiem 73

Ciasteczka z oczkiem to bardzo smaczne ciasteczka z marmoladą. Są proste do wykonania, ale trzeba troszkę cierpliwości na wykrawanie kółek a potem ich składanie. Jednak ta

Pieprzyć z Fantazją
Świąteczne pierniki z dekoracją – sprawdzony przepis 97

Świąteczne pierniki z dekoracją – sprawdzony przepis zawsze wychodzą pysznie i aromatycznie. Pierniki możemy powiesić na choince, zrobić świąteczne chatki, udekorować stroiki czy stworzyć z nich

Smaczne Potrawy