Coś dla miłośników kawowych słodkości - pyszne ciasto na biszkopcie kakaowym z delikatnym, piankowym kremem cappuccino i malinową żelką. Wspaniałe połączenie smaków; osobiście uwielbiam duet: kawa + maliny
Opowieści z piekarnikaDrożdżowe bułeczki ... dla mnie zawsze zostaną Nr 1 wśród wszystkich wypieków 💗💗💗 Kocham ich zapach ... ich smak ... nawet ich nieidealny wygląd (zawsze pękają mi podczas pieczenia, pewnie
Walijskie PichcenieDzisiaj mam dla Was nie jeden przepis a trzy. I wszystkie z wykorzystaniem pysznych miodów smakowych. Ostatnio miałam okazję testować produkty Pasieki Rodziny Sadowskich i od
Delicious PlaceW ramach naszej diety związanej z problemami z tarczycą i insulinopornością, w której wykluczony został cukier, czasami przychodzi ochota na coś słodkiego. Wiadomo, każdy ma takie
Bernika - moj kulinarny pamietnikW tym roku jakoś nie mogę rozstać się z truskawkami i ciągle coś jeszcze wymyślam. Dziś na przykład - pyszne drożdżówki. Są mięciutkie, a dodatek owoców i
babka w formieDziś królowa beza w nieco innym wydaniu, czyli w wersji mini. Tym razem upiekłam mini bezy z kremem limonkowym. Limonka rewelacyjnie kontrastuje ze słodką bezą. To
Kulinarne przygody GatityWszystkie słodkie bułeczki, które piekę zazwyczaj posypuję obficie kruszonką. Tym razem odbiegłam od tradycji. Bułeczki są bez kruszonki, dla moich domowych łasuchów tylko lekko je
Walijskie PichcenieDelikatne, kruche ciasto, kremowa masa serowa o lekkiej konsystencji oraz frużelina wiśniowa - to trzy warstwy tego letniego sernika na zimno, który nie zawiera glutenu. Artykuł Sernik
WiszniówkaProponuję dziś przepis na przepyszne ciasteczka cynamonowe . Są bardzo proste do wykonania, takie "kryzysowe", ponieważ możemy je przyrządzić, gdy w naszej lodówce przysłowiowo jest tylko światło
Kawa z mlekiemPyszne kruche ciastko wypełnione puszystym kremem jagodowym do deser idealny na lato. Ciasto parzone/ptysiowe: 1 szkl wody 125 g masła 1 szkl mąki pszennej 4 jajka Krem jagodowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% łyżka żelatyny szklanka jagód 4 łyżki cukru szklanka malin cukier puder do posypania Ciasto: W garnku zagotować wodę z masłem. Wsypać mąkę i energicznie mieszać
Smakołyki Asi13 i 14 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na SłodkoNiedawno były jagodzianki rosnące nocą , a dzisiaj przepis na pyszne, proste, drożdżowe bułeczki z czym macie pod ręką. U mnie wyszły drożdżówki z borówkami i malinami
Mieszam w GarnkuSkładniki: Wafle paczka u mnie 5 sztuk Cukier szklanka ( lub mniej ) Galaretka truskawkowa śmietanka 30 % 200 ml Masło 200 g Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy
Kulinarne przygodyMąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i wsypujemy do masy jajecznej, mieszając łyżką. 3. Połowę ciasta wylewamy do formy i układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 4. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody
Kulinarna Chwila