ciastka - 17601 przepisów (strona:439/1174)

Trufle z płatkami owsianymi 128

trufle z płatkami owsianymi. Biszkopty możecie zastąpić pokruszonymi herbatnikami. Możecie posypać je dodatkowo cukrem pudrem. Zapewniam, że ręka sama wędruje po małą pyszną kulkę czekoladową. Polecam Wam również  ciastka śniegowe kule , które również znajdziecie na moim blogu. Składniki 2 szklanki płatków owsianych 100 g biszkoptów 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 130 g masła 8 łyżek mleka

O kuchni z uczuciem
3 składnikowe ciasteczka tahini 104

składników, cieszyły się Waszym ogromnym zainteresowaniem i uznaniem, postanowiłem przygotować ciasteczka tahini . Są, moim zdaniem, jeszcze lepsze od tamtych, a równie proste do zrobienia! Dodatkowo postanowiłem wykonać te ciastka w nawiązaniu do wczorajszego wpisu, uczącego Was jak zrobić mąkę kokosową. Ciasteczka tahini oczywiście nie mogą obejść się bez… tahini. Dlatego też odsyłam Was do przepisu na pastę tahini

Blendman
SEROWE CIASTKA Z JABŁKIEM 139

Chrupiące, przepyszne serowe ciastka z jabłkiem, które można zrobić także z innymi owocami, np z brzoskwinią a będą równie smaczne. Szybkie w wykonaniu, można je przechowywać kilka dni w szczelnie zamkniętym pudełku.   Składniki: * 250 g mąki pszennej * 200 g sera białego z wiaderka * 200 g masła * 2-3 łyżki cukru * 1 żółtko * 4 jabłka * cukier

Zrób to smacznie
Czekoladowe ciasteczka dyniowe 430

kawałków tej samej wielkości (można pomóc sobie wagą kuchenną) - każdy kawałek spłaszczyć lekko dłonią, aby utworzył się krążek, następnie ciastko jeszcze bardziej spłaszczyć zębami widelca, odbijając przy tym wzorek - ciastka ułożyć w niewielkich odstępach od siebie na blasze - piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15 minut - po ostudzeniu przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu

Smakołyki Bereniki
wuzetka :-) 179

Następnie polewę musimy troszkę ostudzić, i wylewamy na ciasto. Ciasto chowamy na około 1 godzinkę do lodówki żeby polewa się ścięła. Następnie ciasto kroimy na 12 porcji , na każdym ciastku robimy kleksa z bitej śmietany i gotowe. :-) Pyszne wuzetki, polecam :-)   Pyszne, łatwe, zawsze wychodzi :-) wiadomo nie wygląda jak z cukierni, ale warto je przygotować :-) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Chruściki "pierogowe" 147

rozchylać warstwy do uzyskania pożądanego kształtu. Gotowe wyjąć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i oprószyć cukrem pudrem. Ważne jest, aby temperatura oleju nie była za wysoka, gdyż ciastka za szybko się usmażą i nie  zdążą się rozwarstwić

Moje domowe kucharzenie
Wegańskie ciastka owsiano-słonecznikowe z kokosem i kandyzowanym kiwi (bez jajek i cukru) 151

pieczenia - ciasteczka obróciłam na druga stronę.) (*) Użyłam mąki z amarantusa. Nie wszyscy lubią jej posmak, więc można użyć innej. W ostateczności nada się też pszenna. (**) W tytule napisałam, że ciastka są bez cukru, choć użyłam cukru kokosowego. Jednak różni się on od cukru zwykłego, ma niski indeks glikemiczny (IG 35) i doskonale nadaje się dla osób będących na diecie

Di gotuje
Chruściki z ciasta na pierogi 184

rozchylamy warstwy do uzyskania pożądanego kształtu. Gotowe wyjmujemy, osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i oprószamy cukrem pudrem. Ważne jest, aby temperatura oleju nie była za wysoka, gdyż ciastka za szybko się usmażą i nie zdążą się rozwarstwić. Chruściki z ciasta na pierogi to świetny sposób na zagospodarowanie pozostałego ciasta. Inspirację znalazłam u Kingi na blogu Green Morning

mojewypiekiinietylko
Ziemniaki Dofinki (Dauphine) - ptysie ziemniaczane 1839

Obrane ziemniaki przecisnąć przez praskę, a następnie połączyć z ciastem. Masę doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić i pozostawić do ostudzenia. Z ciasta formować kulki (lub szprycą do ciastek - kwiatki) wielkości orzecha włoskiego i smażyć na mocno rozgrzanym oleju (na złoto). Dofinki wyjąć łyżką cedzakową, osuszyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać

Di gotuje
Kruche ciasteczka kokosowe z marmoladą różaną 99

się też jakimś narzędziem o grubości ołówka.) Rowek wypełnić marmoladą. Całość pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Odstępy nie muszą być duże, ponieważ ciastka nie urosną.) Ciasteczka piec około 15-18 minut w 180 stopniach. (Powinny być odrobinkę rumiane.) Po ostudzeniu można je oprószyć cukrem pudrem lub boki - ozdobić lukrem. (*) Pojemność szklanki

Di gotuje
Ciasteczka z mąki graham - z czekoladą i otrębami 128

zachowując odpowiednie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, leciutko spłaszczyć (dłonią lub widelcem; rosną do góry) i wstawić o rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być lekko zarumienione.) Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Di gotuje
Kruche ciasteczka owsiane 166

Kruche ciasteczka owsiane Kilka dni temu przygotowałem dla Was (i dla siebie oczywiście też) ciastka owsiane z rodzynkami . Pytaliście mnie jednak o jakieś kruche ciasteczka owsiane, tak więc postanowiłem je przygotować i pokazać. Przepis na nie jest banalnie prosty, a efekt rewelacyjny. Idealne ciasteczka do popołudniowej kawki lub herbatki. Przyjemne i delikatne w smaku. Jeśli w ciasteczkach lubisz dodatek

Blendman
Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą (z orkiszową mąką pełnoziarnistą) 121

blasze wysłanej papierem do pieczenia i spłaszczyć widelcem. (Odstępy nie muszą być zbyt duże.) Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 17-18 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny lekko się zarumienić.) Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Di gotuje
KRUCHE CIASTECZKA 99

Kruche ciasteczka są proste w wykonanie, ale też jest to świetna zabawa z dzieckiem. Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty, cudownie pachnące wanilią. Polecam :) Do wycinania ciastek użyłam foremki od  Protonik , znajdziecie tam mnóstwo różnych kształtów foremek. Składniki: * 400 g mąki pszennej * 200 g masła * 2 jajka * 100 g cukru * 1 paczka cukru wanilinowego * szczypta soli  Wykonanie

Zrób to smacznie
Ciastka z karobem (czekoladowe) 141

uzyskania jednolitej konsystencji. Z masy uformować kulki - nie co  mniejsze od orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia i dość mocno spłaszczyć. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione.) Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Możecie użyć kakao, ale wtedy dodajcie

Di gotuje