Wszystkim, którzy nie chcą, albo nie lubią czekać, polecam miękkie pierniki , które po wyciągnięciu z pieca nadają się od razu do zjedzenia. Puszyste, delikatne, z nutą pomarańczy. Z podanej porcji zrobicie około 25-30 sztuk sporych pierniczków (około 5cm długości). Składniki: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam typ 500) 2 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki miodu 2 jajka 1 łyżeczka sodki 100 g miękkiego masła Skórka otarta z pomarańczy (opcjonalnie) 1 łyżka mielonego cynamonu ½ łyżki mielonych goździków 1 łyżeczka gałki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...