ciastka - 17101 przepisów (strona:503/1141)

KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 170

lekkie, delikatne i kremowe w smaku, a do tego jest mega owocowe. Poza tym, dodatek świeżych owoców sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie!   Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto

Kuchnia MagdaLeny
CIASTECZKA DWA SERCA 97

grubości. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 10-12 minut w 185ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy ciastka z piekarnika i studzimy. Ciasteczka dwa serca dekorujemy lukrem. Lukier królewski ‘Royal Icing’ z białkiem w proszku: Różowy: 2 płaskie łyżeczki białka w proszku 4 łyżki przegotowanej, zimnej wody

Słodki Pomysł
Szparagi w cieście francuskim z boczkiem i serem 127

każdą z nich owinąć boczkiem. Szparagi z boczkiem ułożyć na serze i zwinąć przeciwległe ze sobą brzegi (można je dodatkowo od środka posmarować rozmąconym jajkiem, aby się nie rozkleiły). Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do pieca posmarować je rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut

My simple kitchen
Orzechowe miękkie ciasteczka z pomarańczą (bez glutenu) 137

jednak nie wszyscy sięgamy po nie regularnie. Dzisiaj mam dla was przepis na ciasteczka mega proste w przygotowaniu. Wystarczy wam 30 minut i będziecie cieszyć się mega apatycznymi ciasteczkami. Ciastka są aromatyczne, miękkie i wręcz rozpływają się w ustach. Są słodkie nie ukrywam, ale jedno ciasteczko nikomu nie zaszkodzi. Trochę kojarzą mi się z marcepanem, bo bazują na migdałach

vaniliowoczekoladowa
Tofurnik z mango 119

erytrolu puszka schłodzonego mleczka kokosowego banan Ciasteczka rozkrusz za pomocą malaksera lub wałka kuchennego, tak aby przypominały mąkę. 80 g oleju kokosowego rozpuść i dodaj go do rozkruszonych ciastek, do masy dodaj również szczyptę cynamonu. Całość dokładnie wymieszaj. Masę ciasteczkową wyłóż na tortownice wysmarowaną olejem kokosowym. Rozprowadź ją po całej powierzchni blachy, dociskając do ścianek formy. Tofu przełóż

365 dni dookoła kuchni
Babeczki biszkoptowe z truskawkami 129

Babeczki biszkoptowe z truskawkami. Biszkoptowe tartaletki z truskawkami. Mini tarty biszkoptowe z truskawkami. Nazw jest wiele na to pyszne cudo. Wreszcie nadszedł czas na ciastka i ciasteczka ze świeżymi owocami, szczególnie uwielbiam ciasta z truskawkami i bitą śmietaną. Na straganach rozpoczął się już sezon truskawkowy, więc zapraszam Was po przepis na lekkie babeczki biszkoptowe z truskawkami. Można iść

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka kakaowe 105

ciasto.  Następnie formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać kuleczki tłuczkiem do mięsa, sitkiem do krojenia jabłek i warzyw.Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 12-15 minut

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka na każdą okazje – widelcowe ciasteczka 118

Są bardzo proste w przygotowaniu składniki 25 dag masła 25 dag mąki toruńskiej 15 dag mąki ziemniaczanej 10 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 żółtko

Moje Wyroby
Kokosowe mochci – słodki azjatycki przysmak 96

Mochi to tradycyjne japońskie ciastka ryżowe robione z ryżu kleistego lub ze słodkiej mąki ryżowej (ang. sweet / glutinous / mochi rice flour). Można podawać je zarówno na słodko, jak i na słono. Charakteryzują się one kleistą i ciągnącą konsystencją przypominającą bardzo gęsty budyń. Często mochi nadziewa się anko , czyli słodką pastą z czerwonej fasoli adzuki i ten smakołyk

Lamarida.pl
Sernik kokosowy Bounty na zimno 132

czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno   Sernik kokosowy Bounty na zimno Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 170 ciastek kokosowych 45 g rozpuszczonego masła 3 czubate łyżeczki kakao Masa kokosowa: 250 g mascarpone w temperaturze pokojowej  1 szklanka naturalnego jogurtu w temperaturze pokojowej  1/2 szklanki cukru

Kulinarne przygody Gatity
Serowe przekąski na weekend – 3 pyszne przepisy 195

ciasto kroimy na kwadraty, prostokąty lub trójkąty. Nakłuwamy każde ciasteczko widelcem. Przed pieczeniem oprószamy solą. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 5-10 minut. Czas zależy od grubości ciastek i piekarnika. Krakersy należy obserwować, powinny być złote. Smacznego. Serowe muffinki Robię je zarówno w wersji tradycyjnej, jak i mini (na jeden kęs, małe papilotki). 250 g mąki pszennej

Słodkie okruszki
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 176

części. Do jednej dodajemy zapach waniliowy, a do drugiej kakao. W prostokątnym naczyniu wyłożonym folią układamy warstwę herbatników lekko skropionych kawą i połowę masy waniliowej. Masę przykrywamy kolejnymi herbatnikami. Ciastka również nasączamy kawą. Tak samo robimy z masą czekoladową. W ten sposób powstaje torcik z czterema warstwami masy. Jako ostatnią układamy warstwę herbatników i torcik wkładamy do lodówki. Schłodzone

Korniszonki
Coś dobrego dla jednego: waniliowy kubeczek z kuchenki mikrofalowej... 153

wystarczajaco. I mikrofala zagościła w naszej kuchni. Szału nie ma, nikt nie wie, jak ja obsługiwać, ale się nie zrażamy! I, dla zabicia czasu i szybkiego osiagnięcia dobrego ciastka, dziewczyny zabrały się za 'kubeczkowe' wypieki.  Waniliowe ciacho wyszło bardzo smaczne. Pomaziane czekoladowym smarowidłem zniknęło w zastraszajacym tempie. Tyle tylko, że najlepiej smakuje bardzo świeże, ciepławe nawet

Lejdi of the house
BAJADERKI 199

alkoholową nutę. Jest to prosty i szybki w przygotowaniu deser bez pieczenia, a co najważniejsze - długo utrzymuje świeżość. I nic się w domu nie zmarnuje! Składniki: ok. 800 g ciastek, ciast (resztki ciast bez masy, zakalec, babki, muffinki, drożdżówki bez owoców) 1/2 szklanki mleka 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki powideł śliwkowych 3 łyżki kakao

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania