Te niepozorne, małe kapustki to prawdziwa bomba witaminowa. Jest to skarbnica wielu składników mineralnych i witamin. Brukselka jest bogata w magnez, wapń, potas, sód, mangan, żelazo
kuchnia doskilodówki. Wyjmujemy ciasto i na lekko posypanej mąką desce rozwałkujemy ciasto na wysokość 2-3mm (warto zauważyć, że ciasto maślane nie rośnie, więc warto aby było grubsze). Wykrawamy ciasteczka ulubionymi foremkami. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10-12 minut (do lekkiego zbrązowienia). Studzimy. Smacznego
ChilliJemyLubicie ciasteczka, myślę , że tak.Dlatego dziś specjalnie dla was upiekłam maleńkie serduszka, połączyłam nadzieniem. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 500 200 g zimnego masła 64 cukru waniliowego 250 ml gęstej kwaśnej śmietany 18% nadzienie z kiwi ZENTIS " Gładkie nadzienie o smaku kiwi, to produkt stabilny w procesie pieczenia. Doskonale sprawdza się(...)kiwi tego nadzienia uzyskany został dzięki zastosowaniu wysokiej jakości naturalnego koncentratu z owoców kiwi." Całkiem proste składniki, pewnie zauważyliście ,że nie dałam jajek.Nie martwcie się, wyjdą pyszne ciasteczka. Odmierzamy 500 g mąki i przesiewamy nad stolnicą silikonową. Masło schłodzone ścieramy na wiórka lub kroimy drobno i dodajemy do mąki.Wsypujemy cukier waniliowy i dodajemy gęstą śmietanę.Wyrabiamy ciasto
Różowa kuchniaktórym dzielę domostwo nie przepadamy za słodkimi przekąskami. Kilogram cukru wystarcza nam na jakieś pół roku, ale czasem każdego dopada ochota na ciastko, dlatego dziś ciasteczka owsiane. W moim przypadku ilość cukru ograniczyłam do 1/3 szklanki, ale koleżanka z pracy stwierdziła, że chyba zapomniałam go dodać, dlatego osobom słodyczolubnym polecam dodać go więcej. Ciasteczka robi się bardzo szybko
Cook&LoveTen przepis znalazłam na blogu kuchnia wegAnki , ale nam niestety w wersji wegańskiej nie posmakowała i dodałam jogurt naturalny. Dzięki jogurtowi nabrała takiego smaku jaki
kuchnia doskiskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 g masła 200 g cukru 250 g miodu 60 ml mleka 2 jajka 40 g przyprawy do piernika
Domowy Smak JedzeniaDrukarnia – niestety najsłabszy punkt programu -placki ziemniaczane dobre, dobrze usmażone. Pierogi ruskie tak pieprzne, że smaku już się nie czuło, zupa krem z dyni poprawna, ale nie zachwycała. Ciastka Sokołki – gościniec z podróży z Sokołowa – nie wiem, jak są pieczone i z czego, ale brak mi w nich smaku naturalnych składników. Przepis podobno tradycyjny, ale smak
królestwo garówSernik oreo To ciasto pokochałam odkąd je tylko zobaczyłam na blogu Pauli. Paula robi przepiękne zdjęcia i ten sernik zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. Z dodatkiem naszych ulubionych ciastek... Napatrzeć się nie mogę i już wyobrażam sobie jaką furorę zrobi na święta w rodzinie. Zapraszam na bloga Pauli KLIK . Przepis na sernik TUTAJ 8. Pierniczki No na święta obowiązkowe
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJeśli znudziły Wam się ziemniaki z wody, polecam pyszne ziemniaczki pieczone z koperkiem i czosnkiem. Zamiast masła można użyć również oleju, ale przyznaję, że masło tutaj
kuchnia doskiDziś mam dla Was takie niepozorne ciasteczka, zdrowsze od sklepowych, bez cukru, mocno bakaliowe idealne do kawki, czy do pochrupania w pracy. Uwaga, uzależniają :) Składniki: 3 szklanki płatków pełne ziarno Lubella garść ziaren słonecznika garść orzechów włoskich (mogą być dowolne inne) garść suszonej żurawiny garść siemienia lnianego 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 banany Płatki odrobinę ugniatamy, a następnie
Cynamonowe szczęścieskładniki: 250 g mięsa mielonego 60 g ugotowanej kaszy jaglanej 80 g cebuli 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki cząbru sól, pieprz dodatkowo: ziarna sezamu
Domowy Smak JedzeniaPyszne, kruche i maślane ciasteczka to jedne z moich ulubionych. Upiekłam je z orzeszkami prażonymi, cukrem i śmietanką. Wyszły rewelacyjne, polecam. SKŁADNIKI(...)kruche ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po schłodzeniu ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm, posypując je mąką i wycinamy foremką ciasteczka które układamy na blaszce do pieczenia. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy cukier i orzechy, ogrzewamy mieszając, następne wlewamy śmietankę i gotujemy na bardzo małym ogniu aż powstanie karmel z orzechami
Kulinarne Fantazje Marioliprzez ok. 1-2 godz.Z ciasta formować wałeczki o grubości ok. 1 cm i długości 6 cm ze spiczastymi końcami Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia no.Gosia nadając ciastkom kształt rożków.K awałeczki ciasta można także umieścić w specjalnej blaszce do rożków. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 8-10 min. Ostudzone można ozdobić czekoladą
Moje domowe kucharzenieskładniki: 560 g czerwonej kapusty 200 g kwaśnych jabłek 80 g cebuli 5 łyżek soku z pigwy lub cytryny 3 łyżki oleju słonecznikowego dobrej jakości lub
Domowy Smak Jedzenia