ciasteczka - 38923 przepisów (strona:882/2595)

Domowy likier pomarańczowy 130

Domowy likier pomarańczowy przepis na domowy likier typu Grand Marnier Domowy likier pomarańczowy jest wspaniałym pomysłem na spotkanie z przyjaciółmi lub miły babski wieczór, ale też

Cztery Fajery
Koktajl kawowy 92

Koktajl kawowy smoothie z kawą na śniadanie. Koktajl kawowy śniadaniowy to idealna propozycja dla zabieganych i zapracowanych. Nie masz czasu na śniadanie, zaspałaś, brakuje Ci energii

Cztery Fajery
Flaczki z boczniaków 92

Dzisiaj wegetariańska wersja tradycyjnych flaczków, przygotowana z grzybów i warzyw. Flaczki z boczniaków to gęsta, aromatyczna i pyszna zupa, które urozmaici codzienne menu. Jeśli jesteście ciekawi

Oryginalny smak
Ciasteczka czekoladowe z kakao 109

cały czas miksując. Dalej miksując dodawać powoli mąkę. Miksować do połączenia się składników (można też mieszać ręcznie). Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formować ciastka. Piec około 8 minut w temperaturze

Mama Gotuje
jak uszyć maseczkę – krok po kroku 78

[Głosów:  5    Average:  5 /5] Do uszycia maseczki będziemy potrzebować: – materiał o wymiarach 21 x 38cm – 2 gumki po ok

Domowy Smak Jedzenia
dalgona coffee – kawa po koreańsku 89

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki cukru 4 łyżeczki gorącej wody ok. 250 ml mleka ciepłego

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka z białą czekoladą 128

zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Potem z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na blasze, zachowując odstępy między ciasteczkami. Następnie każde ciastko lekko spłaszcz za pomocą widelca. Na każdym ciasteczku zrób wzorek widelcem. Kruche ciasteczka z białą czekoladą piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstaw

365 dni dookoła kuchni
Sycylijski przysmak cannoli siciliani z riccottą 95

ciasto na grubo\u015b\u0107 oko\u0142o 0,3 mm i wyci\u0105\u0107 k\u00f3\u0142ka o \u015brednicy 10 cm. Owin\u0105\u0107 ciastem metalowe rurki do wypieku ciastek."},{"@type":"HowToStep","text":"Cannoli sma\u017cymy wraz z metalow\u0105 rurk\u0105 na g\u0142\u0119bokim t\u0142uszczu, rozgrzanym do temperatury 170 stopni. Gdy nabior\u0105 rumianego koloru, wyci

ProstePesto.pl
Ciasto drożdżowe z karmelizowanymi jabłkami i kruszonką 84

Przepyszne wilgotne i puszyste ciasto drożdżowe połączone z karmelizowanymi jabłkami o smaku cynamonu i chrupiącą słodką kruszonką – połączenie doskonałe. Czas przygotowania: 120 min Czas pieczenia

Słodki Blog
Włoski chleb ciabatta 128

Włoski chleb ciabatta przepis na ciabattę z dodatkiem mąki orkiszowej.  Włoski chleb ciabatta wyglądem przypomina płaską, podłużną bułkę i idealnie sprawdza się do kanapek. Dodatek

Cztery Fajery
sernik z brzoskwiniami 87

[Głosów:  6    Average:  5 /5] składniki na ciasto kruche: 500 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 5 żółtek 2

Domowy Smak Jedzenia
Bezowe gniazdka z kremem śmietanowym 118

wszystko miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Krem przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy nim gniazdka. Wierzch dekorujemy posiekanymi orzechami nerkowca i rozpuszczoną czekoladą. Układamy czekoladowe cukierki. Ciastka bezowe chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Czym się różnią – cupcake, babeczka i muffin? 68

rozwiać wasze wątpliwości , poniżej przedstawiłam definicję i krótki rys historyczny każdej z omawianych pyszności: Cupcake, czyli babeczka – Przywędrowała do nas z Ameryki Północnej . Początkowo kojarzona była z małym ciastkiem pieczonym w filiżance , stąd wzięła się angielska nazwa tego przysmaku, czyli cup -filiżanka i cake -ciasto. Babeczki dyniowe z kremem MilkyWay Dyniowe cupcake Obecnie nazwą tą nazywamy małe , miękkie

SmartBake.pl
Pierniczki kruche do dekorowania. 72

okazało się, że są bardziej gładkie i równe, niż te pieczone w 180*C. Od tamtej pory piekę pierniki w 150*C przez ok 15min (w zależności od wielkości ciastka). Zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Jak dla mnie jest świetny. Pierniczki po upieczeniu są kruche i dość twarde, ale miękną z czasem. A ich dekorowanie to czysta przyjemność Jeśli

SmartBake.pl