ciastka - 17601 przepisów (strona:625/1174)

Podstawowe ciasto na pierogi / Basic pierogi dough 314

konieczności dodaj więcej mąki lub wrzątku. Podziel je na 4 równe części i rozwałkuj pierwszą część na placek o grubości ok. 3 mm. Wytnij np. szklanką lub wycinarką do ciastek kółka i delikatnie rozciągnij je palcami. Następnie wyłóż po małej łyżeczce ulubionego nadzienia na środku każdego kółka, złóż je na pół i zaciśnij brzegi palcami, a później np. widelcem

karmelowy
Kruche ciasteczka śmietankowe z marmoladą 189

rękawa cukierniczego, wyciskajcie na papier do pieczenia okrągłe z kształtnymi i fantazyjnymi brzegami ciasteczka, na środek układajcie łyżeczkę marmolady, lekko ją wgniećcie, spłaszczcie. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, pieczemy ciastka na środkowej półce bez termoobiegu przez 13-15 minut. Smacznego kruchego

Zasmakuj Kuchni
PUCH Z CZEKOLADĄ 321

proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śnieżki łączymy z szklanką zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie ubić 250 ml śmietany kremówki. Ciągle

Z Majeczką w kuchni
Konfitura ze śliwek z cynamonem i anyżem! 142

nogami, przykrywamy ściereczką bądź ręcznikiem i pozostawiamy na minimum 12 godzin. Konfitury przygotowane w ten sposób będą służyć całą zimę. Są idealne, jako składnik ciasta, do bułeczek drożdżowych, do ciastek kruchych, do tart, tortów, do naleśników, gofrów czy też na kanapki.  A poza tym mają obłędny kolor i smak! ;-))) Smacznego

SMYKWKUCHNI
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 199

lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser bez pieczenia. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Spód: 350 g pierniczków 120-150 g rozpuszczonego masła Pierniczki umieścić w malakserze, zmielić na okruchy, dodać masło, wymieszać

moj przepis na
TORCIK Z NASIONAMI CHIA 148

pełnoziarnistych 1 margaryna  3 łyżki cukru brązowego  2 łyżeczki agaru - zamiennie z żelatyna  Sposób przyrządzenia:   Ciasteczka rozdrobnić wałkiem do ciasta. Margarynę rozpuścić, dodać do ciastek. Całość przełożyć do tortownicy. Odstawić na 40 min do lodówki.  W tym czasie nasiona chia połączyć z mlekiem sojowym i delikatnie wymieszać.Brzoskwinie obrać ze skórki, zmiksować, dodać

pieprzny smaczek
Ciasteczka 110

Kupiłam stempelek do ciasteczek..no i trza było od razu wypróbować..no i cóż..jakoś u mnie wzorek na ciastku po upieczeniu słabo widoczny..nie mam pojęcia czemu..Miałam resztkę mąki krupczatki i postanowiłam właśnie upiec z niej ciasteczka...znalazłam przepis w necie..no i nie zapisałam linku..Ciasteczka upiekłam..spróbowałam..smaczne..ale nie słodkie..co za pech..zapomnieć

Moje domowe kucharzenie
profiterolki z musem i sosem czekoladowym 145

garnkiem z wrzątkiem i mieszając rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z wystudzoną czekoladą. krem nałożyć do szprycy z końcówką do nadziewania i wstrzykiwać w ptysie. Nadziane ciastka oprószyć cukrem pudrem.  Przygotować sos: kremówkę wlać do rondelka i zagotować, zdjąć z ognia, odrobiną przestudzić i wrzucić połamaną czekoladę. Mieszać aż się rozpuści. Sosem polewać ptysie. Jeśli zostanie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 219

Możesz je udekorować w całkiem inny sposób. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Chcesz

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Eklery 156

przeziębienie mnie dopadło i z wyjazdu nici. Wyzwanie było, więc nic nie stało na przeszkodzie, żeby upiec pyszne eklerki, bo ptysie, profiteroles i eklery to moje ulubione ciastka. Jest wiele możliwości, żeby je urozmaicać i podnosić ich smak. Można nadziać klasycznie masą budyniową, bitą śmietaną, kremem kawowym... Ja zrobiłam z bitą śmietaną   i z masą budyniową

Kuchnia u Krysi
Ciasteczka cytrynowe z serkiem ricotta 204

sypkie składniki do masy ciasta i miksujemy do połączenia składników. 4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto w dosyć dużych odstępach od siebie (dwie łyżki ciasta na jedno ciastko). 5. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut - do czasu, aż się ładnie zarumienią. 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasteczka do wystygnięcia

W kuchni Katie
Sernik na zimno jagodowo-malinowy 151

oraz maliny miksujemy na gładki krem, dodajemy tężejące galaretki (3 galaretki) i miksujemy do połączenia. Dodajemy 100g pokruszonych herbatników i łączymy za pomocą szpatułki, by mikser zbyt nie rozdrobnił ciastek. Spód tortownicy wykładamy pozostałymi 100g herbatników, wlewamy masę serową i wstawiamy do lodówki. Wierzch ciasta zdobimy jagodami i malinami, zalewamy tężejącą galaretką

Gotowanie i blogowanie
Sernik straciatella na zimno 168

idealny na upalne dni :) foremka 24x24 cm Spód:    250g herbatników kakaowych,  120g masła lub margaryny. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do zmielonych ciastek, dokładnie wymieszać. Masą wylepić dno formy o wym. 24x24cm. Schłodzić. Masa serowa:   750g białego półtłustego sera,  250 ml jogurtu naturalnego,  250 ml śmietanki 30%,  czubata

Z miłości do słodkości
Miseczki z tortilli z pasztetem 119

placki tortilli Wypełnienie: 150-200g pasztetu (u mnie - Profi) 3 liście sałaty 2-3 ogórki korniszone  koperek Z placków tortilli wykrawać okręgi. (Można użyć wykrawacza do ciastek. Z jednego wyszły mi 4 sztuki.)  Kółeczka włożyć do blaszki na muffiny i uformować z nich miseczki. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i podpiec około 5-7 minut

Di gotuje
Tartaletki bez pieczenia z budyniem czekoladowym 188

Składniki: 130 g ciastek kruchych Brześć, 60 g  czekolady mlecznej lub deserowej, 60g masła, 1 szklanka mleka, 1/2 budyniu czekoladowego, 1 łyżeczka cukru wanilinowego,   owoce: morele, banany, winogrona bezpestkowe, czerwone porzeczki. Przygotowanie:  W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą. Ciasteczka rozbijamy tłuczkiem lub kruszymy blenderem. Dodajemy ciasteczka do masła i czekolady i mieszamy. Foremki od tartaletek

Aga w kuchni