Bardzo aromatyczne z migdałową nutą i pysznym świątecznym nadzieniem jakim jest marcepan. Na pewno Wam posmakują takie pierniczki. Pierniczki są od razu miękkie więc nie muszą leżakować, ale pamiętajcie aby ich nie przypiec/zrumienić bo takie pierniki zazwyczaj twardnieją i czasem przepisy które mówią że pierniki są miękkie, a Wam wyszły twarde to być może za długo je piekliście ;) Składniki na 1 blaszkę pierników: 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1 płaska łyżka przyprawy do piernika 1 i 1/2 łyżki miodu 75... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...