Rosyjskie faworki przygotowane na jogurcie lub kefirze . Smakują inaczej niż tradycyjny chrust - są pulchne i miękkie w środku, a na zewnątrz otoczone chrupiącą skórką. Najlepiej smakują na ciepło posypane cukrem pudrem, równie dobrze - podane z wiśniową konfiturą. Taratuszki z pewnością warto przygotować, zwłaszcza w karnawale - w smaku są pyszne, łatwe do zrobienia i całkiem szybko się je smaży. składniki: 400 g kefiru 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 3 ł... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...