herbatników w czekoladzie 50 g masła miękkiego masa jogurtowa 1L jogurtów z owocami (u mnie 8 szt każdy po 125 ml) 6 łyżeczek żelatyny dodatkowo galaretka Wykonanie: Ciastka pokruszyć, dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, masę wyrównać i delikatnie docisnąć. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić. Do miski przełożyć
magiczna kuchnia Kasiwodę z margaryną i cukrem (powinien się rozpuścić). Garnuszek zdjąć z ognia i wsypać mleko w proszku oraz kakao. Całość wymieszać (energicznie) do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodać ciastka i wszystko ponownie dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (*) wyłożonej folią spożywczą/aluminiową, wyrównać i wstawić do lodówki, aby blok stężał (najlepiej na całą noc). (*) Robiłam w formie
Di gotujeprzygotować z różnych składników, dodać te dodatki które lubimy najbardziej, takie jak rodzynki, orzechy laskowe, włoskie, pekan, jagody goi, płatki owsiane, jęczmienne, cokolwiek lubicie. Podstawą przygotowania bajaderek są ciastka, ja użyłam pierników, które zostały mi jeszcze ze Świąt, były to pierniki gryczane, ale możecie też użyć kruchych ciasteczek, a drugi produkt który nadaje tego charakterystycznego smaku to suszone śliwki
SMYKWKUCHNIlodówki tortownicę z ciastem, przełożyć do niej podsmażone jabłka, na jabłka wyłożyć piankę. Pozostałą część ciasta rozwałkować i przykryć nim całość (można też powycinać ciekawe wzory wykrawaczkami do ciastek, lub po prostu zetrzeć ciasto na tarce o grubych oczkach) . Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 ° C przez ok. 50-60 min (do zarumienienia). Po ostudzeniu posypać ciasto
Domowa Cookierenka Agifolię i odkładamy do zamrażalnika. Jabłko obieramy i kroimy w półksiężyce. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm, wycinamy kółka, na każdym układamy jabłko i składamy na pół. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 st. C Po upieczeniu jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Słodka Kraina Wypiekówksiążka z przepisami na zimę Kulinarna książka z przepisami na święta i Kulinarna książka z przepisami na wiosnę Kulinarna książka z przepisami na lato Kulinarna książka z przepisami na ciastka Konkurs trwa od dnia 13 stycznia do godziny 23:59 dnia 23 stycznia 2016 roku. Proszę o zamieszczanie komentarzy pod tym postem. Komentarze można
Kulinarne przygody Gatitypołączyć (po 1 łyżce) z zimnym budyniem. Krem podzielić na 2 części. Do jednej z nich dodać kakao. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce. Na ciastkach rozsmarować masę jasną, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów maczanych w galaretce, masę ciemną i owoce. Całość zalać resztą galaretki. Schłodzić w lodówce
Di gotujemałych Piekarnik nagrzać do 180 st. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, zmielić, dość drobno, tak aby dało się formować ciastka. Łyżką nabierać ciasta i formować kulkę wielkości orzecha włoskiego. Rozpłaszczać, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec 15 min w 180 st. Smacznego! Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka
moj przepis naPyszne orzechowe ciastka o pomarańczowym aromacie to propozycja dla osób o silnej woli. Chociaż bardzo słodkie i bardzo pożywne, trudno poprzestać na zjedzeniu jednego czy dwóch. :) Są naprawdę rewelacyjne! Inspirację do ich powstania stanowiły florentynki z książki "Cukiernia Lidla. Przepisy Pawła Małeckiego". Składniki: - 1,5 szklanki migdałów (ok. 200 g) - 1,5 szklanki orzechów ziemnych niesolonych* - garść posiekanej
Smakuje zdrowoBajaderki to jedne z moich ulubionych ciastek. Są świetnym sposobem na pozbycie się ciasta, które zostało po świętach czy imprezie. Możemy wrzucić do nich wszystkie ciasteczka, ciasta, babki (byleby bez owoców, kremów, galaretek itp.), czyli tzw. czerstwe suche ciasto. Ja wykorzystałam dość duży nadmiar ciasta, które zostało mi po wyrównaniu murzynka pod ostatni tort mleczny. Do tego sporo
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapierwszego wejrzenia, a jego smak jeszcze to uczucie pogłębi ;) Puszysta, delikatna, kremowa masa serowa z kawałkami ciasteczek, na spodzie z ciasteczek oreo, rzecz jasna, udekorowana ubitą śmietanką i pokruszonymi ciastkami. Wygląda wspaniale, smakuje jeszcze lepiej, ciężko poprzestać na jednym kawałku ;) Bardzo, bardzo polecam! Składniki na spód: 150 g ciasteczek Oreo 2 łyżki roztopionego masła Ciasteczka bardzo dokładnie rozkruszyć
Domowa cukiernia Ewyparować, czekolada zacznie się rozpuszczać (jest to tzw. kąpiel wodna). Należy mieszać kawałki czekolady do całkowitego rozpuszczenia. Pod koniec dodać łyżkę mleka i dokładnie wymieszać. Gorącą polewą polewać ciastka, ciasteczka, desery. * Czasem czekolada może zbytnio zgęstnieć (zważy się). Ale po dodaniu mleka czekolada ponownie robi się aksamitna i gładka. Polewa na serniku gotowanym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniewłaśnie taki jest. Solidna warstwa korzennego spodu , do tego kremowa masa serowa z porcją słodkich lepkich daktyli , a to wszystko przełamane odrobiną gorzkiej czekolady. Składniki: Spód : 200g czekoladowych ciastek (biszkopty, herbatniki, maślane ) 1 łyżeczka przyprawy do piernika 100 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg sera zmielonego ( u mnie wiaderkowy ) 4 łyżki miodu 2 łyżki cukru 4 jajka
Malinowa KawiarenkaJuż długo nosiłam się z zamiarem ich zrobienia i w końcu nadarzyła się okazja: niespodziewany gość i brak czegoś słodkiego do kawy :) W niecałą godzinkę miałam 7 pysznych, francuskich ciastek. Bardzo polecam Wam ich spróbowanie. Są bajecznie proste, a smak boski! Jeśli chcecie dodatkowo nadać połysk swoim kwadracikom, wystarczy już po upieczeniu posmarować brzoskwinie lekko podgrzanym dżemem morelowym :) Składniki
MyCookBook.plpieczenia. Zagnieść ciasto jak na kruche i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Z białka i cukru ubić pianę. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować. Wykrawać foremką ciastka i na każde z nich nakładać ubitą pianę z białka, a na wierzch układać połówki orzecha lub płatki migdałów. Piec w 180 stopniach C przez 15 minut. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetą