ciastka - 17601 przepisów (strona:501/1174)

Sernik z galaretką 105

wymieszałam. Tortownicę o średnicy ok. 24-25cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w obręcz. Na spód ułożyłam herbatniki. Wyszło mi kilkanaście sztuk. Na ciastka przełożyłam masę serową. Sernik piekłam ok. 55 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wystudziłam na kratce. Gdy było wystudzone, przygotowałam galaretkę, rozpuszczając ja w ok. 400ml

Waniliowe Improwizacje
Torcik bez pieczenia -idealny gdy nam doskwierają upały czy mało czasu mamy 145

szkl wody gorącej i wymieszać.Jak galaretka będzie zimna wlać do śmietany i wymieszać następnie gotową masę wlewamy do tortownicy i dajemy do lodówki .Tort można przyozdobić owocami lub ciastkami

Moje Wyroby
Mini tarty borówkowe bez pieczenia 130

wody 100g borówki amerykańskiej Do tego świeże borówki listki mięty Sposób przyrządzenia: Spód 1. Herbatniki pokrusz bardzo drobno (jak bułka tarta) lub zmiksuj w robocie kuchennym. 2. Wymieszaj pokruszone ciastka z roztopionym masłem i bardzo dokładnie wymieszaj. 3. Wylep powstałym ciastem foremki do tartaletek lub muffinek i włóż do lodówki na 30 min. Nadzienie: 1. Żelatynę rozpuść w letniej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
CIASTO MARGARYTKA 133

śmietany 30% 3 galaretki przeźroczyste 2 galaretki cytrynowe ok 320 g kruchych ciasteczek w kształcie kwiatków opakowanie gofrów lub biszkoptów (ok. 250 g) Wykonanie:  Na spodzie blachy układamy ciastka: gofry lub biszkopty. 3 przezroczyste galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie cienkim strumieniem wlewamy do niej tężejące, przezroczyste galaretki

Walijskie Pichcenie
Sernik baskijski – najbardziej kremowy sernik na świecie 123

Almette, Philadelphia, Twój Smak) 250 g serka mascarpone 1 szklanka + 2 łyżki drobnego cukru 6 ekologicznych jajek 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 łyżeczka soli spód: 200 g ciastek np. holenderskich, digestive, herbatników (mogą być w czekoladzie) spód: 3 łyżki masła Tortownicę o średnicy 24-26 cm (u mnie 24) wykładamy papierem do pieczenia (tak, aby papier wystawał

Poezja smaku
Dlaczego warto wybrać opakowania tekturowe do żywności? 189

żywności. Pizzeria, fast foody oraz lokale gastronomiczne oferujące dania na wynos powszechnie już stosują opakowania kartonowe dopasowane do produkowanych posiłków. W ich ślady poszły także cukiernie pakujące ciasta i ciastka w bardzo estetycznie wyglądające pudełka. Wysokiej jakości opakowania jednorazowe znajdziesz tutaj: Coraz częściej w sklepach i na bazarach możemy spotkać owoce w opakowaniach kartonowych. Przede wszystkim są to owoce

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z jogurtów greckich 101

wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować margaryną i obsypać kaszą manną. Masło rozpuścić w mikrofalówce, przestudzić. Biszkopty pokruszyć w dłoniach, nie trzeba tego robić dokładnie, mogą zostać większe kawałki ciastek. Następnie wlać masło i połączyć je z biszkoptami. Całość przesypać do tortownicy, równomiernie rozłożyć i docisnąć do dna. Sernik z jogurtów greckich: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć

niecodziennikpary
Salmagundi. Przepis na pirackie danie. Aarrgghh! 102

bardzo chorzy, gdybyśmy odtworzyli to samo jedzenie. Piraci pili dużo piwa i rumu, bo dłużej zachowuje świeżość. Był też typowo morski biszkopt lub tak zwany hardtack, który był twardym ciastkiem bez smaku, który trzeba było namoczyć w wodzie (albo rumie), aby go przegryźć. Znaleźliśmy jednak przepis na tradycyjną potrawę, która była typowo podawana na statkach w XVII wieku

ProstePesto.pl
Baci di dama 88

przygotowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Wyjąć i wystudzić na blaszce. Czekoladę roztopić i odstawić, aby lekko zgęstniała. Nakładać porcję małą łyżeczką na ciastko i łączyć  z drugim.  Tak powstałe "całuski" odkładać na talerz, by czekolada całkiem zastygła

wyzwania kuchenne
Lody ciasteczkowe 95

której możesz wrzucić ulubione dodatki, tworząc lody o wymarzonym smaku. Ciasteczka sprawdziły się w tej roli idealnie, nadając im delikatnego, maślanego posmaku. Możesz użyć Twoich ulubionych herbatników lub ciastek. W tej roli bardzo dobrze sprawdzą się również wafelki, czekoladki lub bezy. Warto eksperymentować z dodatkami, aby za każdym razem zaskakiwać bliskich nowymi smakami. Przepis na lody ciasteczkowe Składniki

okolicepalnika.pl
delicja kawowa 106

wystudzone kakao i miksujemy na jednolity krem. Następnie dodajemy masę jajeczną i miksujemy do połączenia się. Krem możemy „wzbogacić” alkoholem składniki na wierzch ciasta: 1 duże opakowanie ciastek delicji lub 2 małe (ok.24 szt) 2 galaretki wiśniowe 750 ml gorącej wody wykonanie ciasta: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na cieście rozsmarowujemy krem

Domowy Smak Jedzenia
Fit sernikobrownie Oreo 125

mleka roślinnego  100 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego Warstwa serowa: 200 g półtłustego twarogu 100 g serka waniliowego 1 żółtko 3 łyżki ksylitolu szczypta mielonej wanilii kilka ciastek Oreo Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Ciasto:  W naczyniu umieścić składniki mokre: jajka, mleko i olej. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników. Bezpośrednio

Healthy food explorer
Puszysty serniczek z białą czekoladą na ciasteczkowym spodzie 88

serka ricotta 100 g białej czekolady 80 g kruchych ciastek 150 g truskawek Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy partiami serek ricotta i mieszamy dokładnie. Na dno szklanek kruszymy herbatniki. Wykładamy serek i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Przed podaniem dodajemy truskawki

Kucharzyca
Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera 100

zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyłam papierem do pieczenia i jedną warstwą herbatników. Wykładamy połowę gorącej masy serowej i kolejną warstwę herbatników. Wykładamy pozostałą masę serową i kolejną warstwę ciastek. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać masło i całość rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić po herbatnikach. Posypać workami kokosowymi. Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody