ciastka i desery. Tak, to mogę strawić, zarówno w przenośni, jak i dosłownie. Wam moje halloweenowe cake popsy - dynie też powinny posmakować :) Składniki: 250 g okrawków ciast ( biszkopty, kruche ciastka, piaskowe babki ) 100 g serka mascarpone 100 g masy krówkowej Do dekoracji: 150 g białej czekolady pomarańczowy barwnik spożywczy ( w żelu lub proszku ) kolorowe posypki Wykonanie: Okrawki
kolorowotorcikowoWspaniałe, jesienne ciasteczka dyniowo-czekoladowe, na które powinniście się skusić w sezonie dyniowym :) Nie są to typowe kruche ciastka, lecz mięciutkie i lekko wilgotne w środku. Przygotowane z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i aromatycznych przypraw, takich jak kurkuma, cynamon, imbir czy gałka muszkatołowa. Czekoladowy akcent zawdzięczają dodatkowi czekoladowych groszków, które śmiało możecie zastąpić posiekaną w drobną kosteczkę czekoladę. Ja użyłam
Słodko-Słony Świat IlonyZapraszam na przepyszną puszystą lekka piankę z dodatkiem jeżyn do popołudniowej kawy Składniki • 300 g ciastek kruchych z orzechami (miałam takie z cukierni ) • 120 g masła • 100 ml mleka skondensowanego (takie do kawy) • 2 galaretki niebieskie • 1 galaretka zielona • 1 szklanka jeżyn Sposób przygotowania 1. Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem powstałą masę rozłożyć
W królestwie smaków BeatyBanoffee pie czyli angielski deser składający się z warstwy toffi, bananów i bitej śmietany. Obłędnie słodki i obłędnie pyszny! Zapraszam. Potrzebne będą : 200 g ciastek kruchych (ja użyłam digestive) 100 g masła 2 puszki mleka skondensowanego lub masa krówkowa (2 x 397 g) 4-5 dojrzałych bananów 500 ml śmietany 30-36% kawałek gorzkiej czekolady Ciastka rozkruszam
UgotujmyTo.plnawet najbardziej wrażliwe zęby. Odparowywanie wody z mrożonych owoców, powoduje, że ich smak jest bardziej intensywny. Ja użyłam mieszanki owoców leśnych, które są dość kwaśne, ale dodatek słodzonych ciastek kruchych równoważy smaki. Dodatek cukru nie jest wymagany dla osób, które lubią kwaśny smak. Ja dosłodziłam miodem i uważam, że to był dobry wybór. Zamiast cukru można użyć również ksylitolu(...)rozpuszczenia miodu. W międzyczasie zmiksuj drobno kruche ciasteczka. Formę wyściel papierem do pieczenia. Okruszki ciasta połącz z owocami. W razie konieczności ugniataj rękoma, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być zwarte ale podatne na ugniatanie. Powstałą pastę przenieś do przygotowanej formy. Wygładź górną powierzchnię i włóż do lodówki na minimum 30min. Schłodzone ciastko wyjmujemy z lodówki, wyjmujemy z formy
SmartBake.plgalaktyki! Czas poczuć smak kosmicznej kuchni! ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 243 kcal | 4 g białka | 35 g węglowodanów | 10 g tłuszczu SPIRALITE COOKIES PREY 2017 warstwowe, kruche ciastka z makiem i sezamem 20 min 20 min (czekanie) 6 zł 10 porcji proste POTRZEBUJESZ piekarnik wałek miska papier do pieczenia ostry nóż Składniki Koszt mąka pszenna
Nerds Kitchendwóch turach na największej blasze z wyposażenia piekarnika.) Jeśli zasmakujecie w tych ciasteczkach (a jestem pewna, że tak się stanie), to spróbujcie także i innych z płatkami owsianymi: kruchych ciastek z prażonym słonecznikiem , batoników owsianych z orzechami lub ciasteczkowych kuleczek
Codzienna kuchnia niecodziennaKruche ciastko, karmel i czekolada, coś Wam to mówi? Tak, batonik „Twix” tylko że weganie nie jedzą takich rzeczy- wiadomo, ale od dziś weganie sami robią sobie twixa! Mieszałam, kombinowałam i udało się! Składniki: kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 5 łyżek oleju roślinnego (kokosowy będzie idealny) 50 g cukru (brązowy mile widziany) 1 mały bardzo dojrzały banan
greenscarfmożna pobawić się też w warstwy. składniki: 300 g truskawek 1 duży jogurt grecki (400 g) 2 galaretki truskawkowe dekoracja ok 200-250 ml śmietanki 30 % 1-2 kruche ciastka lub herbatniki listki mięty Jogurt i truskawki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 250 ml wody, każdą osobno i odstawić do wystudzenia. Jogurt
Monia miesza i gotujeprzekąską nie tylko dla diabetyków - mąka kokosowa posiada niski indeks glikemiczny - 35. Mają cudowny, kokosowy posmak, są lekko wilgotne i delikatnie miękkie. Starałam się, aby należały do kategorii ciastek kruchych, ale nie były typowymi "łamaczami zębów". Mi - oraz osobie, której je przygotowałam - bardzo przypadły do gustu. Jest to wypiek, który z pewnością będzie częściej realizowany. (około 18 sztuk(...)pomocą dłoni). (Masa powinna być miękka, plastyczna i niezbyt krucha. W razie potrzeby należy dodać odrobinę oleju kokosowego.) Z ciasta formować kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Kuleczki spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 18 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być zarumienione - uważać, aby nie przypaliły się.) Po ostudzeniu można posypać
Di gotujetest na ich smakowitość, zniknęły od razu! Choć nie wiem, kto zjadł ich więcej dzieci, czy ich tatusiowie 😉 Przepis jest bardzo prosty i jak to bywa w przypadku kruchych ciastek, są bardzo szybkie do przygotowania. Życzę smacznego! Print Ciastka podwójnie czekoladowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Desery Cuisine American Keyword czekolada, żurawina
SprawdzonaKuchnia.plTruskawki, truskawki....korzystajmy. Dzisiaj zrobiłam sernik na zimno na serkach homogenizowanych z musem truskawkowym. Składniki: Spód 140 g ciastek kruchych 70 g masła Warstwa serowa: 800 g serków homogenizowanych waniliowych 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 500 g truskawek 3/4 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Masło roztopić, wlać
O kuchni z uczuciemZauroczyłam się nimi jakiś czas temu, gdy zobaczyłam przepis u jednej z użytkowniczek Przyślij Przepis . Sama jakoś nigdy nie wpadłam na to, by ze zwykłych kruchych ciastek uformować jeżyki. Dzieci miały radochę, a Mama ciastka do kawy ;) Załapał się na nie nawet sam Święty Mikołaj i chyba mu smakowały, bo tylko okruszki zostawił ;) Normal 0 21 false false
Kuchnia w czekoladzieczekałam i miło zaskoczyłam się ich prostotą w przygotowaniu. Jedynie czego żałowałam to to, że pomniejszyłam proporcje, ponieważ wszystkie ciasteczka zniknęły podczas jednego wieczoru. To jedne z najlepszych kruchych ciastek jakie istnieją. Naprawdę są przeeepyyyszneee i cudownie kusząco pachną, a samo ciasto wręcz rozpływa się w ustach... Uwielbiam ich smak oraz uroczy wygląd. Koniecznie spróbujcie! (około 20 sztuk) Ciasto
Di gotujeKwestii Smaku . Jest nieskomplikowany, pyszny i bardzo truskawkowy, bez galaretki na wierzchu, a takiego poszukiwałam. Efekt końcowy - pusta blacha do umycia :) Składniki na spód 170 g ciastek kruchych 70 g masła masa 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 400 kram truskawek świeżych 300 ml śmietany
pink envelope