składniki na naleśniki: 200-250 g mąki 40 g budyniu waniliowego 1 jajko 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli
Domowy Smak Jedzeniawysokości papilotek; uwaga, bo babeczki mocno urosną podczas pieczenia) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić na kratce do ostudzenia. Mąka żytnia pochodzi ze sklepu Radix
Di gotujeNie ulega wątpliwości, że najlepszą wuzetkę robiła moja babcia. Albo Twoja ;) Jasna sprawa! Wuzetka mojej babci była przełożona kremem, który składał się głównie z zsiadłego mleka
CiastkozercyDomowe lody kokosowe z nutellą to smaczne lody, które przygotujecie bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. Dzięki prażonym wiórkom kokosowym lody uzyskują głębie smaku
Oryginalny smakwłasną wersję kremu czekoladowego i jest zachwycona, zresztą prawdę powiedziawszy obie mamy bardzo zbliżone upodobania kulinarne, więc zjadamy tej „nutelli” po równo. Idealnie sprawdzi się na kanapkach, ciastkach, naleśnikach czy po prostu łychą prosto ze słoika Składniki: 250 g daktyli 100 g orzechów nerkowca 30 g kakao szczypta soli około 300 ml wody czasami dla uzyskania idealnej
greenscarfWami przepisem na małe, słodkie co nieco Są to nietypowe, bezglutenowe ciasteczka, których głównymi składnikami są ciecierzyca, banany oraz masło orzechowe. Nie są może tak chrupiące, jak zwykłe ciastka, ale wierzcie mi – ich smak wynagradza to w 100% ! W dodatku przygotowanie tych ciasteczek jest szybkie i banalnie proste, więc nie trzeba mieć do tego żadnych umiejętności cukierniczych
Okiem Blondynki by McBlondiprostu poezja! A Wy lubicie muffinki? Zdarza się Wam piec je w domu? Smacznego! A jeśli szukacie pomysłu na słodkości, które są bardziej fit, polecam te ciasteczka: Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego – prosty przepis krok po kroku Artykuł Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiUwierzyłam pani z warzywniaka, że maliny się już kończą i następne będę dopiero na początku września. Jak dobrze, że to nieprawda! Wielka buźka dla dziewczyn, które
Ciastkozercyistotne jest bardzo!). Same mamy w domu dzieci i same wiemy jak trudno nakłonić je do spożywania pełnowartościowych, zdrowych posiłków. Dzieci są zasypywane reklamami, które wmawiają im że ciastka na śniadanie są okej, a płatki śniadaniowe to samo zdrowie. Już kilkulatek jest zmanipulowany przez kolorowy świat telewizji i gazet. Naszym zadaniem: rodziców, babć, wujek i cioców jest aby tłumaczyć
Kolizje Smakówskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki 3 – 4 żółtka 110 g cukry 150 g masła, schłodzonego 1-2 łyżki śmietany 1 łyżka octu 1
Domowy Smak JedzeniaCiasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 żółtko Dodatkowo: 1 szklanka czerwonych porzeczek cukier trzcinowy według uznania cukier puder do oprószenie ciastek mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie kruchych ciasteczek z czerwoną porzeczką: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia
IzabelawkuchniPieczone kieszonki z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych i nadziewane serem lazur. Rewelacja! Oczywiście jak ktoś lubi śmierdzące sery Do tego młode ziemniaczki, ulubiona sałatka i
Oryginalny smakskładniki: 4000 g wiśni 2000 g cukru wykonanie: Wiśnie myjemy, drylujemy. Następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy, aż puszczą sok (ja odstawiam na ok. 8 godz. lub
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200-250 g mąki 40 g budyniu waniliowego 1 jajko 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli ok. 3
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na te ciasteczka dostałam od babci. Raz je u Niej jadłam i bardzo mi zasmakowały. Dodając różne dodatki można zmieniać smak ciastek. Wypróbujcie przepyszne ciasteczka i podzielcie się swoją opinią ;) Składniki: 3 szkl płatków owsianych 2 jajka 1 kostka masła 1/2 szkl cukru 1 szkl mąki garść słonecznika garść orzechów dropsy czekoladowe (bądź tabliczka czekolady pokrojona) garść
Motylkowa Kuchnia