ciasteczka - 38923 przepisów (strona:857/2595)

Świąteczny likier z pieczonych jabłek. 82

Świąteczny likier z pieczonych jabłek likier rumowy z korzennymi przyprawami. Świąteczny likier z pieczonych jabłek najlepiej smakuje, gdy za oknem śnieg i mróz, a salon rozświetlają

Cztery Fajery
Keto szarlotka (Paleo, LowCarb) 135

Keto szarlotka – czy to w ogóle wykonalne? Dlatego w tym sezonie nie omieszkałam nie zrobić prawdziwej szarlotki na biszkopcie . Była już bowiem tarta z budyniem i jabłkami oraz biszkoptowe ciastka z różyczkami z jabłek , a prawdziwej keto szarlotki jeszcze nie… Druga sprawa, czy ona jest tak naprawdę keto, to można by było polemizować… Ale jeśli się dobrze pomanipuluje posiłkami

Modern Cave Girl
sałatka z pieczarką konserwową 88

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 1 słoik pieczarek konserwowych (ok. 280g) 4 jajka 1 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 5 plastrów

Domowy Smak Jedzenia
PODWÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTKA ODCISKI PALCA 87

SKŁADNIKI / 20 ciastek 100 g mąki pszennej 25 g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie: 1 łyżka kawy instant - espresso lub zbożowej 50 g cukru pudru  75 g masła 1 żółtko  GANACHE CZEKOLADOWY 50 g gorzkiej czekolady 25 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru __________________________________________________ WYKONANIE Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i kawę

cool and minty
Sernik z mlekiem w proszku 3297

masy serowej i całość mieszamy szpatułką, aż białka połączą się z masą. Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. Na nie układamy herbatniki. Powoli przelewamy masę serową na ciastka. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę

Kulinarne przygody
Puree z dyni 81

Purée z dyni to składnik wielu jesiennych potraw , ciast i koktajli . A jak je zrobić? Purée z dyni można przygotować na dwa sposoby, gotując dynię lub

Oryginalny smak
Hiszpańska galaretka z pigwy 90

Hiszpańska galaretka z pigwy przepis na  dulce de membrillo.  Hiszpańska galaretka z pigwy to słodka pasta często określana też jako serek pigwowy. Zazwyczaj podawana

Cztery Fajery
Sernik bez sera – ciasto jogurtowiec 828

Ciasto wygląda jak sernik i smakuje jak sernik ale sera się tutaj nie dodaje. Ser niejako powstaje w naturalnym procesie ogrzewania jogurtu i śmietany. Doszłam do

Słodki Blog
Najlepszy sernik pistacjowy 91

pistacji trwa nadal. I tak właśnie powstał ten sernik: z tęsknoty do wakacji i miłości do pistacji Najlepszy sernik pistacjowy Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: 200 g ciastek maślanych 100 g masła 1 kg sera na sernik (mielonego) 250 g mascarpone 4 jajka 100 g cukru 200 g pasty pistacjowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej + biała czekolada + pistacje

365 dni dookoła kuchni
Perski chleb barbari 99

Perski chleb barbari Przepis na tradycyjny chleb z Iranu i Afganistanu. Perski chleb barbari to tradycyjny płaski chleb z charakterystycznymi rowkami na całej długości. W przeciwieństwie

Cztery Fajery
Marchew – nie tylko pomarańczowa. Dlaczego warto spożywać marchew również w innych kolorach. 96

ulubionych warzyw. Myślę, że miało na to wpływ jej wszechstronne gastronomiczne użycie. Możemy z niej przygotować praktycznie wszystko. Zupy, wywary, placki, dodatki do obiadu, kluski, frytki , chipsy, soki , dżemy, ciastka owsiane , ciasto marchewkowe, surówki. Jest również przepyszna surowa, bez żadnej obróbki. Idealna jako przekąska dla dorosłych, dzieci (nawet tych najmniejszych – słupki marchewki służące jako gryzak). Marchewka to bogate źródło

wysmienity
Cantuccini z migdałami i morelami. 87

wysuszenie, im mocniej je będziemy wysuszać ty będą bardziej twarde i bardziej przyrumienione. Ja dopiekam około 10-12 minut w zależności od wielkości. temp. 180°C grzanie dół + termoobieg Ciastka studzimy na kratce i przechowujemy w słoju. *Jeśli chcesz aby były bardziej twarde odejmij z receptury 70 g masła i w zamian dodaj 1 białko

SMYKWKUCHNI
Cantuccini czekoladowe z pistacjami. 62

pieczenia. Wałeczki pieczemy w nagrzanym piecu do temp. 180°C przez 20 minut, blachę wyjmij z pieca daj odpocząć ciastu 5 minut, potnij ostrym nożem na równe "kromki". Kromeczki- ciastka, odsuń od siebie około 2 cm i ponownie pieczemy, mają się wysuszyć. Czas suszenia to 10 -14 minut temp. 180°C, grzanie dół+ termoobieg

SMYKWKUCHNI
krem maślany z mlekiem skondensowanym 583

[Głosów:  0    Average:  0 /5] składniki : 200 g masła najlepiej z zawartością tłuszczu 82%, w temperaturze pokojowej 180 g mleka skondensowanego słodzonego

Domowy Smak Jedzenia