ciastka cytrynowe - 1134 przepisów (strona:2/76)

Ciastka z maszynki 27

tego sprzętu, wiedzieć kiedy co docisnąć, „strzelić”. Może kiedyś będę tą babcią od ciastek, kto wie. Jeżeli macie w domu tego typu sprzęty, polecam Wam ten przepis z czystym sumieniem. Nie spodziewałam się, że to wszystko tak łatwo pójdzie. I że ciastka nawet po upieczeniu będą miały wyraźny kształt. No cudowności. Zróbcie koniecznie. Składniki(...)masy. Masę wkładamy do szprycy i prosto na blaszkę wyciskamy ciastka (nie musicie robić dużych odstępów od ciastek, one nie rosną jakoś szaleńczo). Pieczemy 10-12 minut, do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, studzimy. Podobne przepisy: Wielkanocne ciastka ze śmietaną i orzechami Ciastka cytrynowe z migdałami Ciastka maślane Artykuł Ciastka z maszynki

Kardamonovy
Ciastka z maszynki 39

tego sprzętu, wiedzieć kiedy co docisnąć, „strzelić”. Może kiedyś będę tą babcią od ciastek, kto wie. Jeżeli macie w domu tego typu sprzęty, polecam Wam ten przepis z czystym sumieniem. Nie spodziewałam się, że to wszystko tak łatwo pójdzie. I że ciastka nawet po upieczeniu będą miały wyraźny kształt. No cudowności. Zróbcie koniecznie. Składniki(...)masy. Masę wkładamy do szprycy i prosto na blaszkę wyciskamy ciastka (nie musicie robić dużych odstępów od ciastek, one nie rosną jakoś szaleńczo). Pieczemy 10-12 minut, do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, studzimy. Podobne przepisy: Wielkanocne ciastka ze śmietaną i orzechami Ciastka cytrynowe z migdałami Ciastka maślane Artykuł Ciastka z maszynki

Kardamonovy
Wielkanocne ciastka ze śmietaną i orzechami 59

śmietany 18% 3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka grubego cukru jajko polewa: 50 g gorzkiej czekolady 25 g masła 25 ml mleka (przepis na około 45 ciastek ciastek) Masło ucieramy z cukrem pudrem i 1 łyżką orzechów, pod koniec dodajemy śmietanę. Dodajemy do niego mąkę, dokładnie wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki(...)gruby cukier. Mieszamy. Każde ciastko smarujemy tą miksturą. Ciastka wkładamy do piekarnika i pieczemy około 10 minut, do zrumienienia. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Polewa. Mleko z masłem podgrzewamy, na koniec dodajemy małe kawałki czekolady. Mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Studzimy. Ciastka polewamy czekoladą i posypujemy resztą orzechów. Podobne przepisy: Ciastka cytrynowe z migdałami Ciastka

Kardamonovy
Cytrynowe ciasteczka owsiane 242

mąki pełnoziarnistej i masła, jest w nich trochę cukru, który śmiało można zastąpić stewią lub miodem, a masło olejem kokosowym - wtedy ciastka będą jeszcze bardziej fit. :) Cytrynowe ciastka owsiane: 120 g masła o temperaturze pokojowej (lub oleju kokosowego) 85 g brązowego cukru (można zastąpić stewią lub dodać mniej i resztę dosłodzić miodem) 150 g płatków owsianych

Cooking Monster
Kruche ciastka cytrynowe 57

Ciasteczka cytrynowe cudownie pachną orzeźwiającą cytryną, obtoczone w cukrze pudrze i wyjątkowo kruche. Idealne do popołudniowej kawy lub kubka kakao dla dzieci. Sprawdzony przepis na kruche ciasteczka cytrynowe, które dodatkowo przed podaniem oprószysz cukrem pudrem lub polejesz polewą czekoladową. SKŁADNIKI: 170 g drobnego cukru 2 łyżki cukru z wanilią 150 g masła szczypta soli skórka otarta z 1 dużej cytryny(...)łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia do obtoczenia 50 g cukru pudru Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Cytrynę dobrze wyszoruj i sparz wrzątkiem. Do przygotowania ciastek używam jajek średniej wielkości. PRZYGOTOWANIE: Do miski wkładam miękkie masło pokrojone na kawałki, dodaję cukier oraz cukier z wanilią, skórkę otartą z cytryny. Wbijam całe jajko oraz dodaję 1 żółtko

Zasmakuj Kuchni
SPIRALITE COOKIES – PREY 133

całej stacji. W kuchni TranStaru widać naleciałości międzynarodowej kuchni, do wyboru mamy rosyjskie bliny, sushi, dim sum czy makaron udon, pudding bananowy, paluszki rybne, ciastko cytrynowe, suszone pomidory, cukierki i ciastka przypominające małe galaktyki. Jest też sporo napojów, z alkoholem włącznie. Jeśli spróbujemy każdego dostępnego produktu spożywczego na stacji, dostaniemy trofkę TranStar Gourmand. Oprócz ciekawych zaprojektowanych pomieszczeń kuchennych, designerzy

Nerds Kitchen
CIASTECZKA CYTRYNOWE 168

zawsze większą porcję, bo część wynoszę koleżankom do pracy, a część ląduje w puszce, i jest do kawy na najbliższe kilka dni. Tym razem upiekłam kruche, maślane cytrynowe ciastka,  które sklejałam po 2 sztuki odrobiną cytrynowej marmolady 😊 Wierz popudrowałam, jednak uważam, że cukier puder jest tutaj zbędny. Składniki: 2,5 szkl. cukru  100 g cukru pudru

Walijskie Pichcenie
Sernik cytrynowy na zimno 298

ciastka delicje. składniki: 1 kg zmielonego sera, może być z wiaderka 50 g masła 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 6 łyżek cukru* 1 średnia cytryna** 1 galaretka cytrynowa ciastka delicje biszkopty do wyłożenia formy Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Cytrynę dokładnie umyć. Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę, odstawić na trochę aby napęczniała(...)średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i przełożyć serową masę. Wierzch ładnie wyrównać. Tortownicę wstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka będzie już zimna i zacznie tężeć wystawić sernik z lodówki. Na wierzchu ułożyć ciastka delicje. Zalać tężejącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki aby galaretka dobrze stężała. * Ilość cukru można zwiększyć

Monia miesza i gotuje
Albańskie cytrynowe ciastka z semoliną 114

Pyszne ciastka cytrynowe rodem z Albanii w kształcie rombów .Wyobraź sobie złociste latawce unoszące się na wietrze. Pora na pierwszy kęs... Przepis na te pyszności znalazłam w książce "Wszystkie poranki świata"  Wydawnictwa Buchmann Hiszpańskie tostados, szwedzkie kanelbullar, tureckie menemen, albańskie ravani, łotewskie rupmaize, argentyńskie alfajores albo włoskie brioszki – każdy kraj ma wyjątkowe smakołyki śniadaniowe. W tej przepięknie ilustrowanej(...)cytryny. Do środka wyciśnij również sok z cytryny, po czym zdejmij syrop z ognia i ostudź. Ciasto pokrój w kwadraty lub romby, polej syropem cytrynowym przy pomocy łyzki i udekoruj wedle gustu. Z jabłkami ciastka są obłednie pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Wielkanocne ciastka z cytrynowym kremem 37

Wielkanocne ciastka z cytrynowym kremem Po tych wszystkich faszerowanych jajkach czas na coś słodkiego, czyli na obłędne wielkanocne ciastka z cytrynowym kremem. Jak dla mnie to jest świąteczny hit i pyszne połączenie słodkiego kruchego ciasta z lekko kwaskowym gęstym kremem cytrynowym. Ten cytrynowy krem, czyli lemon curd najlepiej jest przygotować dzień wcześniej, żeby dobrze zgęstniał. A nawet zrobić

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe 178

pieczenie ciasteczek. Albo jak mówi młodzież „fazę”. Nie lubię tych drobnych, takich na jednego kęsa, wolę od razu coś większego, z przytupem. I takie są te słoneczne, cytrynowe ciastka – z podwójną przyjemnością jedzenia – z wierzchu chrupkie – w środku mięciutkie. Do szklanki zimnego mleka – w sam raz! Zapisz Szykujemy sobie papier do pieczenia, odważamy wszystkie składniki. Piekarnik powoli rozgrzewamy(...)piekarnika. Każda partię pieczemy 13-14 minut. Zdejmujemy łopatka z papieru na kratkę i zostawiamy do ostudzenia. Ciastka po upieczeniu są miękkie, gdy wystygną z wierzchu robią się chrupiące i kruche – w środku zostają mięciutkie, mocno żółte i bardzo, bardzo cytrynowe. Można przechowywać je w szczelnym słoiku/puszce bez dostępu powietrza przez 3 tygodnie. Ale idę o zakład

Karo in the Kitchen
Ciasteczka z lemon curd 57

ciastek. Natomiast, gdy nadchodzą chłodne dni lubimy mieć w puszce małe co nieco do kawy lub herbaty. Na przykład moje ulubione kruche maślane ciasteczka z najlepszym kremem cytrynowym :) ciastka: 260 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 120 g masła 2 łyżki śmietany 2 żółtka starta skórka z całej pomarańczy opcjonalnie puder szpinakowy do posypania ciasteczek lemon curd(...)dodajemy śmietanę i żółtka. Następnie dodajemy przesianą mąkę oraz startą skórkę z pomarańczy. Zagniatamy na gładkie ciasto i odkładamy na 40 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy krem cytrynowy. Do metalowej miski, którą możemy umieścić na garnku wbijamy jajko, żółtko i dokładnie ucieramy z cukrem. W garnku zagotowujemy wodę, ustawiamy na niej miskę tak aby ogrzewała się parą. Dodajemy

Mienta blog
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z DELICJAMI 544

zamiast owoców -delicje :).Pycha!!!! SKŁADNIKI 1 kg sera takiego z wiaderka 50 g masła 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 6 łyżek cukru 1 średnia cytryna 1 galaretka cytrynowa ciastka delicje biszkopty do wyłożenia formy WYKONANIE Składniki najlepiej przygotowujemy wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Cytrynę dokładnie szorujemy.. Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy żelatynę, odstawiamy na trochę(...)biszkoptami,nasączamy biszkopty mlekiem i wykładamy masę serową. Wierzch ładnie wyrównujemy.  Tortownicę wstawiamy do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 400 ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka będzie już zimna i zacznie tężeć wyjmujemy sernik z lodówki. Na wierzchu układamy ciastka delicje.  Zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki aby galaretka dobrze stężała. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Rabarbarowiec z kremem 107

być 1/2 szklanki/ galaretka rabarbarowa: 2 galaretki truskawkowe 1 i 1/2 kg rabarbaru pokrojonego 4 łyżki cukru trzcinowego 1/2 cytryny Krem: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa ciastka kakaowe typu petibery dekoracja: 50 g czekolady gorzkiej bezy Biszkopt: Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo(...)się rozpuści. Zostawiam do lekkiego stęgniecia. Wylewam na biszkopt i wstawiam do lodówki. Krem: Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 1/3 szklance gorącej wody. Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno, dodaję lekko ciepłą galaretkę i mieszam mikserem. Wylewam na rabarbar połowę śmietany, układam jedno ciastko obok drugiego, i wylewam na nie pozostałą śmietanę. Wstawiam ciasto do lodówki. Przed podaniem dekoruję startą czekoladą

wesoła kuchnia
CYTRYNOWE CIASTECZKA 104

ciasta mąką. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 13-15 minut w 180ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy cytrynowe ciastka z piekarnika i studzimy. Ciasteczka są idealne się do lukrowania. Lukier można zrobić, mieszając cukier puder z odrobiną wody i łyżeczką soku z cytryny. Ja do lukrowania używam(...)Artykuł CYTRYNOWE CIASTECZKA pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania