zjadł, więc zapakował je spowrotem do pudełka po butach, i schował wysoko na szafie. Nie muszę chyba mówić, że po całym dniu w owym obuwniczym opakowaniu, ciastka nie nadawały się już do zjedzenia. I nawet Eric, który je uwielbia, nie był w stanie ich już zjeść. Ale to tylko dowodzi tego, iż moje eklerki powodują, że człowiek robi
W mojej holenderskiej kuchnizawsze byłam fanką amerykańskich babeczek, tzw. cupcakes. Miękkie rozpływające się w ustach ciastka, niezwykle proste w przygotowaniu, które można przyrządzić na bez mała tysiąc sposobów: na słodko, słono, z warzywami, owocami, czekoladą czy innymi dodatkami. Jednym z moich ulubionych rodzajów cupcakes są Cookie Dough Cupcakes z mega słodkim ciasteczkowym środkiem. Przygotowanie tych super efektownie wyglądających babeczek, jest może czasochłonne
W mojej holenderskiej kuchnicałość dokładnie mieszamy. Powstały czekoladowy mus przelewamy w równych porcjach do kokilek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 12 minut. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika!!! Po tym czasie ciastka bedą z wierzchu w pełni upieczone, lecz w środku wciąż cudownie płynne. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchniżytniej w równych proporcjach) Pół szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego (dużym łasuchom radzę troszkę więcej) Szczypta soli Szczypta sody oczyszczonej Szczypta proszku do pieczenia (można dodać więcej, jeśli chcemy, żeby ciastka urosły, wtedy też taką samą ilość należy dosypać sody) Pół szklanki tłuszczu (użyłam oleju rzepakowego i oliwy z oliwek w równych proporcjach) 6 łyżeczek siemienia lnianego 3/4 szklanki przegotowanej
Weganizm infantylnysię upieką, pozwalamy im ostygnąć. Później wypełniamy środek masłem orzechowym, a na nie nakładamy rozpuszczoną czekoladę z orzechami laskowymi. Sądzę, że można by powsadzać do czekolady wafelki/andruty lub jakieś ciastka zbożowe (jeśli lubimy, gdy jest naprawdę słodko). Sama nie miałam takich akurat w posiadaniu, więc użyłam musli. Okazały się być całkiem smaczne w takim zestawieniu, chociaż nie wyglądają
Weganizm infantylnyjagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml gorącej wody Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć ze sobą. Tak przygotowaną masę ciasteczkową, rozkładamy w tortownicy o średnicy 23 cm tak aby pokryła cały spód foremki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp
Słodkości i nie tylkopieca.. :) Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na 3 równe części, następnie posypujemy blat odrobiną mąki i rozwałkowujemy ciasto. Wykrawamy wzory foremkami, wierzch ciastek można posypać cynamonem lub cukrem pudrem, układamy ciasteczka na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C piec
Zainspiruj się kuchniąłatwy w wykonaniu.. :) no i oczywiście bez pieczenia... A więc zabierzmy się do pracy. Mini Tarty z bitą śmietaną i malinami - bez pieczenia... SKŁADNIKI: - 1.5 szklanki pokruszonych ciastek ( np. herbatników lub innych kruchych ciasteczek, jak będzie więcej, to nic się nie stanie.) - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka cukru - 600 g śmietany 36% - 500 g świeżych malin
Zainspiruj się kuchniąjajkami i mąką, gotować na niewielkim ogniu przez kilka minut, aż do zgęstnienia budyniu. 5.Gorącą masę budyniową wylać na ułożone w blasze herbatniki. 6.Masę przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić napoleonkę w lodówce, a po kilku godzinach pokroić. Każdą napoleonkę oprószyć cukrem pudrem
ciemna strona patelnimasa stanie się gładka i elastyczna jak plastelina. Białą rozwałkowaną masą pokryć cały tort. Z reszty masy formować potrzebne elementy, zabarwione na odpowiednie kolory. *Ja dodatkowo użyłam kruchych, ciemnych ciastek imitujących ziemię;) Inspiracja: Torty artystyczne
Z miłości do słodkościszybki w przygotowaniu. A do tego smaczny!! Spód: 300g herbatników w polewie czekoladowej, 100g margaryny. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Margarynę stopić, przestudzić i dodać do ciastek. Krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić. Masa serowa: 500g twarożku sernikowo - kanapkowego Wieluń, 300ml śmietanki 30%, łyżeczka żelatyny, kilka kropel olejku waniliowego
Z miłości do słodkościJuż bardzo dawno nie piekłam żadnych ciasteczek... Czas był już więc najwyższy, by nadrobić zaległości. Jedne ciacha uruchomiły lawinę i potem poszło już hurtem... Jednego wieczoru uzupełniłam zapasy ciastek na dłuższy czas. Idealnie sprawdziły się na wakacjach. Własne, zdrowe ciasteczka... Polecam! W zamkniętej puszce mogą być nawet kilka tygodni. Dziś pierwsza wersja letnich ciasteczek: pyszne kruche ciasteczka orkiszowe
Smaczne ZdroweBardzo prosty i szybki deserek.. jogurt owocowy [ u mnie truskawkowy] herbatniki Ciastka pokruszyć.Układać w pucharkach na przemian z jogurtem
Moje domowe kucharzeniekonfitura..itp..u mnie wyszła mieszanka różnych smaków.. dżem brzoskwiniowy ... frużelina malinowa .. konfitura truskawkowa z cynamonem.. jogurt naturalny [ cukier do smaku] dżem, frużelina lub konfitura herbatniki Ciastka pokruszyć.Układać w pucharkach na przemian z jogurtem i dżemem, konfiturą
Moje domowe kucharzenieProsty i szybki do zrobienia...do tego deserku można oczywiście wykorzystać jakieś ciastka zamiast kruszonki . orzechowa kruszonka jogurt [ u mnie truskawkowy] dowolne owoce [ u mnie kiwi] Owoce - kiwi - obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Układać w pucharkach na przemian z jogurtem i kruszonką
Moje domowe kucharzenie