Zaryzykowałam i wypróbowałam przepis na bezglutenowe pierniczki. Przy okazji przetestowałam mąkę ryżową, której wcześniej nie używałam(chociaż stanowi jedynie niewielką część składników). Efekt przeszedł moje oczekiwania - ciasteczka wyszły kruche i pierniczkowe :D Przechowywane w puszcze, nie tracą świeżości i do tej pory są chrupiące. Ciasto nie należy do łatwych w 'obróbce', ale nie jest najgorzej - myślę, że warto :) Kruche bezglutenowe
FitKotciasto. Owinąć folią spożywczą i schodzić pół godziny w lodówce. Ciasto rozwałkować na ok 1 cm, wyciąć okręgi i wyłożyć nimi papilotki ( dzięki czemu nie musimy natłuszczać formy a ciasteczka mają ładne brzegi ). Uformować mały rant. Na cieście ułożyć cząstki nektarynek, posypać żurawiną i cukrem. Piec w 180 ° C przez
Atlas SmakówPopping z amarantusa - leżał, leżał i wzięcia nie miał. Aż u Smakołyków Alergika pojawiły się batoniki ! I trzeba będzie kupić znowu ...:) 100 g popping z amarantusa
Atlas SmakówInspiracja: Moje Wypieki 500 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży szklanka mleka jajko 1/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta
Atlas SmakówInspiracja : Artkulinarnia Ciasto: 150 g mąki pszennej lub krupczatki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 100 ml maślanki 1 jajko 60 ml oleju
Atlas Smakówmaślanej". Nadal miksujemy koło 15 minut. Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto. Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy, a potem przecinamy nożem. Wychodzą proste fajne ciasteczka. Pieczemy je koło 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem jeśli macie ochotę
Różowa kuchniaNa róże nadaje się kilka rodzajów ciasta. Tym razem zrobiłyśmy je z mamą mocno waniliwo - cukrowe. Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 2
Lili w kuchniMama niedawno kupiła bardzo fajne foremki do tartaletek. Dziś wracając z pracy kupiła świeże truskawki. Nie są może tak dobre jak te nasze, które
Lili w kuchnisugerujcie się naszą tem. mama zawsze powtarza, że każdy piekarnik jest inny, u nas jest zawsze niższa tem. niż w przepisach) około 15 min. Mamy przepyszne ciasteczka, które możemy zjeć i użyć do dekoracji do różnych ciast. U nas tym razem posłużą do dekoracji mazurków, a cześć zjemy. SMACZNEGO
Lili w kuchniO zrobieniu muffinkowego bukietu marzyłam od dawna. I wreszcie mama zgodziłą się że go zrobimy. Różyczki wyszły mi tak ładne i tak
Lili w kuchni