ciastka kruche - 3653 przepisów (strona:26/244)

Pyszny sernik z malinową pianką 88

potraw, podrzućcie mi je na ewa@smakinatalerzu.pl z przyjemnością utworzę na blogu Galerię Potraw Zaglądajcie do mnie nadal, bo mam dla Was jeszcze mnóstwo wypróbowanych pyszności! Spód: 200 g kruchych ciastek 50 g masła Sernik: 500 g twarogu sernikowego (u mnie Wieluń) 500 g serka mascarpone skórka otarta z jednej cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szkl. drobnego

Smaki Na Talerzu
Dziewczyny z wypiekami 128

Czego w tym słodkim poradniku nie ma: pistacjowe trufle z kardamonem, lawendowy creme brulée, czekoladowe babeczki, leśny sorbet, strudel gruszkowo- miętowy z nutą pomarańczy, bezowe róże, migdałowe ciastka kruche, mazurek pistacjowy, tartaletki, minibeziki i zachwycające torty. Mogłoby się wydawać, że takie eleganckie wypieki o wyrafinowanym smaku są niezwykle skomplikowane i do tego z mnóstwem drogich, trudnych do nabycia składników

Cynamonowe szczęście
Puszysty sernik waniliowy 107

aksamitnym i rozpływającym się w ustach sernikiem. To zasługa pieczenia go w kąpieli wodnej. Dla tych, którzy są zwolennikami tradycyjnych smaków, będzie idealny :) Do spodu możecie użyć dowolnych kruchych ciastek, jednak herbatniki - moim zdaniem - sprawdzą się tutaj najlepiej :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 200 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) 70 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg sera

My simple kitchen
Restaurant Week - Restauracja Sote - Nobo Hotel 104

sprawdziło! Delikatne, aromatyczne i miękkie mięso, a wraz z nim podane w miarę klasyczne dodatki. Bardzo smaczna propozycja! Ale mimo wszystko moje serce skradła wersja wege! Desery: 👉 Menu wege - Kruche ciastko na musie czekoladowym z chrustem z marchwii, kardamonem i pomarańczą Nie jestem ogromną fanką czekolady, ale w tej formie mogłabym zajadać ją codziennie! Iście niebiańsko lekki deser z klasycznie

Cooking Monster
Najlepszy blok czekoladowy 126

proszku (*) 6 łyżek kakao (płaskich) Dodatkowo: 250g herbatników  (w oryginale 6 paczek) Opcjonalnie: dowolne bakalie (najczęściej dodaję około 1/2 szklanki wiórków kokosowych)  Herbatniki lub dowolne kruche ciastka połamać na mniejsze kawałki.   W garnku należy zagotować wodę z margaryną i cukrem. (W międzyczasie całość przemieszać, aby cukier się rozpuścił.) Następnie garnek zdjąć z ognia i wsypać kakao

Di gotuje
SERNIK CYTRYNOWY Z WÓDKĄ I MAKIEM 139

nadaje fajną strukturę i nieoczekiwaną chrupkość podczas jedzenia. Połączenie smaków i szybkość wykonania powodują, że sernik jest rewelacyjny i szczerze polecam Wam jego wypróbwanie. SKŁADNIKI SPÓD 150 g kruchych ciastek  50 g masła 3 łyżeczki maku MASA SEROWA 500 g twarogu  150 g (3/4 szklanki) cukru 20 g (2 łyżki) mąki pszennej 2 łyżeczki wódki

cool and minty
Ciasteczka 109

Ciasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe

Na moim talerzu
DESER Z MUSEM MALINOWYM 230

Zapraszam do obejrzenia aranżacji, którą zrobiłam z okazji piątych urodzin mojej chrześnicy: Urodziny Baletnicy. Składniki na 6-7 porcji (słoiczki o pojemności 120 ml): Ciasteczkowy spód: 75 g kruchych ciastek czekoladowych/ maślanych 35 g miękkiego masła Mus malinowy – mus malinowy: 450 g świeżych/ mrożonych malin 100 g cukru trzcinowego 3 płaskie łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody

Słodki Pomysł
NOWOROCZNY SERNIK Z GRANATEM 128

SKŁADNIKI 600 g twarogu, 200 ml śmietany 18%, 3 jajka, 1 tabliczka białej czekolady, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 budyń waniliowy Dodatkowo: kruche ciastka z nadzieniem chałwowym, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki śmietany 30% 1 owoc granatu WYKONANIE Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder, następnie jajka i po trochu

słodki bratek
Sernik na zimno II 146

strony  Kwestia Smaku nie został przeze mnie w żaden sposób zmodyfikowany i dobrze bo jest idealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki

cucinare
Grzebyki 110

Grzebyki to jeden z tych słodkich deserów, który wszyscy uwielbiają. Grzebyki Jak dla mnie grzebyki to są takie duże, kruche ciastka o śmiesznym kształcie. Bazą grzebyków jest ciasto drożdżowe. Oczywiście każde grzebyki wypełnione są marmoladą lub dżemem. Grzebyki po upieczeniu śmiało można zamrozić, gdyż mrożenie w zupełności nie zmienia ich smaku ani konsystencji. Nie zapomnijcie też o konkursie, który

mecooks
Restaurant Week - Powidok - Restauracja autorska 111

Deser: 👉 Banan / czekolada 70 % / orzech / ciasto kruche To, że jestem ogromną fanką słodkości na pewno już wiecie, więc każdy deser szczególnie biorę sobie do serca. Orzechy, banan, czekolada i kruche ciastko - czy to może się nie udać? Nie może! Ślicznie podane ciastko z delikatnym musem czekoladowym i bananami w środku, obsypane orzechami... Pyszne! Choć ja pokusiłabym się o dodanie słonego

Cooking Monster
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 119

400g śmietany 30% 1/2 szklanki pulpy z marakui (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek w czekoladzie 50g masła/margaryny Wierzch: 1 galaretka na 375 ml (u mnie smak cytryny i limonki) (*) 150 ml wody 225 ml pulpy z marakui Przygotować spód. Ciastka

Di gotuje
SERNICZEK CZARNO-BIAŁY 217

Obłędny sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie, z kruchymi ciastkami w środku. SKŁADNIKI Masa serowa: 500 g sera z wiaderka, 200 g jogutu naturalnego, 3 łyżki cukru pudru, 1 op. cukru z wanilią 5 łyżeczek żelatyny 1 op. ciasteczek (kilka odkładamy do dekoracji) Spód: 1 op.ciasteczek Blacky, 60 g rozpuszczonego masła WYKONANIE Spód: Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy

słodki bratek
Batoniki z masła orzechowego/Peanut butter bars 295

Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm) Batoniki: 100g masła 250g masła orzechowego (u mnie Woj-Len ) 250g cukru pudru (*) 150-160g herbatników (lub dowolnych kruchych ciastek) Polewa: 100g czekolady (użyłam gorzkiej) 1 łyżka masła orzechowego (płaska) Roztopione masło wymieszać z cukrem pudrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Następnie dodać masło orzechowe oraz uprzednio pokruszone

Di gotuje