sałatki , faszerowane jajka i propozycje obiadowe. Mam nadzieję, że znajdziecie tu dla siebie ciekawe inspiracje! Przepisy na Wielkanoc KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TUTAJ - KLIK! znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeSzybkie babeczki, w sam raz na zachciankę, owoców nie trzeba rozmrażać, dajemy je na wierzch zmrożone. Ciasto bez użycia miksera, to duży plus. Muffiny smakują
Takie tam pichcenieczegoś takiego nie widziałem, więc postanowiłem spróbować. Wanilia w nich jest bardzo mocno wyczuwalna, więc dla smakoszy jest to ciastko idealne! Waniliowe beziki -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikczegoś takiego nie widziałem, więc postanowiłem spróbować. Wanilia w nich jest bardzo mocno wyczuwalna, więc dla smakoszy jest to ciastko idealne! Waniliowe beziki -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikCukier każdy wedle własnych preferencji dodaje sobie do tygielka już po zagotowaniu). Do kawusi (inaczej nie wypada) warto zamówić coś słodkiego - hitem okazała się być tradycyjna hercegowińska smokvara (ciasteczko z fig, konkretniej melasy figowej). Popijamy kawę, zajadamy smakołyki a otaczają nas przepiękne wodospady, równie imponujące jak i słynne wodospady Kravica (no może mniej spektakularne, ale mają wiele innych
Roślinożerni urlopowiczemascarpone 250 g ricotty 50 g cukru pudru Poncz 50 g cukru 100 ml wody 50 ml soku z cytryny 50 ml likieru cytrynowego Limoncello Dodatkowo 250 g ciasteczek savoiardi 2-3 łyżki startej sk ó rki z cytryny * W wersji dla dzieci zamiast likieru mo ż ecie doda ć więcej soku z cytryny i wody
La grande e la piccola cuocaPasują również do kremowych zup i dekoracji różnych sałatek. Paluszki są kruche, mocno serowe, a ich chrupanie naprawdę bardzo wciąga. Koniecznie sami spróbujcie. Ps. Polecam Wam również przepisy na ciasteczka z serka topionego: - kruche - klik - serowo-cebulowe - klik Paluszki z serka topionego - składniki: (około 13-15 sztuk) 100g mąki pszennej 100g serka topionego 50g masła/margaryny 1 żółtko
Di gotujepostaci ogromnej galerii. Niezależnie też w co wierzysz, prosimy o krótką modlitwę za Beatkę. Kochająca Rodzina przepis na tort, przepis na ciasto, najlepsze przepisy, przepis na kurczaka, przepis na ciasteczka, pomysł na obiad, 10 pomysłów na obiad, smak i uczucie, najlepsze przepisy, jak upiec mięso
O kuchni z uczuciemUwielbiam otaczać się w kuchni wszelkim sprzętem i gadżetami gospodarstwa domowego. A maszynka do pieczenia małych pączusiów kusiła mnie już od dawna 😎 Kusiła, kusiła
Walijskie Pichceniesmacznie i ładnie, dlatego powstały bezowe koszyczki z delikatnie kwaśnym kremem, dla zrównoważenia słodyczy bezy, i owocami. Składniki na 10-12 koszyczków: 5 białek (żółtka możecie wykorzystać do kruchych ciasteczek albo pączków ) 1 pełna szklanka cukru (użyłam drobnego) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Różowy barwnik Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Białka w temperaturze pokojowej umieszczam
Słodki sentymentminor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Z ciasta formować kulki i kłaść na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, spłaszczając. Po środku każdego ciasteczka zrobić palcem wgłębienie i w każde wgłębienie położyć wisienkę albo pół łyżeczki dżemu. Piec aż będą zarumienione ( 20-30 minut). Przepis ze strony Cooking for Emily
Smaczny zeszytPrzy piątku przychodzę do Was z bardzo pysznym, a zarazem prostym do zrobienia dankiem. Czy może deserem? Sama w sumie nie wiem 😀. Tak czy
Kulinarne przygody Gatitymojej kuchni często gości ciasto francuskie. Można je wykorzystać w przygotowaniu słodkich ciasteczek, szybkich, wytrawnych przekąsek czy jako spód do tarty. Moja dzisiejsza propozycja to serowe paluchy z dodatkiem ziół i czosnku. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i równie szybko znikają ze stołu. Składniki: 2 arkusze gotowego ciasta francuskiego, 120 g twardego żółtego sera (ja użyłam parmezanu), 1 jajko
Moja kraina smakówpieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wychodzić zwarte, ale lepkie. Mokrymi dłońmi formować kuleczki i wykładać na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczyć kuleczki formując ciasteczka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Smacznego Postne ciastka z otrębami i żurawiną Postne ciastka z otrębami i żurawiną Postne ciastka z otrębami i żurawiną
Smaki Armine