ciasteczka - 38126 przepisów (strona:1067/2542)

CIASTKA Z MNISZKA 195

Dużo ostatnio mniszka na blogu, ale chcę zdążyć z publikacją tych przepisów, dopóki nie przekwitnie. Tym razem powstały ciastka. Takie solidne - dosyć twarde, z dużą ilością tłuszczu, można się kilkoma najeść. Czytaj więcej

Kasia Sarna
KONFITURA Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH 156

Przepis, który Wam dziś prezentuję to prawdziwy skarb! Takiej konfitury nie kupicie w markecie, ani nie dostaniecie w kawiarni do ciastek. Mówi się o niej czarne złoto :) Orzechy włoskie to stały element mojej diety i jem je bardzo często przez cały rok. Jednak tylko teraz mogłam zrobić z nich konfiturę - ten zapomniany i czasochłonny (ale prosty!) przepis, naprawdę wart

Kasia Sarna
ogórki w zalewie paprykowej 122

składniki: 3500 g ogórków gruntowych, świeżych 500 g cukru 1 i 1/4 szkl octu 250 ml oleju 2 łyżki papryki ostrej, w proszku 2 małe główki

Domowy Smak Jedzenia
domowy kompot z czarnej porzeczki 120

składniki: 1000 g czarnej porzeczki 1000 ml wody 300 g cukru wykonanie: Porzeczki myjemy, osączamy na durszlaku. Przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości). Wodę zagotowujemy z

Domowy Smak Jedzenia
Smoothie z melona, mango i soku pomarańczowego 162

Smoothies z melona miodowego i mango z dodatkiem soku pomarańczowego i soku z limonki. Gęste i pyszne Składniki (wyjdzie 1,2 l koktajlu): 1 dojrzały melon

Oryginalny smak
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 160

Wymieszaj razem, dodaj dosyć chłodne masło i wszystko pougniataj dłońmi do uzyskania prawie jednolitej masy. Wyłóż formę 23 cm folią spożywczą lub aluminiową, lepiej tą pierwszą i masę z ciastek ugnieć na dnie dość mocno przyciskając. Wstaw do lodówki. TERAZ sernik: - 1 kg sera na sernik 3 razy zmielony - 100 ml mleka - 4 łyżki żelatyny - szklanka cukru pudru

Pasje Jolki
Torcik a'la Malakoff 95

puch i miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu oraz sok z cytryny. Dżem wymieszać z wodą. W tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć 1/2 rozrobionego dżemu. W szczeliny między ciastkami powtykać owoce z dżemu, a całość skropić odrobiną likieru orzechowego. Następnie wyłożyć połowę kremu i kolejno nasączone biszkopty skropione likierem oraz resztę masy. Orzechy posiekać na mniejsze kawałki, uprażyć podlewając

Di gotuje
Faworki 132

Chruściki, chrusty, kreple... faworki, delikatne i kruche. Pyszne:) Tradycyjne, chrupiące ciastka o słodkim i aromatycznym smaku, w kształcie złożonej kokardki, posypywane cukrem pudrem. Są smażone na głębokim tłuszczu - oleju, smalcu lub  na klarowanym maśle. Najczęściej spożywane są w czasie takich świąt jak: Karnawał, Tłusty Czwartek, Ostatki (czyli we wtorek przed Środą Popielcową). Wyrabiane są z ciasta

Zasmakuj Kuchni
HOTEL BIAŁY KAMIEŃ HOTEL & MEDI SPA 141

oraz zewnętrzny plac zabaw.  W hotelu codziennie odbywają się animacje, gry i zabawy sportowe, prowadzone przez animatorów. Podczas naszego pobytu bawiliśmy się mistrzów cukiernictwa i stworzyliśmy pyszne, kruche ciasteczka . Dla małych pływaków hotel organizuje lekcje pływania z instruktorem. Sala zabaw wyposażona jest w zabawki, materiały plastyczne, dwa telewizory i dwie konsole do gier. (Xbox i Play Station) Obok sali(...)egzotycznych ryb. Basen, brodzik dla maluchów, sauna, jacuzzi solankowe, jacuzzi zewnętrzne to atrakcje dostępne dla wszystkich. Pokój zabaw. To tutaj odbywa się większość animacji. Akwarium Zewnętrzny plac zabaw Pieczemy ciasteczka. WYŻYWlENIE . Pobyt w hotelu można wykupić bez wyżywienia, ze śniadaniami lub w wersji HB czyli śniadania+ obiadokolacje. Posiłki podawane są w formie szwedzkiego stołu. Śniadania to duży wybór serków, past

WYSPA SZCZĘSLIWA
Podstawowe ciasto na pierogi / Basic pierogi dough 301

konieczności dodaj więcej mąki lub wrzątku. Podziel je na 4 równe części i rozwałkuj pierwszą część na placek o grubości ok. 3 mm. Wytnij np. szklanką lub wycinarką do ciastek kółka i delikatnie rozciągnij je palcami. Następnie wyłóż po małej łyżeczce ulubionego nadzienia na środku każdego kółka, złóż je na pół i zaciśnij brzegi palcami, a później np. widelcem

karmelowy
Sernik jagodowy z pianką Chia 493

kuchence mikrofalowej, dodajemy do Chia, miksujemy. Masę wylewamy do tortownicy (18cm.) wyłożonej folią spożywczą, wstawiamy do lodówki do stężenia. Markizy mielimy w melakserze, masło roztapiamy, zimne wlewamy do pokruszonych ciasteczek, dokładnie mieszamy. Masę przekładamy na spód tortownicy (22cm.), łyżką dokładnie ugniatamy. Jagody przekładamy do rondla wsypujemy 2 łyżki cukru, podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż puszczą sok, miksujemy blenderem(...)zmiksowane jagody i dokładnie ucieramy, dodajemy po łyżce ubitej śmietany, delikatnie miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, ostudzoną wlewamy do masy, miksujemy Kilka łyżek masy wykładamy na spód z ciasteczek, piankę z chia wyjmujemy z tortownicy, układamy na masie serowej. Pozostała część masy przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier

Bajeczna Kuchnia
ogórki z papryką i curry 244

składniki: 2000 g świeżych ogórków gruntowych 600 g papryki czerwonej 300 g cebuli 50 g soli wykonanie: Ogórki kroimy w słupki, cebulę w piórka a paprykę

Domowy Smak Jedzenia
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 322

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka śmietankowe z marmoladą 167

rękawa cukierniczego, wyciskajcie na papier do pieczenia okrągłe z kształtnymi i fantazyjnymi brzegami ciasteczka, na środek układajcie łyżeczkę marmolady, lekko ją wgniećcie, spłaszczcie. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, pieczemy ciastka na środkowej półce bez termoobiegu przez 13-15 minut. Smacznego kruchego

Zasmakuj Kuchni
PUCH Z CZEKOLADĄ 314

proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śnieżki łączymy z szklanką zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie ubić 250 ml śmietany kremówki. Ciągle

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania