składniki: ok. 600 g dojrzałych, mięsistych pomidorów 1 mala cebula 1 małe, kwaskowate jabłko 1 łyżeczka octu 1 szczypta cynamonu sól, pieprz, pieprz caien wykonanie: Pomidory
Domowy Smak Jedzeniastopni. 2 Rozgnieć banany z masłem orzechowym. 3 Wymieszaj wszystkie składniki w misce za pomocą łyżki lub ewentualnie za pomocą malaksera. 4 Zwilż ręce i formuj płaskie ciasteczka. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5 Wstaw do piekarnika i piecz przez około 20 minut. 6 Po wyjęciu z piekarnika przełóż ciasteczka na kratkę do wystygnięcia. Artykuł Ciastka owsiane
BlendmanBardzo dobre kruche ciasteczka, najsmaczniejsze w dzień pieczenia. Znikają tak szybko jak się pojawiają. Zrobiłam je na wypad na plażę,były super. Nie ma co dużo pisać są bardzo proste w wykonaniu.Do miski wrzucić wszystkie składniki, szybko zagnieść rękoma na jednolitą masę. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować ciasto nie za cienko tak na 2-3 mm grubości. Za pomocą kubka(...)ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Białka lekko ubić i posmarować nimi ciastka, obsypać grubo ziarnistym cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 10-13 minut. Ciasteczka muszą nabrać złotego koloru. Ciastka ostudzić i zajadać, są pycha
Kuchnia PokoleńCo to jest wolnowar (slow cooker) pisałam już tutaj . Moja dzisiejsza propozycja to skrzydełka z kurczaka pieczone w wolnowarze. Dzięki temu, że pieką się długo
kuchnia doskiskładniki na ciasto I: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak JedzeniaKruche ciasteczka są proste w wykonanie, ale też jest to świetna zabawa z dzieckiem. Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty, cudownie pachnące wanilią. Polecam :) Do wycinania ciastek użyłam foremki od Protonik , znajdziecie tam mnóstwo różnych kształtów foremek. Składniki: * 400 g mąki pszennej * 200 g masła * 2 jajka * 100 g cukru * 1 paczka cukru wanilinowego * szczypta soli Wykonanie(...)wyjąć ciasto, podzielić je na 3 części i każdą z nich rozwałkować na grubość ok. 5 mm (stolnicę bądź matę silikonową przed wałkowaniem ciasta oprószyć mąką). Wycinać ciasteczka, przełożyć je na blaszkę i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu wystudzić, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku około 6-7 dni. Jeszcze
Zrób to smacznieskładniki: 10 kawałeczków kiełbasy 10 plastrów boczku, długich wykałaczki opcjonalnie ser żółty do nadziania wykonanie: Kiełbaski nacinamy. W nacięcia opcjonalnie wciskamy kawałeczki sera. Każdą kiełbaskę owijamy
Domowy Smak Jedzeniaosłodę ciężkiego tygodnia. Sernik, który Wam dziś polecam jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie posiada spodu (choć oczywiście jeśli wolicie serniki ze spodem, możecie taki zrobić z połączenia ciastek rozkruszonych w blenderze i roztopionego masła), a jego dodatkowym atutem są pyszne, słodkie kawałki gruszek… Mówię Wam po prostu niebo na talerzu Nie ukrywam, że nie mogłam się powstrzymać
Słodkie okruszkiJeśli macie naprawdę mało czasu, a chcielibyście zjeść coś słodkiego zachęcam do upieczenia ciastek francuskich z jabłkami. Do ich przygotowania potrzebne są tylko 3 składniki, a samo sklejanie zajmuje 5 minut. Nadadzą się też idealnie na przybycie niespodziewanych gości. Zaczynamy!!! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaLato zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Zamiast sięgać po kolejną kostkę czekolady lub zajadać się ciastkami polecam przygotowanie błyskawicznego deseru. Wychodzi go całkiem sporo i można się nim najeść do syta. Ponadto jego składnikiem są popularne ostatnio jagody goji zaliczane do "superfoods". Mają sporą dawkę witamin i składników mineralnych m.in
Czekoladowa muffinkaSzybka, prosta i bardzo smaczna sałatka z makaronem ryżowym. Polecam! Składniki: 250g makaronu ryżowego 200g szynki 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 mały ogórek
kuchnia doskiskładniki: 300 g schabu, bez kości ok. 4 łyżki śmietany, kwaśnej (lub więcej) ok. 200 g sera żółtego mąka, bułka tarta 2 jajka zioła prowansalskie sól
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 4 duże tortille 250 g pieczarek 1 cebula 150 g sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki masło pieprz, sól, pieprz caien wykonanie: Pieczarki oczyszczamy
Domowy Smak Jedzeniaśmietany 36% 500g świeżych malin (zimą można zastąpić mrożonymi) 300 ml śmietany 36% 100 g cukru 4 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny garść drobnych bezików Wykonanie: Ciastka zmielić w malakserze i ugnieść z masłem. Wyłożyć dno tortownicy przygotowanym spodem. Twaróg (musi być, podobnie jak reszta składników, w temperaturze pokojowej) zmiksować z cukrem, jajkami, mąką, śmietaną
Pociąg Do Kuchni