przygotować na szybko. Tak więc znalazłam w lodówce odkładane kilka razy gotowe ciasto francuskie. I zrodził mi się pomysł jak je wykorzystać. Dodajmy, że mam w domu wybrednych łasuchów. Ciastka są boskie. Połączenie nutelli i słodkich malin... czy trzeba czegoś więcej? Proste, szybkie i efektowne! Składniki. - opakowanie gotowego ciasta francuskiego, - 250 g serka mascarpone - kilka łyżek
Malinowe Pocałunkicałkowitego ostygnięcia. Ciasteczka mają strukturę piaskową, są maślane i rozpływają się w ustach. Są po prostu pyszne! Oczywiście posyp cukrem pudrem. Z tej porcji wyjdzie gdzieś około 2o ciastek. Mnie wychodzi więcej bo robię mniejsze
Z Kuchni Do Kuchnitakże do formowania burgerów oraz porcjowania sałatek. Świetnie nadadzą się też do deserów na zimno, więc przede mną jeszcze kilkanaście możliwości na ich sprawdzenie. W sklepie forma na ciastka kosztuje 28,80 zł. Obręcze są funkcjonale i eleganckie, więc mogą się też nadawać na prezent. Na stronie sklepu możecie zakupić także inne akcesoria kuchenne , których być może akurat potrzebujecie
Pasja Smakuprzepisem, zdjęciami i zachęcamy do przygotowania takiego sernika u siebie w domu! ;) Składniki na spód: ok. 300 g ciasteczek kakaowych (herbatników, lub oreo bez nadzienia) 200 g masła Ciastka kruszymy w malakserze, lub ręcznym sposobem (przez folię tłuczkiem do mięsa ;)) i wrzucamy do miski. Masło roztapiamy w rondelku i wlewamy do ciasteczek. Mieszamy do połączenia się składników i odstawiamy
Symfonia Smakówtruskawkami, jagodami, mandarynkami... itd ;) Deser przygotowany na konkurs belVita. Składniki (2 porcje): - małe opakowanie jogurtu greckiego - 170 g - 3 łyżeczki domowego cukru waniliowego - 1 pomarańcza - 4 ulubione ciastka belVita Przygotowanie: 1. Jogurt miksujemy z cukrem waniliowym na puszystą masę. Pomarańczę obieramy, kroimy na małe kawałki. 2. Układamy na środku talerza owoce, dookoła nakładamy porcję jogurtu
Kraina Tysiąca Smakówciasta wykrawamy kółka lub inne dowolne kształty i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Ja pokroiłam ciasto na prostokątne kawałki. Piec w temp.170*C ok.12-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka są bardzo miękkie, nie należy ich zdejmować od razu z blaszki. W miarę stygnięcia nabierają twardości. Przechowywać w zamkniętym pojemniku , wtedy zachowają chrupkość. Bez przykrycia chłoną wilgoć i stają
Smaczne Zdrowebyły jeszcze lepsze. Orzeszki w nich tak fajnie chrupią. Tak więc bardziej polecam tę drugą opcję. Choć i pierwsza jest również ok. :-) Znalezione tutaj . Wychodzi dość dużo tych ciastek, coś ok.50 sztuk. Składniki: - 300g masła orzechowego -400g mąki orkiszowej 750 ( lub 2,5 szkl.mąki pszennej) - 1/2 szklanki cukru trzcinowego - 1 szklanka ksylitolu ( lub cukru) - 1/3-1/2
Smaczne Zdrowezwijamy w rolade. Tak zwiniete ciasto kroimy na plastry. Ukladamy je na blache wylozona papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez okolo 20 minut. Gotowe ciastka dekorujemy polewa czekoladowa. Smacznego
Przysmaki Karolkigotowe. Zdecydowana większość ludzi na śniadanie jada kanapki, ale może pora przełamać tę rutynę i przygotować coś bardziej kreatywnego? Jest wiele produktów zbożowych, które można wykorzystać. Z pomocą przychodzą ciastka belVita ! Stworzone specjalnie z myślą o śniadaniu, gdyż w ich składzie znajdziemy nie tylko 5 zbóż, ale też potrzebny nam błonnik, witaminy i żelazo. Dlatego też dzisiaj przedstawiamy
Pora coś zjeśćBył to pierwszy wpis na blogu, pozwalam go sobie uaktualnić, ponieważ brakowało w nim zdjęcia (może niech to będzie taki prezent na rok bloga :P) Są to moje ulubione ciastka, zważając na to że innych słodkości nie jem :P Zachęcam do spróbowania, ciasteczka są kruche, pachnące i niezbyt słodkie, niestety uzależniają, więc nie mówcie, że nie ostrzegałam!:) Dowolność produktów
Czerwona PorzeczkaCiastka jajka sadzone. Wielkanocne ciasteczka z dżemem morelowym. Kruche, maślane ciasteczka w kształcie jajka przełożone słodkim dżemem morelowym. Takie ciasteczka jajka sadzone to idealny pomysł na wielkanocny deser. Ciastka wyglądają jak prawdziwe jajka, więc sprawią dużą radość Waszym gościom podczas chrupania, szczególnie dzieci będą mieć radochę : ) Są proste do przygotowania i wyśmienicie smakują. Świetne połączenie słodkiego morelowego dżemu(...)który ma imitować białko jaja kurzego. Cukier puder można zastąpić idealnie białym lukrem królewskim , ale to wymaga trochę więcej zachodu i umiejętności, więc polecam mniej wymagając sposób, czyli posypanie ciastek cukrem pudrem. Przygotowując te kruche ciasteczka jajka bazowałam na moim sztandarowym przepisie na ciastka wielkanocne pisanki , przepis jest sprawdzony i Wielkanocne ciasteczka z dżemem morelowym każdy będzie umiał
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCzas czytania: 2 min Czekoladowe ciastka z chilli smakują lepiej niż z najlepszej cukierni. Ciastka są z kategorii ciężkich i sycących, podane z filiżanką kawy zaspokoją nawet największy głód. Swoją wyjątkowość zawdzięczają ciemnej czekoladzie i sproszkowanej papryczce chilli. Chilli delikatnie podkreśla smak ciemnej czekolady i idealnie do niej pasuje. Takie ciastka fantastycznie rozgrzewają i dają zastrzyk energii(...)względu na dodatek papryczki chilli nie polecam ciastek dla małych dzieci, natomiast dorosłych zachęcam do spróbowania! Przygotowanie ciastek jest bardzo proste, więc jest to idealny deser, który można przygotować tuż przed przyjściem gości. Print Ciastka czekoladowe z chilli .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Czekolada i chilli fantastyczne połączenie. Course Ciastka Cuisine
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciastka limonkowo-cukrowe. Sezon jesienno-zimowy to czas, kiedy pieczemy więcej ciasteczek i to nie tylko tych rozgrzewających z dodatkiem cynamonu, imbiru . Fantastycznie jest poczuć zapach lata, aromatycznej limonki, kiedy na zewnątrz jest szaro i zimno. Aromat ciastek roznosi się po całym domu, wszędzie pachnie limonką! Trudno wytrzymać wąchając takie wspaniałe aromaty i czekać(...)spokojnie na ich przestudzenie. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie dziesięć minut, wszystkie składniki łączymy w misce, krótko mieszamy i przekładamy na blachę. Ciastka zaraz po wyjęciu z piekarnika są bardzo delikatne i miękkie należy więc ostrożnie przenieść je na kratkę, na której będą stygły. Później, po wystygnięciu ciasteczka stają się chrupiące z wierzchu i delikatnie wilgotne w środku. Po całkowitym
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Święta zbliżają się wielkimi krokami czas zacząć myśleć o menu na świąteczny stół, prezentach i smakołykach, którymi poczęstujemy bliskich. Dzisiejszy przepis na ciastka piernikowe będzie idealny jako słodki upominek! Ciastka są bardzo smaczne o wyraźnym aromacie przypraw, które nieodzownie kojarzą się z zimą, choinką i świętami. Delikatne i lekkie ciasto rozpływa się podczas pieczenia(...)sposób będą naprawdę duże i cieniutkie. Po upieczeniu należy delikatnie przenieść na kratkę, aby ostygły, najlepiej przenieść je chwytając za papier, na którym się piekły. Zróbcie to delikatnie, ponieważ ciastka zaraz po upieczeniu są bardzo delikatne i miękki. Dopiero po całkowitym wystudzeniu ich wierzch twardnieje, tworząc chrupiącą skórkę. Teraz możecie pięknie zapakować i prezent gotowy! Print Ciastka piernikowe
SprawdzonaKuchnia.pl