ciastka - 17601 przepisów (strona:630/1174)

Ciasteczka marcepanowe 173

ucierając dodawać jajka i na koniec mąkę. Ciasto będzie dosyć gęste. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia wyciskać kółeczka. Ciastka odstawić na 1,5 godziny aby lekko przeschły. Następnie piec ok 15 minut w 180 stopniach. Z tego przepisu wyszło mi 2 duże blaszki ciasteczek

Smakołyki Asi
Ciasta orkiszowe bez cukru 218

Insulinooporność. Tak brzmi wyrok dla mnie. Odebrałam już wszystkie wyniki badań. Moje menu nagle się drastycznie zmieni, ale póki co, jeszcze z radością upiekłam tacie na urodziny jego ulubione ciastka :) Trzymajcie za moją dietę kciuki! Ja te ciasteczka tylko powącham :) Składniki (ok. 25 ciasteczek): 125 g masła 100 g miodu 1 jajko 1 łyżeczka prawdziwej esencji z wanilii

Bon Appetit Małgorzaty
TARTA Z PIECZONYM CZEKOLADOWYM JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 195

braku owego) na masło klarowane z małym dodatkiem oleju kokosowego, kruche ciasto wyszło jeszcze pyszniejsze. Delikatnie karmelowe (taką nutę nadaje domowe masło klarowane ), cudne. Już mam pomysł na kruche ciastka z tego przepisu. Tymczasem zapraszam do przetestowania tarty. Ciacho nie tylko dla czekoladoholików. Mnie smakowała zarówno z dodatkiem owoców jak i sama, bez nich. Piekłam w formie do tarty

Smaczne Zdrowe
LAWENDOWY DOM 179

zego niż przygotowanie lawendowego cukru. Wystarczy SUSZONE kwiaty lawendy umieścić w po jemniku z cukrem i szczelnie zamknąć. Po około 2 tygodniach cukier nabierze lawendowego aromatu . 4. LAWENDOWE CIASTKA I DESERY. Lawenda to bardzo ciekawy dodatek do słodkości. Idealnie pasuje do moich kruchych limonkowych ciasteczek, które uwielbiam. ( Przepis na limonkowe ciasteczka z lawendą ) Ponieważ lawenda jest bardzo aromatyczna, należy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kakaowo-kawowe ciastka z dżemem 119

dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.   Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego bez końcówki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wycisnąć okrągłe porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Odległości między ciastkami nie muszą być duże- ciasteczka się nie rozlewają, a jedynie lekko rosną.   Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 7-10 minut. Z piekarnika powinien

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 158

folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Masło rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu lub w mikrofali. Ciasteczka wrzucamy do misy malaksera i mielimy. Wlewamy masło i łączymy ciastka z masłem. Wysypujemy masę do tortownicy i równą warstwą uklepujemy – mnie najwygodniej robi się to dnem szklanki. Uklepany spód sernika schładzamy w lodówce. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody

Karo in the Kitchen
Ciasteczka 142

Ciasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe

NA MOIM TALERZU
TRUSKAWKOWY PUCH 244

pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag herbatników pól kg truskawek Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie ubić 400 ml śmietany kremówki. Ciągle

Z Majeczką w kuchni
Tort truskawkowy z bezikami i biszkoptem kakaowym (szybki) 178

opcję pomijam.) Każdą część biszkoptu równomiernie nasączyć i posmarować kremem.   Wierzch i boki dokładnie wysmarować odłożoną częścią masy. Dodatkowo wierzch obsypać mikro kroplą truskawkową, a boki obłożyć ciastkami. Tort udekorować wg uznania i schłodzić w lodówce.   www.akademiakulinarnawhirlpool.pl   www.marcoghia.pl

Di gotuje
Personalizowane wałki do ciasta 179

dobrze schłodzonym cieście wzorki wychodzą idealne.   Mały wałek jest nawet wygodniejszy w użyciu od większego, bo służy jedynie do ozdabiania i bez problemu możemy dekorować już nawet wycięte ciastka, bezpośrednio na blaszce.   Całą ofertę wzorków możecie poznać na stronie internetowej https://mygiftdna.pl/Walki-do-ciasta

Gotowanie i blogowanie
Delikatny sernik z musem truskawkowym. 175

truskawkowej 200 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki  Wykonanie:  1.        Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy wykładamy zmiksowanymi ciastkami z masłem. ( masa ma mieć konsystencję mokrego piasku) lekko dociskając. 2.       Wszystkie składniki na masę serową / umieścić w misie miksera. Zmiksować do połączenia

vaniliowoczekoladowa
Co Lila jadła w środę? 9 124

będę jadła??!!"  Zupa 13:00 Zupa szpinakowa z lanymi kluskami.  II Danie 16:00 Ryż z cebulką + brokuły, kalafior i marchewka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowo-kokosowe ( przepis tutaj>>> ). Kolacja 19:00 Omlet ze szpinakiem. Do jajek wrzuciłam świeży szpinak, odrobinę mąki, przyprawy i powstał pyszny omlet. To był zdecydowanie szpinakowy dzień

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kokosanki marchewkowe 275

Dużą, płaską blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy uformować okrągłe kokosanki i umieścić je na blaszce. Odstępy pomiędzy kokosankami nie muszą być duże, gdyż ciastka nie zmieniają kształtu. Piec w nagrzanym do 150 st.C piekarniku przez ok. 15-20 minut do ładnego zezłocenia.   Upieczone wyjąć i przenieść na kartkę do studzenia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Ciastko francuskie z czekoladą 122

Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego  * 16 kostek czekolady mlecznej * żółtko jajka * łyżka cukru trzcinowego  Przygotowanie : Ciasto podzielić na osiem kwadratów. Na każdy położyć po dwie kostki czekolady. Złożyć ciastka, posmarować żółtkiem i posypać cukrem. Piec 15-20 minut w 180 stopniach. Odstawić do wystygnięcia

Magiczne Życie Marty