
Szybko zrobione, a jeszcze szybciej zjedzone.Pomysł na takie świderki znalazłam tutaj. Świderki dodaję do akcji Ciasto na niedzielę ..Razem ze mną udział w akcji wzięły: 250- 350 g mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 240 g białego cukru szczypta soli 375 g ricotty 1 jajko 2-3 łyżki cukru np.trzcinowego do posypania Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, szczyptę soli i ricottę . Zagnieść miękkie ciasto, podsypując mąką ( ilość mąki zależy o... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...