Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy nasze domy wypełniają się zapachem pieczonych ciast, przyprawy piernikowej, cynamonu i wanilii. To również idealny moment, aby podzielić się z
Dorota SmakujePączki serowe przepis na małe puszyste pączusie z ciasta na bazie twarogu Kiedyś ekspresowe mini pączki serowe królowały w kuchni babci, dziś zdobywają setki lajków na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWiśniowy Pawełek, to przepyszne ciasto składające się z puszystego kakaowego biszkoptu, kremu budyniowego z batonikami Pawełek ( znanego Wam z TEGO PRZEPISU ) oraz musu
Opowieści z piekarnikaZawijane bułeczki pełne aromatycznego cynamonu. Idealnie smakują w długie jesienne wieczory z kubkiem herbaty lub kakao :) Bułeczki w swoim składzie nie zawierają jajek, mimo to
Pani na desertracą na smaku i pozostają pełne czekoladowego aromatu. Często piekę donuty właśnie w piekarniku, aby ograniczyć tłuszcz. Poza tym forma do donutów robi całą robotę – sprawia, że każde ciastko wychodzi idealnie uformowane, bez żadnych nierówności czy spłaszczeń. Donuty są pięknie równe, a dziurka dokładnie pośrodku dodaje im uroku, co trudno uzyskać przy ręcznym formowaniu. Dzięki temu każda sztuka wygląda profesjonalnie
codojedzeniauformują. Następnie, resztę groszków czekoladowych wtykam na wierzch ciasteczek – jest to zabieg opcjonalny, ale najlepiej jest to zrobić jak są jeszcze ciepłe, aby te kawałki się wtopiły w ciastko. Jeśli macie silną wolę to czekamy do ostygnięcia, ale szczerze takie lekko ciepłe ciasteczka to inny wymiar przyjemności. Po ostygnięciu przechowujemy je w chłodnym miejscu, ale nie w lodówce
Smaczna Stronaczas zatem na małą słodycz, która umili nam ponure i deszczowe dni Soczyste jabłka i żurawina, to brzmi jak połączenie doskonałe! I właśnie dziś zapraszam Was serdecznie na zdrowe ciastko jabłkowe z suszoną żurawiną. Ekstremalnie proste w wykonaniu i szybkie. Sprawdzi się nie tylko jako coś do kawy, ale także z powodzeniem zapakujecie kawałek do pracy, czy dzieciom do szkolnej
Natka PietruszkiDawno na moim blogu nie było rolady, a to przecież prosty i szybki w przygotowaniu wypiek. Dlatego mam dzisiaj dla Was przepis na przepyszną roladę
Opowieści z piekarnikaWanilio Waniliowe ciasteczka na jajach przepiórczych Dziś mam dla Was przepis na pyszne domowe waniliowe ciasteczka przygotowane na jajkach przepiórczych. Moja rodzina je uwielbia. Zwłaszcza dzieci
Słodkie okruszkifosforany sodu; kokos w proszku 0,07%, zagęszczony sok z ananasa 0,07%, substancja zagęszczająca: karagen; barwnik: karoteny; substancja słodząca: sukraloza. Ciasteczko – mleko 88,8%, białka mleka, skrobie modyfikowane, ciastko sproszkowane 0,5% (mąka ryżowa, mąka kukurydziana, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, sól morska, substancja spulchniająca: węglan sodu), regulator kwasowości: fosforany sodu; naturalne aromaty, barwniki (karoteny, karmel); substancja zagęszczająca: karagen; substancja
Candy PandasPrzepyszne ciasto z jednym z moich ulubionych kremów - karpatkowym! Krem ten idealnie komponuje się z owocami i galaretką, więc tu po prostu nie mogło nie być
Opowieści z piekarnikajakimś serowym wnętrzem. Śliwki trafiły mi się pyszne - soczyste, jędrne, słodkie. I zmieniły mój plan - z naleśników na niewielkie, szybkie brownie. Podpatrzyłam wczoraj na sąsiednim stoliku w kawiarni ciastko. Biszkopt z chałwowym kremem i konfiturą wiśniową. To rewelacyjne połączenie, pamiętam ten smak sprzed lat, gdy podobnym ciachem zakańczaliśmy tydzień pracy, bo było najlepsze w pobliskiej cukierni. Więc
Kronika PiekarnikaJagodzianki to nieodłączny element polskiego lata. Te pyszne drożdżówki wypełnione aromatycznym nadzieniem to prawdziwy rarytas, który zawsze kojarzy mi się się z dzieciństwem i beztroskimi wakacjami
okolicepalnika.plKruche ciasteczka pachnące pomarańczą U mnie już zapachniało świętami. Kruche ciasteczka z pięknymi wzorkami, wesołe piski dzieci, zapach pomarańczy unoszący się z piekarnika … Jak ja
Słodkie okruszkiLekkie i delikatne babeczki dyniowe na oleju, to prosty przepis na szybko, wykorzystujący puree z dyni piżmowej lub hokkaido. Idealny pomysł na zamknięcie smaku jesieni w
Kuchnia Na Wypasie