*składniki: 1 dojrzałe mango 1 dojrzały banan 125 ml kefiru naturalnego lub jogurtu wykonanie: Banana i mango obieramy, z mango usuwamy pestkę. Obrane owoce wkładamy do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 g sera białego, zmielonego 200 g cukru 15 g cukru z wanilią 4 jajka 100 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 3 łyżki mleka
Domowy Smak JedzeniaPyszne ciasteczka tylko z trzech składników. Szybko się je robi, a jeszcze szybciej się zjada :) Po zjedzeniu jednego ręka sama bierze następnego i nie można przestać :) Ciasteczka nie zawierają cukru, ale nutella dodaje im wystarczająco słodyczy. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie, to można posypać cukrem pudrem lub obtoczyć w cukrze przed upieczeniem. Jak dla mnie takie bez cukru są idealne
Agusiowe smakołykiMakaron cannelloni nadziewany mięsem mielonym, papryką, cukinią i pomidorami, zapiekany z sosem beszamelowym i parmezanem. Pycha! Połączenie doskonałe, szczególnie dla miłośników włoskich smaków . To idealny pomysł
Oryginalny smakskładniki: ok. 54 szt. krakersów (ilość zależy od ich wielkości) 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 łyżka mąki pszennej (płaska
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 12 szt. pomidorków koktajlowych 12 szt. mini kulek mozzarella 12 szt. listków bazylii lub więcej ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Na szpatułki nabijamy kuleczkę mozzarelli
Domowy Smak Jedzeniaciasto. Dodać też pokrojony w kostkę ser typu feta. 3. Całość zwinąć w rulon. Pokroić w plastry o grubości 2cm. Ułożyć na płasko na blaszce do pieczenia. wierzch ciastek posypać ziołami prowansalskimi. 4. Piec ok 20 minut w 200 st.C (góra-dół). Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego
Kuchnia domowa Aniskładniki: 1 opakowanie rukoli ok. 250 g pomidorków koktajlowych 150 g kuleczek mini mozzarelli 2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami pini Helio pieprz wykonanie: W
Domowy Smak Jedzeniaopakowania budyniu waniliowego - 2 łyżki cukru waniliowego - szczypta soli - 500 g śmietany 36 % - 3 opakowania galaretki zielonej - 2 łyżki cukru pudru - 900 ml zielonego soku - 2 opakowania ciastek delicji Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dodajemy cukry. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę. Ciasto przekładamy
Zainspirowana w kuchniIdealny do dekoracji wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów. Można dostosowywać jego gęstość do potrzeb i wyczyniać prawdziwe cuda. Odrobina barwników i nie ma rzeczy niemożliwych! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 1 jajko – potrzebujemy tylko białko(...)rysowaniu konturów jak również do tworzenia napisów na ciastach i tortach. Rzadki – dodajemy odrobinkę więcej wody i gotowe – rzadkiego lukru używamy do wypełniania konturów. Wskazówki do lukrowania: Lukrując ciasteczka lub tworząc lukrowe rysunki, warto zacząć od obrysowania konturów bardzo gęstym lukrem – białym lub w kolorze danego elementu. Gdy ten zacznie trochę tężeć (prawie od razu), można wypełniać wzory rzadkim
Za drzwiami kuchniDzisiaj kuchnia włoska, do której mam słabość. Makaron spaghetti z pachnącym i pysznym pesto ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, czosnku, oliwy z oliwek i parmezanu. To
Oryginalny smakskładniki: 10-15 g kwiatów świeżych lub suchych 500 ml gorącej wody spirytus do zwilżenia kwitków wykonanie: Kwiatki forsycji zwilżamy spirytusem, następnie zalewamy wrzącą wodą i
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 mango, miąższ 1/2 awokado sok z 1/2 limonki ok. 250 ml wody opcjonalnie miód do smaku wykonanie: Miąższ mango i awokado przekładamy do kielich
Domowy Smak JedzeniaHerbatniki kruszymy na bardzo drobno np. wałkiem do ciasta. Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Herbatniki łączymy z rozpuszczonym masłem i robimy tzw. mokry piasek. Przesypujemy do blaszki, wyrównujemy i dociskamy ciastka do dna. Wstawiamy spód torciku do lodówki. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 3/4 szkl gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Borówki myjemy i lekko osuszamy. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno
słodkie i nie tylko historie kulinarne