ciasteczka - 38126 przepisów (strona:1060/2542)

domowy przecier pomidorowy 259

składniki: ok. 5000 g pomidorów sól wykonanie: Mocno dojrzałe mięsiste pomidory (np, malinówki, bawole serca), myjemy, usuwamy stwardniałe części i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do

Domowy Smak Jedzenia
Chatka baby jagi 195

kapryśnego, że często się zważa, i nie wychodzi. Ja robię to ciasto od bardzo wielu lat, i zawsze wychodzi. Jednak WAŻNE są produkty, z których robicie ciasto. Próbowałam wiele ciastek, wiele serków. Jednak ciasto wychodzi IDEALNE,(i tu mnie nie posądzajcie o jakąkolwiek reklamę) z herbatników maślanych BONITKI z Biedronki, a serek używam zawsze GARWOLIN waniliowy.  Niestety

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deser malinowy 198

Jesień już tuż tuż, ale można jeszcze znaleźć w sklepach ostatnie letnie owoce. Dziś mam dla Was prosty deser malinowy – delikatny i puszysty mus, który

Ciastkozercy
SŁONECZNIKOWE CIASTECZKA 109

godzinę.  Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Foremką o dowolnym kształcie (w moim przypadku był to kwadrat o średnicy 5 cm. z ząbkami) wyciąć ciasteczka. Wierzch ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami słonecznika. Ciastka piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Dyniofii – ciacho bez pieczenia 132

gładki mus . Herbatniki rozkruszmy , mieszamy z kako , wysypujemy na wyłożoną folią aluminiową blachę , rozkładamy równą warstwą , zalewamy gorącym musem z dyni i odstawiamy do przestygnięcia . Lekko przestudzony mus z ciastkami wstawiamy na około godzinkę do lodówki ,żeby stężał . Po tym czasie , wyjmujemy . W wysokim naczyniu, przygotowujemy sernik na zimno, według przepisu z opakowania i wylewamy na mus , ponownie rozprowadzając

Ogrodnik w podróży
Zupa klopsikowa 130

Dziś chciałam zaproponować pyszną zupe klopsikową. Jest naprawdę smaczna i bardzo pożywna, a zarazem bardzo delikatna i dlatego jest świetną propozycją obiadową również dla dzieci. Gorąco

kuchnia doski
drożdżówki ze śliwkami i kruszonką 212

wyrabiam "między palcami"). Gdy bułeczki podwoją objętość układam na nich śliwki - skórką do dołu (jeśli owoce są duże wystarczy jedna połówka, jeśli drobne - wtedy kładę 3 połówki na jedno ciastko) i  posypuję kruszonką. Piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 311

składniki na biszkopt ciemny: (potrzebujemy dwa takie biszkopty) 75 g mąki orkiszowej 160 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 10

Domowy Smak Jedzenia
jesienne kruche ciasto ze śliwkami 145

składniki: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 150 g masła, schłodzone 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 500 g śliwek 40 g posiekanych migdałów

Domowy Smak Jedzenia
maliny w syropie 1518

składniki: ok. 1000 g świeżych malin 360 g cukru 1000 ml wody wykonanie: Wodę zagotowujemy z cukrem. Maliny przekładamy do słoików i zalewamy wrzącym syropem cukrowym

Domowy Smak Jedzenia
knedle ze śliwkami 206

składniki na ciasto: 700 g ziemniaków 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jako sól wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach (nie obieramy). Po ugotowaniu obieramy i

Domowy Smak Jedzenia
gruszkowy deser lodowy 145

wsypać na dno pucharków. Gruszki skropić sokiem z cytryny, zasypać cukrem i cynamonem, poddusić chwilę na małym ogniu. Kiedy przestygną wyłożyć na warstwę herbatników i przykryć resztą pokruszonych ciastek. Na tym położyć lody i przykryć warstwą bitej śmietany. Dodatkowo można posypać posypką lub polać sosem do lodów

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Medaliony z cukinii 184

użyłam Galeo sól, pieprz do obtoczenia: 2 jajka, mąka pszenna, bułka tarta Cukinię obieramy i kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Środek wycinamy okręgiem do wykrawania ciastek. Mięso doprawiamy ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem, dodajemy 1 jajko i mieszamy. Dziurki w plastrach cukinii wypełniamy mięsem, dobrze dociskając, aby całość była należycie wypełniona. Obtaczamy kolejno w mące, jajku

MamaOskarka
pierogi ze śliwkami 111

składniki na ciasto pierogowe: ok. 500 g mąki ok. 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania