Mamy karnawał i czas na pączki i faworki. Pierwsze w tym roku zrobiłam pączki serowe, które chciałam zrobić już od dłuższego czasu. W końcu się je
Kulinarne życieHmmm... jest niedziela więc do popołudniowej kawy czy herbaty przydałoby się jakieś ciasto! ja polecam to, oczywiście dziś go już nie upieczecie ale może w najbliższych
Radość kipiąca uśmiechem.Jest karnawał - muszą być faworki! :) Jest to drugi przepis na faworki na moim blogu, tylko tym razem z użyciem mąki krupczatki. Dzięki temu uzyskamy faworki, tak
Świat CiastaChruściki o smaku serka waniliowego w kształcie kwiatków. Proste, szybkie do zrobienia. U mnie znikają jeszcze ciepłe bo nie możemy się oprzeć. Pracy niewiele a ile
wesoła kuchniaSkładniki: -szklanka mąki -3 łyżki cukru -1/2 kostki masła -szczypta soli -cukier puder do posypania tarty -200 g. malin -3/4 szklanki śmietany 35% -100
Magia jedzenia.Jak słodko może być w weekend? Bardzo słodko... i bardzo czekoladowo... a ile radości w małych usteczkach i małych rączkach;) Muffiny bardzo czekoladowe Składniki: 225
Lawendowe NieboSłodkie, rozpływające się w ustach, z posmakiem orzechów eklerki z kremem czekoladowym. Gwarantuję na jednym się nie skończy. Ciasto parzone: 125 g margaryny 1 szklanka wody
VioletoweKucharzenieCiasto kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik podobnie jak śnieżnobiały styropian , jest przygotowany na śmietanie, która doskonale zastępuje ser. Dzisiaj pokażę Wam jak przygotować to pyszne ciasto, które
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFantastyczne wafle, które zachwycą absolutnie wszystkich fanów bloku czekoladowego. To takie przyjemne cofnięcie się w czasie, gdzie masa na bazie mleka w proszku z kakao to
Smaki Na TalerzuDziś mam dla Was ciasto. Takie zwyczajne, ale jakie pyszne! Zapraszam! Składniki na biszkopt; 8 jajek 8 łyżek mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek
Radość kipiąca uśmiechem.Jak można nie lubić gniazdek? Uwielbiam je od czasów szkolnych. Zrobione z ciasta parzonego są puszyste w środku i delikatne. Przygotowałam ich mini wersję, tak na
VioletoweKucharzenieŚwiąteczne pierniczki. Bardzo aromatyczne, z dodatkiem orzechów i rodzynek. Najlepiej zrobić 2 tygodnie przed Świętami a polukrować kilka dni później. Rodzynki i orzechy sprawiają że pierniki
BullioCzekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki
BullioDrożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych
BullioKupiłam ostatnio foremki do rurek i produkcja ruszyła Delikatne, chrupiące rurki z bitą śmietaną. Łatwe do wykonania ale dość czasochłonne. Porcja na około 25 rurek długości
Bullio