Dzisiaj przepis na pyszne pączki z marmoladą. Takie prawdziwe pączki, jakie pamiętam z dzieciństwa, a nie takie podróby, jakie można kupić w większości marketów a nawet
Mieszam w GarnkuNa takie mini pączusie jest na blogu już kilka przepisów, ale powiem szczerze, że te z serkiem ricotta są moimi faworytami 😍 Mięciutkie, puszyste o delikatnym, nie
Walijskie PichcenieOryginalny przepis na te szybkie pączusie znajdziecie na kwestiasmaku.com. W mojej wersji pączki są bez cukru. Nie smażyłam ich też na głębokim tłuszczu. Środki oponek usmażyłam
KucharzycaDo przygotowania chrustu zmotywowała mnie tym razem Teściowa, kiedy stwierdziła, że jej to już nic nie wychodzi, a dawniej jak robiła, to taki był kruchutki, że
Kuchnia w czekoladzieWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciastka z jabłkami, takie niby mini szarlotki. Ciasteczka są bardzo smaczne, delikatne i puszyste. Do przygotowania ciastek będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie 2 blachy ciastek 340 g mąki pszennej 100 g masła o temperaturze pokojowej 80 g cukru kryształ 3 jajka (rozmiar L) około 350 g jabłek przed obraniem
Uwaga Babcia GotujeScroll down for recipe in English. Tłusty Czwartek już tuż tuż... Macie ochotę świętować go trochę mniej "tłusto"? Bardzo proszę! Mam dla Was odchudzone i
Delicious Placeciasta. Orzechy natomiast zawsze gościły w moim domu, bo na działce rosły leszczyny. Od małego jestem więc wręcz przyzwyczajona do jedzenia orzechów. Ostatnio coraz częściej też przygotowuję ciasta i ciasteczka orzechowe. Zachwyciły mnie biszkopty orzechowe i torty przygotowywane z ich wykorzystaniem. Ale orzechy mają również swój specyficzny smak i nie każdemu smakują same. Postanowiłam więc podać orzechy jako deser
Waniliowe Improwizacjecałkowitego zesztywnienia, najlepiej na całą noc, później posypuje drugą połową pokruszonych ciastek. 7. Mascarpone ubijamy wraz ze śmietaną, dodajemy cukier puder, ozdabiamy wierzch (najlepiej rękawem cukierniczym) na koniec układamy ciasteczka na śmietanie
Dziś Ja gotujeSkładniki: ( ok 75 sztuk) (szklanka 250 ml) łupinki 4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczka sody kostka masła 200 g 2
Kulinarne przygody1 jajko 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju ok 80 g mąki łyżeczka octu lub wódki tłuszcz do smażenia cukier puder do posypania Wszystkie składniki ucieramy
Gotowanie jest łatwewódki/spirytusu/octu ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia 1.5kg smalcu do smażenia Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Staropolskie faworki -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikwódki/spirytusu/octu ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia 1.5kg smalcu do smażenia Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Staropolskie faworki -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikOryginalny przepis znajdziecie w książce Kingi Paruzel „Flexitarianizm”. Ja wprowadziłam niewielkie zmiany. Wybrałam syrop z agawy zamiast klonowego. 16 mniejszych ciasteczek: 80 g syropu z agawy 50 g oleju kokosowego 35 g mąki kokosowej 35 g mąki migdałowej (mielonych migdałów) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 garści drażetek czekolady (lub posiekanej czekolady deserowej) Wszystkie składniki zagniatamy
Kucharzycaśmierdziela. Ten owoc śmierdzi tak intensywnie, że w wielu miejscach pojawiają się tabliczki informujące o zakazie wnoszenia go na dany teren. I choć ja miałam już okazję jeść wcześniej ciasteczka z duriana, które zupełnie mnie nie powaliły, to uznałam, że wypadałoby skosztować go w miejscu, gdzie jest uprawiany. Przyznam, że zapach jakoś bardzo mnie nie odrzucał, choć Dominikowi przypominał szambo
Cooking Monster