ciasteczka - 38126 przepisów (strona:889/2542)

Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną 66

Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną to doskonały sposób na doskwierające upały. Nie tylko jest pyszna i wspaniale chłodzi, ale również dodaje energii. Z lodami

Oryginalny smak
Ekstra-serniczki na zimno 107

serniczki na zimno na spodzie z kruchych ciastek oraz migdałów i galaretką malinową na chorwackim słodkim winie pro š ek (czerwonym). Składniki (4 spore porcje): Spód: 15-20 kruchych ciasteczek 70 g masła 1 łyżka brązowego cukru 4 łyżki blanszowanych płatków migdałowych Masa serowa: 400 g białego półtłustego sera 1 duży kubek jogurtu naturalnego 4-6 łyżek brązowego cukru(...)będą bardziej puszyste. 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w kubku gorącej wody. Po lekkim przestudzeniu, cały czas miksując dodajemy do masy serowej. Dobrze wymieszaną masę przelewamy do na spody z ciasteczek zostawiając od góry ok. 2 cm wolnego miejsca. Wstawiamy do lodówki, aby stężało. W rondelku umieszczamy maliny, dolewamy niewielką ilość wody i gotujemy na wolnym ogniu dopóki maliny nie zaczną

Kate's Kitchen
Strudel z owocami leśnymi (Strudel ai frutti di bosco) 124

strudel z jabłkami  z rodzynkami i orzeszkami piniowymi.  Smacznego! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jabłko np. golden 150 g owoców leśnych (malin, borówek) 40 g kruchych ciasteczek 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki soku z cytryny 1 żółtko 1 łyżka mleka cukier puder  **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 1 mela golden(...)jabłko kroimy w kosteczkę, mieszamy z sokiem z cytryny i cukrem trzcinowym. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozwijamy ciasto francuskie. Na środkową część ciasta wykładamy drobno pokruszone ciasteczka, które przykrywamy jabłkami i owocami leśnymi. Krótsze boki ciasta zakładamy na farsz, następnie ciasto zwijamy w rulon, szczelnie je zamykając.  Wierzch ciasta smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką mleka, nacinamy

La grande e la piccola cuoca
Co zjeść na drugie śniadanie? 6 pomysłów na zdrowe przekąski 196

gorzką czekoladę , które będą cenną porcją białka , a dzięki węglowodanom i zdrowym tłuszczom, wspomogą pracę mózgu i pamięć. Będzie to dużo lepsze rozwiązanie niż słodkie draże, cukierki, czekoladki czy ciasteczka. TUTAJ znajdziecie przepis na szybką granolę z orzechami , a TUTAJ przepis na bananową granolę – mega chrupiącą i aromatyczną. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(...)zdrowe, bo na bazie płatków owsianych zbóż i kasz. Jest to bardzo fajna i szybka opcja na drugie śniadanie. Kluczem jest tu dobra jakość produktów . Jeśli kupujecie batoniki czy ciasteczka owsiane lub jaglane, to dokładnie czytajcie skład. To, że na opakowaniu narysowane są świeże owoce i orzechy jeszcze nie znaczy, że w tym produkcie je znajdziemy. Polecam przygotowanie takich BATONIKÓW

Analiza Smaku
Ciasto czekoladowe 80

Dzisiejsze ciasto czekoladowe to mój zdecydowany faworyt w tej kategorii. Jest wilgotne, dość mocno zbite, ale przy tym miękkie i delikatne. I oczywiście – mocno czekoladowe

Ciastkozercy
Ciasto lodowiec + film 79

dnie formy wyłożonej folią aluminiową lub spożywczą układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty przekładamy masę budyniową jasną i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, na ciastka wykładamy ciemną masę budyniową i starannie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody

Smakowite Dania
Papryka faszerowana soczewicą 98

Papryka faszerowana soczewicą przepis na szybki obiad bez mięsa Papryka faszerowana soczewicą - przepis idealny na każdy dzień tygodnia, świetnie się sprawdza jako obiad lub ciepła kolacja

Cztery Fajery
Ciasto Millefuille 142

Opis Ciasto Millefuille: Ciasto Millefuille (wym. milfej) to słynne francuskie ciasto, które po francusku znaczy tysiąc płatków. Ciastko takie często bywa nazywane napoleonką. Millefeuille to nic innego jak 3 płaty ciasta francuskiego, przełożone kremem budyniowym, przy czym wierzchnia warstwa polana jest lukrem i ozdobiona w dość charakterystyczny sposób. Ja jednak chciałam przełamać klasyczną wersję z lukrem i zastąpiłam go cukrem(...)taki sam sposób pieczemy kolejne blaty ciasta. Następnie wystudzone blaty ciasta kroimy na równe nie za duże kwadraty. Później krojenie będzie ciężkie, żeby cały krem nie wypłynął. Każde ciastko musimy przygotowywać po kolei. Następnie przygotowujemy masę. W większym garnku zagotowujemy mleko. Następnie dodajemy do tego ziarenka wanilii i zagotowujemy. Po doprowadzeniu do wrzenia, odstawiamy garnek z ognia. Do miski dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Owsianka czekoladowa z nektarynkami, borówkami i słonecznikiem 71

Czy owsianka może się znudzić? Absolutnie nie, jeśli za każdym razem użyjemy różnych składników. Wystarczy pokombinować, dodać inne owoce, orzechy, przyprawy czy też zamienić mleko na

Oryginalny smak
Babeczki cukiniowe z borówkami. Bez cukru 105

Najprostsze babeczki cukiniowe zrobione z ciemnej, pełnoziarnistej mąki, posypane borówkami. Bez cukru. Muffiny to idealne wypieki dla niedzielnych cukierników, czyli takich co to robić ciastek i ciast nie potrafią, bo wychodzą zawsze. Takie też są cukiniowe babeczki – proste jak dodawanie 2 i 2. Po prostu wystarczy połączyć składniki, przełożyć do foremek i upiec. Cukiniowe babeczki są wilgotne, aromatyczne, słodkie

Niedzielny kucharz
Muffinki czekoladowe last minute 110

waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności od wielkości muffinek. Ciastka są gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Z tej porcji uzyskamy 9 lub 10 standardowych babeczek

Korniszonki
Crème pâtissière francuski krem cukierniczy 103

Crème pâtissière to bardzo podstawowy przepis na francuski krem cukierniczy. Może ktoś z Was jeszcze pamięta domowy budyń na żółtkach, który robiły nasze babcie – w

Ciastkozercy
Ptysie w karmelu 89

Ptysie w karmelu nadziane pysznym francuskim kremem cukierniczym Crème pâtissière . To zdecydowanie deser na specjalne okazje! Ten wpis, razem z przepisem na krem francuski, otwiera całą

Ciastkozercy
Ciasto a’la karpatka z malinami 885

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przełożonego dużą ilością pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schłodzeniu krem nie wypływa i

Oryginalny smak
Brownie z malinami 96

Brownie to amerykańska wersja naszego murzynka . Robi się go z rozpuszczonej czekolady, masła, jajek, cukru i niewielkiej ilości mąki. Nie ma w nim jednak ani proszku

Ciastkozercy