ciastka - 17101 przepisów (strona:639/1141)

Domowe „Oreo” 117

wiadomo ja wolę sama wszystko zrobić ;-). Ps. film jest głupkowaty, a co do gatek to idzie tak” najpierw poliż potem zamocz” Składniki na około 20 szt. gotowych ciastek: 170 g mąki pszennej 50 g mąki pszennej razowej 50 ml oleju roślinnego 100 g brązowego cukru 1 banan pół łyżeczki sody oczyszczonej płaska łyżeczka proszku do pieczenia

greenscarf
Gęsty aromatyczny gulasz z pomidorków, bakłażana i czerwonej soczewicy 118

Żeby nie było, nie jemy tylko ciastek tylko takie oto obiady jak „gulasz” z żółtych i czerwonych pomidorków (z własnej uprawy), bakłażana, czerwonej soczewicy …. Bardzo aromatyczny, podałam z chlebem, który upiekł Misiek. Składniki na 4 porcje: około kilograma pomidorków żółtych i czerwonych 1 bakłażan szklanka soczewicy 2-3 cebule 3 ząbki czosnku 1 dorodna papryczka chili

greenscarf
Ciasteczka żurawinowo - pistacjowe. 79

mniejsze kawałki lub na chwilke wrzucic do blendera) Zagniesc ciasto.Uformować 2 wałki o średnicy 4-5 cm. Schłodzić przez 1 godzinę, można też zamrozić, aby upiec ciastka później. Ciasto wyjąc z lodówki i  pokroić na plasterki około 1 cm grubości, układać na blaszce wyłożonej papierem i natłuszczonej, piec 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym

Radość kipiąca uśmiechem.
Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU 128

Karolina z Vegeaddicted  - jej bezjajeczna beza podbiła moje serce, Monika z Lunchoteki ze swoimi pysznymi fatayer i cudownymi muffinami totalnie nas  zachwyciła , Małgosia z Karmelowy - dyniowe ciastka spod karmelowej ręki były tak pyszne, że żaden łasuch nie mógł im się oprzeć, Asia z W Kuchni Wieczorem - swoimi fenomenalnymi wytrawnymi tartami uratowała nas od przesłodzenia

Food Square
Sernik z karmelizowanymi śliwkami 135

kremowym , dość zbitym  sernikiem. A do tego lekko korzenna nuta , która tutaj doskonale mi przypasowała. Składniki : tortownica 26cm Na spód : 150 g rozdrobnionych na proszek dowolnych suchych ciastek (ja tym razem użyłam niewykorzystanych wcześniej blatów biszkoptowych) 80 g roztopionego masła 2 łyżeczki przyprawy korzennej Masa sernikowa: 1 kg sera na sernik (wykorzystałam wiaderkowy) 4 jajka 300 ml śmietany

Malinowa Kawiarenka
CIASTO 3 BIT-BEZ PIECZENIA 142

ŚMIETAN FIXY I WYKŁADAMY NA DŻEM,NA WIERZCH JAK KRO LUBI MOŻNA POSYPAĆ POSIEKANĄ CZEKOLADĄ LUB JAK W MOIM PRZYPADKU SŁODKIM KAKAO I DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN,ŻEBY CIASTKA ZMIĘKŁY I PYSZNY DESER DO KAWKI GOTOWY

Swojskie jedzonko
DELICJA BANANOWA-bez pieczenia 230

pyszna,lekka,super bananowa,mięciutka,połączenie,ciastek delicji,herbatników,bananów i masy budyniowej -po prostu rewelacyjny deser,który urzekł cała moją rodzinę SKŁADNIKI: DWIE PACZKI DELICJI POMARAŃCZOWYCH(PO 150 g) 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 5 BANANÓW 4 SZKL MLEKA 300G HERBATNIKÓW 3 BUDYNIE BANANOWE(MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ WANILIOWE) 400G MIĘKKIEGO MASŁA GALARETKA POMARAŃCZOWA PRZYGOTOWANIE: FORMĘ 25X30cm wykładamy dokładnie delicjami

Swojskie jedzonko
Ciasteczka kruche-tradycyjny,prosty i pyszny przepis 125

gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na godzinkę potem wyjmujemy rozwałkowujemy ,podsypując mąką i wykrajamy ciasteczka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w zależności od grubości ciastek od 10-15 min w 200 stopniach (ja zawsze patrze jak się zaczynają rumienić to wyciągam) gotowe -smacznego

Swojskie jedzonko
Wegańskie razowe ciastka wegańskie 133

Jest niedziela więc przygotowujemy ciastka do szkoły na 2 śniadanie dla Miśki. „Zweganizowałam” przepis znaleziony na opakowaniu po przyprawach. Wyszły super, mam nadzieję, że do jutra coś z nich zostanie. Składniki: 140 g mąki pszennej razowej 60 g brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao

greenscarf
Śmietanowiec 140

lubi słodsze desery można zwiększyć ilość cukru) 1. Każdą galaretkę oddzielnie rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Przekładamy do płaskiego naczynia, studzimy i odstawiamy do lodówki do stężenia. 2. Ciastka kruszymy, masło rozpuszczamy i dokładnie razem mieszamy. Wykładamy łyżką na spód blaszki i dociskamy. Wkładamy do lodówki. 3. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia

NA MOIM TALERZU
Wegańskie razowe „Pieguski” 105

razem ciastka pełnoziarniste, są bardzie twarde od poprzednich ale kruche z dodatkiem suszonych owoców, łatwo zabrać ze sobą na przekąskę. Zapraszamy na film Składniki: 150 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150-200 g suszonych owoców typu: daktyle, rodzynki, morele, żurawina itp. 150 ml oleju roślinnego 1 banan

greenscarf
Florentynki 150

Należy zachować odstępy bo może być efekt taki, że cała masa się „zleje” w jedno (rozlanie masy to standardzik byle nie była to jedna bryła z wszystkich ciastek 2. Na zdjęciu nasze ciasteczka mają ładny okrągły kształt ale dlatego, że wycięliśmy je stalowym ringiem jak jeszcze były ciepłe – standardowo są troszkę rozlane i postrzępione. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Deser budyniowy na osłodę chłodnych dni 147

Gotujemy, doprowadzając do wrzenia. Wlewamy naszą masę jajeczną. Mieszamy energicznie, aż do uzyskania pożądanej konsystencji budyniu. Przygotowanie deseru: Herbatniki kruszymy drobno, przekładamy na dno dwóch pucharków. Na pokruszone ciastka wykładamy ciepły budyń (około 1 szklanki). Na warstwę budyniową układamy winogrona i sypiemy po 3 łyżeczki musli. Pucharki podajemy jeszcze ciepłe. * zdjęcie prezentuje niestety wersję z kupnym budyniem (wersja

Słodkie okruszki
Ciasteczka szafranowo-cynamonowe 139

gram masła - 35 gram mąki ziemniaczanej - 80 gram mąki krupczatki - 100 gram mąki pszennej - kilka łyżeczek cynamonu Przygotowanie masy cynamonowej: Mąki mieszamy. Wszystkie składniki zagniatamy, razem z cynamonem. Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto szafranowe oraz cynamonowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka z budyniem i winogronem. 121

wyobrażam sobie kawy bez ciastka czy ciasta :) zawsze w moim domu jest coś słodkiego swojskiego :) dzisiaj upiekła pyszne ciasteczka na śmietanie z budyniem i winogronem . Jeśli jest ktoś chętny to zapraszam :) Ciasteczka podałam na porcelanie  Bogucice z kolekcji Jesień http://www.sklepbghnetwork.pl/category/jesien-na-sztuki . Składniki : 250 g mąki 2 cukry waniliowe  1/2 szklanka cukru 1/2 łyżeczki proszku

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania