ciastka - 17601 przepisów (strona:505/1174)

Ciasteczka z żelką rabarbarową 108

torebki herbaty owocowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki galaretki truskawkowej 2 łyżki cukru dekoracja: 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru Ciasteczka: Składniki na ciastka przełożyć do miski i zagnieść ciasto szybko. Ciasto kruche im krócej zagniatamy tym lepiej. Ciasto wkładam do  lodówki na godzinę albo do zamrażalnika na 15 minut. Rozwałkowuję

wesoła kuchnia
RABARABAROWY TERCET – SERNIK Z MUSEM RABARBAROWYM I WANILIOWĄ PIANKĄ 83

pofrunąć do góry przy zalewaniu masą serową. MASA SEROWA: Do misy wkładamy ser, dodajemy śmietanę, jajka, cukier i mąkę ziemniaczaną – miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Wylewamy na ciastka, pieczemy góra dół w temperaturze 170C przez ok. 40-45 minut ( do ścięcia i zezłocenia ). Całkowicie studzimy. MUS RABARBAROWY: Rabarbar zasypujemy cukrem, gotujemy kilkanaście minut do rozpadnięcia

Ostra na Słodko
SMAŻONE CIASTKA Z CHLEBA TOSTOWEGO 104

JEŻELI SZUKASZ CZEGOŚ SZYBKIEGO TO TEN PRZEPIS JEST DLA CIEBIE. Dosłownie kilka składników i masz wspaniały deser. Chrupiące ciastka i słodycz miodu sprawia, że zapominasz o problemach.  Składniki: 14 kromek chleba tostowego 1,5 łyżki miodu 1 szklanka żurawiny i suszonych śliwek (w tym 1 łyżka wiórek kokosowych) 1/2 szkl. orzechów laskowych masło klarowane Z chleba tostowego odciąć

Kuchnia w oparach
Roladki z trzech składników z marmoladą 94

grubość placka, takiego jakiego używamy do robienia pierogów. W sumie im cieniej tym lepiej. Brzeg ciasta smarujemy marmolada i zwijamy w rulonik.   Przycinamy nożem wzdłuż i kroimy ciastka. Układamy na papierze do pieczenia. Międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Robimy teraz drugi wałek tym samym sposobem i kroimy ciasteczka. Pełną blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy 25 minut

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTECZKA Z HUMMUSEM 85

proszku do pieczenia szczypta soli hummus waniliowy: 1 puszka ciecierzycy 75ml mleczka kokosowego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstrakt do smaku) wymieszaj dokładnie suche składniki ciastek dodaj masło i posiekaj je z suchymi składnikami aż otrzymasz masę przypominającą mokry piasek dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj na posypanym mąką blacie rozwałkuj ciasto na grubość

SandraFrej.com
Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe (keto, Low Carb, wegańskie) 123

Bomby tłuszczowe (ang. fat bombs) to słodycze składające się głównie z tłuszczu. Szczególnie popularne na anglojęzycznych stronach powoli wchodzą na polskie blogi. Idealnie nadają się na

WegePrzepis
Masło orzechowe jako zdrowe smarowidło 91

sama jest wyśmienitym dodatkiem do dań. Zwłaszcza, że po pierwsze pasuje do dań słodkich i wytrawnych, a po drugie nadaje się do „odchudzonych” wersji popularnych potraw i wypieków. Przykłady? Ciastka z pastą orzechową, sernik orzechowy, owsianka z orzechami, brownie fit z masłem orzechowym, mleczny shake z dodatkiem smarowidła orzechowego i wiele, wiele więcej. W sklepach internetowych bez problemu kupicie

Cynamonowe szczęście
Muffiny lekko miętowe z czekoladą (Minty Chocolate Chip muffins)... 110

misce, roztrzep widelcem jajka, mleko, olej, ekstrakt i zielony barwnik. Zrób wgłębienie w suchej mieszance i wlej mikrą miesznakę. Szybko i delikatnie wymieszaj - nie za długo, inaczej gotowe ciastka będą twarde.  Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz okolice 15-20 minut - powinny być wyrośnięte i sprężyste przy dotyku. Wyjmij na kratkę do ostudzenia

Lejdi of the house
Sernik wyśmienity 93

która tak uważa. Ponadto sernik to ciasto idealne na każdą okazję, jak i na co dzień. Można go zrobić na różne sposoby, dobierając spód jasny lub ciemny, kruchy lub ciastka. Można samą masę serową również zrobić w różnych smakach. Można zrobić sernik lekki i puszysty, sernik cięższy i bardziej zbity. Wszystko w zależności od potrzeb i preferencji smakowych

Waniliowe Improwizacje
Orzechowe ciasteczka z gorzką czekoladą 120

można wykorzystać do ciasteczek a resztę trzymać w lodówce .   Wystarczy na nie spojrzeć aby nabrać ochoty na ich upieczenie. Ich wykonanie jest bardzo proste. Składniki na dużą blachę ciastek: 20 dag mąki pszennej 1 duże jajko 15 dag pasty orzechowej 10 dag masła 10 dag trzcinowego    cukru muscovado 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 dag gorzkiej

Wanilia i Kardamon
Kawowe brownie 87

znów na coś słodkiego, co mozna zanieść na piknik lub na grilla. Może być to też szybki sposób na coś słodkiego do kawy;)Brownie to "twór" pomiędzy ciastem a ciastkiem - pyszny amerykański deser, który podbił serca niejednej osoby. Kawowe brownie - 220 g czekolady ( ja użyłam gorzkiej i mlecznej) -3 saszetki kawy rozpuszczalnej ( jednorazówek z mlekiem) - 3/4 szklanki cukru - szklanka

Kuchnia Pełna Emocji
Eton mess aux fraises truskawkowy deser z bezą 84

recipeIngredient":["250 g dojrza\u0142ych truskawek","200 ml s\u0142odkiej \u015bmietanki 30 %mocno sch\u0142odzonej","2 \u0142y\u017cki cukru pudru+ 2 \u0142y\u017cki drobnego cukru","100 g pokruszonej bezylub ciastek bezowych"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","text":"\u015awie\u017ce truskawki op\u0142uka\u0107 w wodzie i osuszy\u0107 na r\u0119czniku papierowym. Usun\u0105\u0107 szypu\u0142ki i podzieli\u0107 truskawki

ProstePesto.pl
Wegańskie tiramisu piernikowe 112

będzie tiramisu smakować inaczej, ale nadal niezmiennie pysznie 😍 Jeśli tak jak ja lubisz domowe słodkości, to polecę Ci kilka moich przepisów: Jagielnik Jaglane Kinder Country Batoniki z płatków owsianych Ciastka z ciecierzycy Ciasteczka kokosowe Tymczasem popatrz na to cudo pod spodem (i nie chodzi tym razem o mnie). Zobacz jakie wykonanie jest proste i… Po prostu zrób swoje

Blendman
Barurik – ormiańska rolada z orzechami 99

Zabieram Was w podróż do Armenii Uwielbiam ormiańską pachlawę, staroormiański tort miodowy, znany pod nazwą Marlenka, nazuki, gaty, ale te wszystkie wypieki wymagają poświecenia im dużo

Smaki Armine
Chrusty, czyli faworki wyśmienite i chrupiące 97

lecz potrzeba do nich więcej składników niż do pączków, czy obwarzanków. Jakie są faworki i jak się je robi ? Faworki zwane chrustami, to kruche i chrupkie ciasto. To pyszne ciastka o słodkim smaku. Jak również o specyficznym kształcie, gdyż kształt ich przypomina złożoną kokardkę. Smaży się je w głębokim tłuszczu, a najlepiej w oleju, smalcu lub klarowanym maśle

ProstePesto.pl