ostanio sobie upiekłam, są proste i szybkie do przygotowania. Zachęcam Was dlatego do upieczenia, bo po co siedzieć w kuchni gdy za oknem tak ładnie ;) Składniki na około 15 ciastek 1 bardzo dojrzały banan (waga przed obraniem 200 g ) 65 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego) 1/4 łyżeczki sody około 100 g kaszy manny 2 łyżeczki miodu około
Gotowanie...to proste !Przepyszne naleśniki czekoladowe, wypełnione po brzegi prawdziwym kremem kokosowym. Przypominają w smaku ciastka Oreo i batonik Bounty. Wyszły mi fenomenalne, a jak to zwykle bywa, były następstwem pustej lodówki. Przeszukałam szafki, zobaczyłam co mam i tak zrobiłam najlepsze ever naleśniki. Naleśniki są elastyczne, nie pękają, nie zsychają się i są pyszne. Krem kokosowy jest z prawdziwym kokosem, jest gęsty
SMYKWKUCHNIHerbata ze świeżej mięty najlepsza herbata miętowa na lato. Herbata ze świeżej mięty z cytryną i miodem smakuje równie magicznie, jak wygląda. Słodko - kwaskowy napój z
Cztery FajeryViticulture - zróbmy sobie wino gra planszowa Viticulture Essential Edition. Viticulture - zróbmy sobie wino. No może nie dosłownie, ale w gronie rodziny i przyjaciół możemy
Cztery FajeryCiasteczka owsiane z żurawiną to pomysł na szybką i zdrową przekąskę. Ciasteczka z płatków owsianych można zrobić w przeciągu 30 minut (włącznie z pieczeniem), więc jest
niecodziennikparywoda gorąca - 1 szklanka (u mnie mniejsza 200 ml) WYKONANIE: Wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Odstaw masę na około 3 min. Uformuj 14 ciasteczek, wyłóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach C, około 15min. UWAGA! Ciasteczka wychodzą dosyć słodkie, więc jeśli nie lubisz bardzo słodkich przekąsek dodaj mniej
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSmalec z białej fasoli wegetariańska pasta z fasoli i jabłek Smalec z białej fasoli z jabłkiem i czarnym czosnkiem wyglądem i smakiem bardzo przypomina tradycyjny smalec
Cztery FajeryPołączenie doskonałe, mocno czekoladowe ciasto, waniliowa masa ze śmietany i mascarpone, a do tego świeże sezonowe owoce, chyba nie ma nic lepszego, szczególnie na gorące letnie
Słodki BlogOryginalne w smaku pierogi z gruszkami, rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi polane masełkiem z miodem i uprażonymi orzechami. Mniam… To świetny pomysł na bezmięsny
Oryginalny smak[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 80 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru 6
Domowy Smak JedzeniaPlacek amoniakowy z rabarbarem - kuchnia podkarpacka Amoniaczki to jedne z najpopularniejszych tradycyjnych ciastek podkarpackich. Są chrupiące i miękkie jednocześnie, a ich dodatkową zaletą jest trwałość i łatwość przechowywania. Te same zalety wpłynęły na to, że ciasto amoniakowe jest często bazą placków warstwowych, przy czym nie zawsze jest to ciasto upieczone na krucho. W zależności od proporcji składników ciasto amoniakowe
Trzeci talerzprzygotowania i jeszcze szybciej znikają z talerza. 200g zimnego masła 200g białego sera 2 szkl mąki pszennej kilka kropel ekstraktu waniliowego 2 żółtka ok 1 szkl cukru do obtoczenia ciastek Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozdrobnić widelcem. Masło, ser i mąkę posiekać, dodać żółtka i ekstrakt waniliowy, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić godzinę
Smakołyki Asiprzepisy na polewę i lukier z białej czekolady, które przygotujecie w chwilę, z łatwo dostępnych składników, przez cały rok. Polewą lub lukrem udekorujecie słodkie wypieki, wszelakie drożdżówki, muffiny, ciastka, torty czy ciasta. Zapraszam na proste i sprawdzone przepisy na polewę i lukier z białej czekolady. Polewa z białej czekolady SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 70 ml śmietanki kremówki
Zasmakuj KuchniSyrop z mięty miętowy syrop do deserów i lodów. Syrop z mięty na zimę, naturalny, bez sztucznych barwników i konserwantów. To mój ulubiony przepis na syrop
Cztery FajerySezon na truskawki w pełni, czas więc na szybkie ciasto z truskawkami. Tym razem ucierane, puszyste i wilgotne, posypane na górze kruszonką. Czas przygotowania: 20 min
Słodki Blog