składniki: 100 g płatków owsianych, zmielonych ale nie za drobno, powinny być lekko wyczuwalne w ciastkach 100 g ziaren orkiszu, zmielonych na mąkę lub mąki pełnoziarnistej 100 g masła, miękkiego 2 łyżki mleka 50 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli opcjonalnie: czekolada rozpuszczona do polania wykonanie: Wszystkie suche składniki mieszamy na stolnicy. Dodajemy masło
Domowy Smak JedzeniaWspaniałe, duże ciasteczka, iście w stylu amerykańskim. Uwielbiamy je. Nasze ulubione do tej pory to Amerykańskie Ciastka Czekoladowo – Orzechowe . Do grona faworytów dołączyły również te oto owsiane, z groszkami czekoladowymi, z żurawiną, z orzechami włoskimi. Są genialne w smaku, poniekąd zdrowe, gdyż z dodatkiem płatków owsianych. Idealne na drugie śniadanie, na podwieczorek. Gdzieniegdzie chrupiące, gdzieniegdzie mięciutkie, duże, grube
Made By Mom And Sonróże na głębokim tłuszczu z obu stron, aż lekko się zrumienią. Wrzucamy na olej tylko po kilka sztuk. Po zdjęciu z patelni odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Kiedy ciastka trochę ostygną, posypujemy je cukrem pudrem i dekorujemy wiśniami lub czereśniami
Kulinarne Inspiracjeusmażonego ciastka). Foremkę zanurzoną w cieście szybko wkładamy do tłuszczu i smażymy przez ok. 30-40 sekund (do zarumienienia). Podczas smażenia będziecie mogli obserwować, jak ciasto puchnie :) Usmażone ciastko zdejmujemy z foremki pomagając sobie widelcem i kładziemy na talerzu przykrytym ręcznikiem papierowym. Całą procedurę, czyli uprzednie maczanie przyrządu w tłuszczu i dopiero w cieście, powtarzamy do momentu wyczerpania ciasta
MyCookBook.plsklejamy końce w dowolnie wybranej formie. Układamy na papierze do pieczenia smarujemy rozbełtanym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy ciastka będą zarumienione wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Życzę smacznego
Kulinarne życiesuchych i mieszamy. Następnie dodajemy jagody i ponownie mieszamy wszystkie składniki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180*. W formy do muffinek wlewamy ciasto do wysokości ok 2/3. Wierzch ciastka delikatnie posypujemy brązowym cukrem. Do piekarnika wkładamy muffinki, pieczemy ok 20minut. Enjoy
Kuchnia Pełna Pasjiautorski (mój). Kiedyś takie ciasteczka zrobiłam na próbę przy pieczeniu serniczków. Później upiekłam całą blaszkę i eksperyment zaliczyłam do udanych. Teraz ponownie wracam z przepisem i nową wersją ciastek. 200-250g sera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany (gęstej) 4 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki soku
Di gotujemąki. Jeśli jest za twarda - dolać odrobinę mleka.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. (Robiłam ciensze i grubsze ciasteczka o różnych wielkościach.) Ciastka ułożyć na rozgrzanej (suchej) patelni i smażyć (na najmniejszym ogniu) z każdej strony po kilka minut. (Powinny być zarumienione
Di gotujecm.Ciastka Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i piec ok.50 minut w 110-120 stopni.Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , barwnikiem na sztywną masę.Dolać likier miętowy , wymieszać.Ciastka przekładać KREMEM i podawać z kawą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiroztopionego masła ok. 200 g drylowanych wiśni (mogą być mrożone) * PRZYGOTOWANIE Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Ciastka włóż do kielicha blendera i zmiksuj na proszek dodaj masło i połącz. Każdą papilotkę (o średnicy 5 cm) wyłóż 1 łyżeczką zmiksowanych ciasteczek. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła
Food Squareczekolady 1/3 śmietanki 30% 1 wafelek kokosowy typu Princessa Sposób przygotowania: 1. Masa kakaowa: Herbatniki drobno kruszymy lub mielimy. Mleko gotujemy z cukrem oraz kakaem. Do ugotowanego dodać rozdrobnione ciastka i dobrze wymieszać. Posmarować cały płat wafla. 2. Masa kokosowa: Mleko zagotować z dodatkiem tłuszczu oraz cukru pudru. Do ugotowanego wsypać wiórki kokosowe i dobrze wymieszać. Nakładać jeszcze ciepłą
Kuchnia w czekoladziednem szklanki. Piecz je koło 12-15 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (może być termoobieg). A teraz zabierz się za rozpuszczenie czekolady w kąpieli wodnej. Ciastka powinny być lekko miękkie. Po upieczeniu posmaruj łyżeczką kremu, złóż i zanurz w czekoladzie. Smacznego
greenscarfmieszamy naszą masę, aż nam się wszystko złączy J Masę wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy placek (wychodzi średnica około 25cm) – można też uformować ciastka, wychodzą pyszne ;) Pieczemy w 180ºC przez około 15-18 minut w trybie grzania góra-dół, aż ładnie zbrązowieje. Trzeba go pilnować, bo u mnie w piekarniku jedna strona przypieka się
Jak gotować i nie zwariowaćWŁOSKA: * białko w temp. pokojowej – 2 szt * cukier drobny – 130 g + 20 g * woda – 30 ml * Zbożowe kuleczki w czekoladzie Decorada Delecta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHY SPÓD: Ciastka kruszymy w blenderze na piasek, dodajemy kakao, cukier puder i roztopione masło – wszystko razem mieszamy, a następnie wylepiamy dno i boki tortownicy – odstawiamy na ok. 20 minut
Ostra na Słodkozostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce (a tak będzie najprawdopodobniej), można piec je na dwóch poziomach. Wówczas eklery z dolnego piętra mniej się zarumienią. Dlatego po 35 minutach wyciągamy
Smak mojego domu