ciastka - 17601 przepisów (strona:437/1174)

ciasteczka owsiane a la digestive 182

składniki: 100 g płatków owsianych, zmielonych ale nie za drobno, powinny być lekko wyczuwalne w ciastkach 100 g ziaren orkiszu, zmielonych na mąkę lub mąki pełnoziarnistej 100 g masła, miękkiego 2 łyżki mleka 50 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli opcjonalnie: czekolada rozpuszczona do polania wykonanie: Wszystkie suche składniki mieszamy na stolnicy. Dodajemy masło

Domowy Smak Jedzenia
Owsiane Ciasteczka z Czekoladą, Orzechami i Żurawiną 219

Wspaniałe, duże ciasteczka, iście w stylu amerykańskim. Uwielbiamy je. Nasze ulubione do tej pory to Amerykańskie Ciastka Czekoladowo – Orzechowe . Do grona faworytów dołączyły również te oto owsiane, z groszkami czekoladowymi, z żurawiną, z orzechami włoskimi. Są genialne w smaku, poniekąd zdrowe, gdyż z dodatkiem płatków owsianych. Idealne na drugie śniadanie, na podwieczorek. Gdzieniegdzie chrupiące, gdzieniegdzie mięciutkie, duże, grube

Made By Mom And Son
Róże karnawałowe mojej babci 475

róże na głębokim tłuszczu z obu stron, aż lekko się zrumienią. Wrzucamy na olej tylko po kilka sztuk. Po zdjęciu z patelni odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Kiedy ciastka trochę ostygną, posypujemy je cukrem pudrem i dekorujemy wiśniami lub czereśniami

Kulinarne Inspiracje
Rozetki, czyli smażone ciasteczka skandynawskie 160

usmażonego ciastka). Foremkę zanurzoną w cieście szybko wkładamy do tłuszczu i smażymy przez ok. 30-40 sekund (do zarumienienia). Podczas smażenia będziecie mogli obserwować, jak ciasto puchnie :) Usmażone ciastko zdejmujemy z foremki pomagając sobie widelcem i kładziemy na talerzu przykrytym ręcznikiem papierowym. Całą procedurę, czyli uprzednie maczanie przyrządu w tłuszczu i dopiero w cieście, powtarzamy do momentu wyczerpania ciasta

MyCookBook.pl
Szybkie ciasteczka francuskie z truskawkami 174

sklejamy końce w dowolnie wybranej formie. Układamy na papierze do pieczenia smarujemy rozbełtanym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy ciastka będą zarumienione wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Muffinki z jagodami 236

suchych i mieszamy. Następnie dodajemy jagody i ponownie mieszamy wszystkie składniki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180*. W formy do muffinek wlewamy ciasto do wysokości ok 2/3. Wierzch ciastka delikatnie posypujemy brązowym cukrem. Do piekarnika wkładamy muffinki, pieczemy ok 20minut. Enjoy

Kuchnia Pełna Pasji
Ciastka z twarogu i wafli tortowych 152

autorski (mój). Kiedyś takie ciasteczka zrobiłam na próbę przy pieczeniu serniczków.  Później upiekłam całą blaszkę i eksperyment zaliczyłam do udanych. Teraz ponownie wracam z przepisem i nową wersją ciastek. 200-250g sera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany (gęstej)  4 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki soku

Di gotuje
Ciastka z patelni (z czekoladą) 201

mąki. Jeśli jest za twarda - dolać odrobinę mleka.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. (Robiłam ciensze i grubsze ciasteczka o różnych wielkościach.) Ciastka ułożyć na rozgrzanej (suchej) patelni i smażyć (na najmniejszym ogniu) z każdej strony po kilka minut. (Powinny być zarumienione

Di gotuje
MARENGI Z BITĄ ŚMIETANĄ MIĘTOWĄ 141

cm.Ciastka Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i piec ok.50 minut w 110-120 stopni.Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , barwnikiem na sztywną masę.Dolać likier miętowy , wymieszać.Ciastka przekładać KREMEM i podawać z kawą.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mini serniczki z wiśniami 169

roztopionego masła ok. 200 g drylowanych wiśni (mogą być mrożone) * PRZYGOTOWANIE Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Ciastka włóż do kielicha blendera i zmiksuj na proszek dodaj masło i połącz. Każdą papilotkę (o średnicy 5 cm) wyłóż 1 łyżeczką zmiksowanych ciasteczek. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła

Food Square
Waflowa rolada z oczkiem 205

czekolady 1/3 śmietanki 30% 1 wafelek kokosowy typu Princessa Sposób przygotowania: 1. Masa kakaowa: Herbatniki drobno kruszymy lub mielimy. Mleko gotujemy z cukrem oraz kakaem. Do ugotowanego dodać rozdrobnione ciastka i dobrze wymieszać. Posmarować cały płat wafla. 2. Masa kokosowa: Mleko zagotować z dodatkiem tłuszczu oraz cukru pudru. Do ugotowanego wsypać wiórki kokosowe i dobrze wymieszać. Nakładać jeszcze ciepłą

Kuchnia w czekoladzie
Podaruję Wam trochę słońca: ciasteczka pomarańczowe! 153

dnem szklanki. Piecz je koło 12-15 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (może być termoobieg). A teraz zabierz się za rozpuszczenie czekolady w kąpieli wodnej. Ciastka powinny być lekko miękkie. Po upieczeniu posmaruj łyżeczką kremu, złóż i zanurz w czekoladzie. Smacznego

greenscarf
Placek orzechowy z dynią 259

mieszamy naszą masę, aż nam się wszystko złączy J Masę wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy placek (wychodzi średnica około 25cm) – można też uformować ciastka, wychodzą pyszne ;) Pieczemy w 180ºC przez około 15-18 minut w trybie grzania góra-dół, aż ładnie zbrązowieje. Trzeba go pilnować, bo u mnie w piekarniku jedna strona przypieka się

Jak gotować i nie zwariować
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 174

WŁOSKA: * białko w temp. pokojowej – 2 szt * cukier drobny – 130 g + 20 g * woda – 30 ml * Zbożowe kuleczki w czekoladzie Decorada Delecta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHY SPÓD: Ciastka kruszymy w blenderze na piasek, dodajemy kakao, cukier puder i roztopione masło – wszystko razem mieszamy, a następnie wylepiamy dno i boki tortownicy – odstawiamy na ok. 20 minut

Ostra na Słodko
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 206

zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce (a tak będzie najprawdopodobniej), można piec je na dwóch poziomach. Wówczas eklery z dolnego piętra mniej się zarumienią. Dlatego po 35 minutach wyciągamy

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania