ciastka - 17601 przepisów (strona:730/1174)

Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada 142

tych tradycyjnych, ale na pewno znajdzie swoich fanów. Jeśli lubicie drinka piña colada , to coś dla Was!!! Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada   Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo 50 g masła Masa serowa: 750 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu waniliowego ¾ szklanki cukru 5 jajek 2 łyżeczki

Mania Gotowania
Czekoladowa lawa z pomarańczową nutą 140

kulinarnych. Jest to na pewno wyzwanie, trzeba dobrze znać swój piekarnik, aby lawa wyszła idealnie. Jednak jeśli nie uda wam się za pierwszym razem, nie ma powodów do smutku. Ciastko, nawet przepieczone smakuje nieziemsko  J   Ciastko jest sycące, idealna propozycja dla wszystkich fanów czekolady. Czekoladowa lawa z pomarańczową nutą   Składniki na około 5-6 kokilek

Mania Gotowania
Sernik waniliowy z wiśniami w czekoladzie 181

przygotowaniu. Ps. Polecam Wam Twaróg Delikatny z firmy President, obecnie mój faworyt jeśli chodzi o ser na serniki. Sernik waniliowy z wiśniami w czekoladzie Składniki: Spód: około 450 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu

Mania Gotowania
Ghriba czyli marokańskie bezglutenowe ciasteczka pistacjowe 174

stopni. Ze schłodzonego ciasta formujemy  małe kulki, około 2 cm średnicy. Lekko spłaszczamy kulki, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko dekorujemy migdałem, delikatnie dociskając go do ciasta. Pieczemy przez 10-12 minut. Ciasteczka powinny być dość blade. Pozostawiamy na blasze przez 5-10 minut, w uchylonym piekarniku

Mania Gotowania
Sernik potrójnie kokosowy 188

razem wersja bardzo intensywnie kokosowa. Coś dla fanów batoników Bounty. Ciasto jest bardzo kremowe i wilgotne. Rozpływa się w ustach. Sernik potrójnie kokosowy Składniki: Spód: około 400 g ciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru

Mania Gotowania
Sernik z orzechowym spodem i kruszonką 248

gustu. Jeśli chcecie aby kruszonka również miała orzechowy smak możecie zastąpić płatki owsiane mielonymi orzechami. Sernik z orzechowym spodem i kruszonką Składniki : Spód : 3 łyżki masła 250 g ciastek orzechowych ½ szklanki mielonych orzechów 30 g roztopionego masła Kruszonka: 50 g rozpuszczonego masła ½ szklanki maki migdałowej 5-6 łyżek cukru ½ szklanki płatków owsianych 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo: 1 słoik

Mania Gotowania
Mini serniczki z frużeliną jagodową 184

przełożone warstwą owoców. Bardzo fajna alternatywa tradycyjnego sernika, która sprawdzi się idealnie na imprezę. Polecam! Mini serniczki z frużeliną jagodową Składniki (na około 12-14 serniczków) : Spód : 350 g ciastek czekoladowych np. Oreo 50 g roztopionego masła Frużelina: 1 szklanka jagód 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru Masa serowa: 750 g sera na serniki 1/2 opakowania budyniu

Mania Gotowania
Malinowa tarta na kokosowym spodzie 295

Spód: 200g herbatników,  200g masła,  50g wiórków kokosowych,  1,5 łyżki brązowego cukru.  Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić z cukrem, dodać do ciastek wraz z wiórkami kokosowymi, krótko zmiksować. Rozłożyć równomiernie na dnie i bokach formy na tartę o śr. 27cm. Schłodzić. Nadzienie: 500g malin,  150g cukru pudru,  skórka

Z miłości do słodkości
Tarta cytrynowa 180

tarta cytrynowa! Jest mega prosta i taka przyjemna w smaku...to jest to o co mi chodziło i krążyło po głowie...to TEN smak! Składniki na spód: 2 opakowania ciastek owsianych ( lub 1 op owsianych i 1 herbatników Petit) 200 g masła Składniki na masę: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 4 żółtka sok z 4 cytryn + skórka

Olikowa kuchnia
Cynamonowo- kardamonowe kokilki szczęścia ;-) 185

łyżka masła - 100 g serka ricotta - 100g jogurtu greckiego - laska cynamonu - ziarna kardamonu lub kardamon mielony - 1/2 łyżeczki brązowego cukru - tabliczka czekolady mlecznej - łyżka żelatyny WYKONANIE: - w blenderze zmiksuj ciastka z masłem - kokilki wyłóż folią spożywczą - na dno kokilek ułóż masę z ciasteczek - w osobnej misce wymieszaj serek Ricotta i jogurt, dodaj cukier, cynamon i kardamon (kawałeczek laski ścieramyna

SMYKWKUCHNI
Granola owocowa 153

przepis na granolę tym razem owocową, bardzo zdrowy, pełny witamin i składników odżywczych posiłek. Granolę możemy używać jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów, ciast czy jako bazy do wypieku ciastek. Szczerze polecam! składniki: - płatki owsiane - opakowanie - płatki jęczmienne - opakowanie -  po 3 garście rodzynek, suszonych śliwek, moreli, daktyli (pokroić na małe kawałki) - 4 łyżki pestek z dyni - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Tiramisu z wiśnią nadwiślanką 346

migdałowym maczać dosłownie na chwilę biszkopty i układać w żaroodpornym naczyniu. Wiśnie wypestkować, odsączyć i zasypać cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać mascarpone. Zmiksować.  Na ciastka wyłożyć warstwę śmietanki, przykryć warstwą wiśni i kolejną cienką warstwą śmietanki. Ponownie ułożyć namoczone biszkopty, śmietankę, resztę wiśni i resztę śmietanki.  Posypać startą czekoladą.  Deser przechowywać

Z miłości do słodkości
Francuskie sakiewki z wiśniami 186

środka, tworząc takie sakiewki. Wierzch posmarować drugim rozkłóconym jajkiem. Kruszonka: 25g mąki pszennej,  1,5 łyżki cukru,  łyżka masła. Ze składników zagnieść palcami kruszonkę, posypać wierzch ciastek. Piec ok. 25 minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości
Porzeczkowa pianka na krówkowym spodzie 230

prostu smaczna;)) Spód: 200g herbatników,  3 łyżki margaryny,  3 łyżki masy krówkowej.  Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Margarynę stopić, wraz z masą krówkową dodać do ciastek, krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy lub formy na tartę o śr. ok. 21-24cm. Schłodzić. Porzeczkowa pianka: 3/4 szklanki czarnych porzeczek, 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego

Z miłości do słodkości
Ciasto Shrek 338

prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego zielonego * 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić. Masa śmietanowa

Magiczne Życie Marty