mojprzepisna.pl | Batony energetyczne Batoniki jakie zrobiłam specjalnie na rajd rowerowy, dla pokrzepienia małych i dużych uczestników. Są dość słodkie, pełne suszonych owoców, orzechów i płatków owsianych
moj przepis naGoście pod drzwiami a ty nie masz nic słodkiego ? Nic straconego, te bułeczki przygotujesz w pół godziny. Błyskawicznie się pieką i zawsze się udają. Ja
Wanilia i KardamonOstatni dzwonek na świeże maliny zbliża się nieubłaganie. Polecam Wam upiec bardzo mocno czekoladowy, sycący, wilgotny tort z malinami i bitą śmietaną. To prawdziwa uczta dla
maniapieczeniaBatoniki te to doskonałe źródło energii, które kusi pysznym smakiem oraz aromatem nie do opisania. Są słodkie, chrupiące, choć lekko miękkie i żeby nie cukier - uznałabym
Di gotujeCiasto drożdżowe robię bardzo często, tym razem postanowiłam zrobić bez jajek i jak się okazało bułeczki wyszły także świetne! koniecznie musicie wypróbować, tym bardziej że niebawem
Radość kipiąca uśmiechem.Jesień to czas gruszek. Wiele odmian właśnie teraz smakuje najlepiej. Te twarde, jędrne, nie mocno dojrzałe warto zapiec w mocno kakaowym, wilgotnym cieście..które wręcz rozpływa
Z Majeczką w kuchniDziś mam dla Was dość nietypowy przepis na czekoladowe bezglutenowe babeczki z pomarańczową skórką. Dlaczego nietypowy? Do przygotowania wykorzystałam mąkę z czerwonej soczewicy od Pro-BIO
Słodkie okruszkiPomysł na taką roladę podsunęła mi teściowa. Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Także z powodzeniem sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad/kolacj
IMPRESJA SMAKUTak niewiele trzeba, aby cieszyć oko ślicznymi sło dkimi różyczkami :) Powiem Wam, że dają tyle samo ra dości dorosłym jak i dzieciom :) Uwaga! Bar dzo proste
ChilliJemyPrzy piątku zdradzę Wam mój sekret.Dotyczy on czegoś wyjątkowo pysznego. Jabłecznika...Najlepszego pod słońcem. Kruchy spód, duże kawałki jabłek, masa budyniowa i lśniąca beza. Spróbujecie? Składniki
Z Majeczką w kuchniSkładniki: ( ok. 75 ciastek ) 515g pszennej mąki tortowej ( 3 szklanki ), 160g cukru pudru ( 1 szklanka ), 4 żółtka, 250g zimnego masła niesolonego, 15 g cukru o smaku
W kuchni u MonikiPamiętam, jak będąc małą dziewczynką byłam u babci na wakacjach. A wtedy lata były upalne ... Mama zostawiła mi uchylone okno na noc. A ja nie mogłam
Posadzone i zjedzoneDrożdżówki z serem – takie tradycyjne, puszyste, najlepsze. U mnie w wersji odrobinę zakręconej, bo zawijanej, ale nie ma problemu, aby przygotować je jako nadziewane serem
Poezja smakuPrzepis autorski (mój). Bardzo lubię takie słodkie kuleczki, bo oprócz ekspresowego przygotowania - zachwycają swoim pysznym smakiem. Zapach to również pokusa nie do odparcia! Są kruche i
Di gotuje