przygotowania i jeszcze szybciej znikają z talerza. 200g zimnego masła 200g białego sera 2 szkl mąki pszennej kilka kropel ekstraktu waniliowego 2 żółtka ok 1 szkl cukru do obtoczenia ciastek Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozdrobnić widelcem. Masło, ser i mąkę posiekać, dodać żółtka i ekstrakt waniliowy, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić godzinę
Smakołyki Asiprzepisy na polewę i lukier z białej czekolady, które przygotujecie w chwilę, z łatwo dostępnych składników, przez cały rok. Polewą lub lukrem udekorujecie słodkie wypieki, wszelakie drożdżówki, muffiny, ciastka, torty czy ciasta. Zapraszam na proste i sprawdzone przepisy na polewę i lukier z białej czekolady. Polewa z białej czekolady SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 70 ml śmietanki kremówki
Zasmakuj KuchniSyrop z mięty miętowy syrop do deserów i lodów. Syrop z mięty na zimę, naturalny, bez sztucznych barwników i konserwantów. To mój ulubiony przepis na syrop
Cztery FajerySezon na truskawki w pełni, czas więc na szybkie ciasto z truskawkami. Tym razem ucierane, puszyste i wilgotne, posypane na górze kruszonką. Czas przygotowania: 20 min
Słodki Blogłyżek erytrolu (może być inne słodzidło) 2 łyżki żelatyny Na wierzch: 4 łyżki wiórków kokosowych ulubione owoce :) PRZYGOTOWANIE Masło rozpuszczamy i lekko studzimy. Ciastka rozdrabniamy blenderem i dodajemy masło. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę, uklepując ręką. Na czas przygotowania masy wkładamy do lodówki. W połowie szklanki gorącej
Moje Kuchenne RewelacjeOgórki małosolne chrupiące ogórki kiszone kilka dni. Ogórki małosolne przepis na najlepsze ogórki, które po zaledwie dwóch dniach zaczynają u nas znikać ze słoika. Oczywiście nikt
Cztery FajeryMagia polskich ziół recenzja książki Patrycji Machałek. Magia polskich ziół często jest niedoceniana, bo to przecież takie pospolite rośliny. A szkoda, bo mają w
Cztery FajeryDziecka UŚMIECHU Składniki: kasza jaglana - 1 szklanka napój kokosowy lub migdałowy - 500 ml cukier kokosowy - 2 łyżki krem z prażonych nerkowców lub migdałów lub krem kokosowy - 1 łyżka ciasteczka np. Mogli różne kilka ozdobne serduszka czekoladowe BioVegan kilka żelki misie owocowe Multifruit (BioO Organic) Kaszę wypłukać przelać wrzątkiem i ugotować w napoju kokosowym ok. 15 minut. Zamieszać od czasu(...)czasu. Kiedy kasza będzie mięciutka dodać krem ze smażonych nerkowców lub innych ulubionych orzechów, cukier kokosowy i zmiksować na gładko. Przelać do naczynek. Dekorować według uznania ciasteczkami i serduszkami
AZgotuj!szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki krupczatki 2 cukry waniliowe Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. 2. Formowanie ciastek: Następnie odrywamy kawałki ciasta, toczymy kulki i spłaszczamy formując ciasteczka. 3. Do pieczenia: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni
Izabelawkuchni[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt kakaowy: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru
Domowy Smak Jedzeniastopniowo mascarpone do uzyskania jednolitej konsystencji. Cześć masy odłożyć do małej miseczki a pozostałą większość zabarwić barwnikiem spożywczym. Oczy stworków z brązowych m&ms. Na koniec wsadzić połówki ciastek
Smaczne PotrawyKuchnia włoska to jedna z najpopularniejszych kuchni na świecie. Urzeka smakiem, aromatem i jednocześnie prostotą wykonania. Potrawy przyrządzane są z wykorzystaniem świeżych, najlepszej jakości produktów. To
Oryginalny smakJej wysokość Pavlova, beza Pavlova, tort Pavlovej – deser niezwykle efektowny godny najlepszego cukiernika. Przygotowanie Pavlovej jest tak na prawdę bardzo proste, wystarczy przestrzegać kilku zasad
Słodki BlogPierogi z truskawkami najlepsze pierogi z owocami. Pierogi z truskawkami najlepsze, jakie możesz sobie wyobrazić i przepis na idealne ciasto na pierogi z którego korzystam od
Cztery Fajeryprzy pomocy miksera delikatnie wymieszałem ubite białko i mus truskawkowy. Awaryjnie można dodać agar.Gotowy mus przełożyłem do rękawa cukierniczego i wstawiłem na 15 minut do lodówki. We wgłębienia ciastek francuskich nałożyłem frużelinę truskawkową, a następnie wypełniłem schłodzonym musem truskawkowym. Gotowe vol-au-vent przełożyłem na paterę, ozdobiłem miętą i kawałeczkami truskawek. Można posypać grubą posypką z cukru
R'n'G Kitchen