jednak oblane czekoladą) – 100 g masła – 3 pomarańcze – garść świeżej żurawiny – 4 jajka – 200 ml śmietany 30% lub 36% – 5 łyżek mąki ziemniaczanej – 1 szklanka drobnego cukru do wypieków – 4 jajka rozmiar L – 2 szklanki białego cukru + cukier do obtoczenia żurawiny – 200 g konfitury pomarańczowej Przygotowanie: Ciasteczka wrzuć do misy
nietylkopasta.plalternatywa dla klasycznych maślanych czy kruchych ciasteczek. Dziś właśnie skorzystałam z tej samej serii produktów. Do przygotowania tego deseru użyłam bez cukrowych listków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą. Składniki: 1 opakowanie (38g) cieniutkich wafli fit &free od Cukry Nyskie 3 łyżki marmolady różanej 100 gram białej czekolady 30 ml mleka masa mlecza
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki na około 30 trufli: 200g białej czekolady 125ml śmietanki kremówki 30% 200g wiórków kokosowych + wiórki kokosowe do obtoczenia 2 łyżki masła 6 łyżek likieru kokosowego Śmietankę kremówkę i masło umieszczamy w garnuszku, a następnie podgrzewamy. Przeczytaj cały przepis - Trufle kokosowe z dodatkiem alkoholu at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpół łyżeczki proszku do pieczenia lub sody Czekoladę siekamy na małe kawałeczki. Następnie wszystkie składniki mieszamy ze sobą za pomocą mixera. Ważne żeby masło miało miękką konsystencję - żeby nie było "prosto" z lodówki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, dużą łyżką wykładamy naszą masę, formując z niej okrągłe, nie za duże ciasteczka. Podczas pieczenia zwiększą one swoją objętość wiec
BezglutenowaIzabelapół łyżeczki proszku do pieczenia lub sody Czekoladę siekamy na małe kawałeczki. Następnie wszystkie składniki mieszamy ze sobą za pomocą mixera. Ważne żeby masło miało miękką konsystencję - żeby nie było "prosto" z lodówki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, dużą łyżką wykładamy naszą masę, formując z niej okrągłe, nie za duże ciasteczka. Podczas pieczenia zwiększą one swoją objętość wiec
BezglutenowaIzabelapamięci mignęło mi zdjęcie takich ciasteczek widziane dawno temu. Mając obraz stworzyłam przepis i tegoroczna Wielkanoc w naszym domu zyskała nowy smakołyk. Smak wyśmienity, a wygląd oceńcie sami! Składniki na 20 sztuk: Biszkopt • 4 jajka • 4 łyżki cukru • 4 łyżki mąki pszennej Masa • 250 g sera mascarpone • 1 biała czekolada • puszka moreli w syropie
To co kochamkropel cukier, kilka łyżek do obtoczenia Przygotowanie Czekoladę drobno siekamy. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, dokładnie, ręcznie wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy każdą kulkę w cukrze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170st z termoobiegiem około 12-15 minut. Z przepisu wychodzi około 30 sztuk ciasteczek
Gotowanie moimi oczamiPolecam, bardzo! Składniki na spód: 140 g ciasteczek owsianych 70 g roztopionego masła Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masą wyłożyć dno formy o średnicy 18 cm, mocno docisnąć i włożyć do lodówki. Masa kawowa: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 300 ml śmietany 30% 200 g białej czekolady maliny Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody
Domowa cukiernia Ewytych ciasteczek nadaje się każde ciasto na kruche ciasteczka np. maślane lub korzenne. Ja tym razem wybrałam wersję maślano-waniliową. Składniki na ok. 30 ciastek: 360 g mąki 180 g zimnego masła 140 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżeczki esencji waniliowej dodatkowo czerwone i ewentualnie białe drażetki ok. 6 kostek czekolady deserowej Mąkę posiekać nożem z masłem i cukrem
Pełny talerzDzisiaj ekspresowe rogaliki serowe ze śliwkami i cynamonem na podwieczorek lub słodkie śniadanie. Przepyszne, mięciutkie i szybko znikają Robię je z tego przepisu od lat i
Oryginalny smakDzisiaj rozpoczęła się tzw. Majówka. Żadnego pospiechu mam nadzieję, za to rodzinny czas z grillem w roli głównej, i z czytaniem, i podjadaniem (zrobię na wyjazd
Dzieje kuchennej WiewióryMurzynek to popularne ciasto kakaowe, moje jest z dodatkiem dżemu i oleju. Wykonanie murzynka jest proste a co najważniejsze jeszcze nigdy nie zawiodlam się na tym
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaCiasto kruche z bezą kokosową to przyjemny i bardzo smaczny deser na każdą okazję. Pyszne ciasto kruche z delikatną bezą o kokosowym smaku, polane odrobiną czekolady. Ciasto, którego smak długo się pamięta. W tym cieście wykorzystałam mrożone białka, które zostały po wcześniejszym robieniu pączków. Białka można mrozić i przechowywać około miesiąca w zamrażarce. Przed wykorzystaniem białka, należy tylko rozmrozić(...)jajko, gdyż mieszanka w swoim składzie zawiera już mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia i cukier. Ciasto można wykorzystać jako spód do szarlotek, serników, tart lub zrobić z niego kruche ciasteczka. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 60 minut Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na ciasto kruche z bezą kokosową: Ciasto kruche: opakowanie ciasta kruchego
Kuchcik gotujepoziom. Żeby nie popaść w chaos, zacznę od najlepszego czyli malajskich słodyczy. Co dla przeciętnego europejczyka może wydawać się dziwne ? Ano fakt, że nie znajdziecie tutaj praktycznie nic z czekolady! Powód ? Bardzo prosty, ciężko skonsumować ten produkt przy temperaturze 35 stopni. Zamiast tego stoiska uginają się pod wiórkami kokosowymi, gęstym cukrem palmowym, kruszonym lodem z dodatkiem mleka sojowego czy mięciutkimi(...)lewej: egg tarts- ciasteczka nadziane słodką kremową jajeczną masą o wyczuwalnej nucie wanilii. Po prawej: cheese tarts - numer jeden do spróbowania ! Słodkie serowe nadzienie z lekkim aromatem parmezanu i wanilii wylewające się na brodę po nagryzieniu spieczonej skorupki.Mniam... Oba cudeńka najlepiej konsumować na ciepło, kiedy środek nadal jest płynny i przyjemnie ogrzewa podniebienie... 2. Kuih czyli malezyjskie ciasteczka
Gawron w rosolemigdałami, miodem, orzechami ziemnymi, orzechami włoskimi), oblane czekoladą kruche ciastka HALWA DYAL MAKINA czy pyszne i chrupiące ciastka FEKKAS , przypominające włoskie biscotti. Niezwykłego smaku nadają mu ziarna sezamu, nasiona anyżu, woda z kwiatów pomarańczy i rodzynki. CORNES DE GAZELLES „różki gazeli” to małe rogaliki nadziewane migdałami i miodem. MAKROUT to z kolei ciasteczka z semoliny z nadzieniem daktylowym, smażone
Ostra na SłodkoSkładniki: ( z podanej porcji wyszło 15 dużych ciastek) ( szklanka 250 ml) Mąka pszenna szklanka Masło 100 g ( w temperaturze pokojowej) Jajko Cukier 2 łyżki ( użyłam brązowego
Kulinarne przygodyMój numer jeden wśród kruchych babeczek. Babeczki są idealnie wypieczone i delikatne. Krem to po prostu petarda i eksplozja smaków. Dla kogoś kto wielbi białą czekoladę
VioletoweKucharzenienachodzi mnie chęć na zrobienie sobie domowych ciasteczek owsianych lub batoników zbożowych. Ten przepis znalazłam w książce z przepisami rodzinnymi z Lidla. Lubię w nim szczególnie posmak masła orzechowego. Możecie przyrządzić je właściwie z dowolnymi bakaliami (pamiętajcie jedynie, by w sumie bakalii było ok. 8-9 łyżek). Jeśli użyjecie płatków owsianych i czekolady bez glutenu to przepis stanie się także
Mania WypiekaniaDziś zapraszam Was na limonkowe muffinki idealne do kubka gorącego kakao . Muffinki nie są za słodkie, dlatego idealnie pasują do słodkiego gorącego kakao czy czekolady.
Słodkie okruszkiCiasto czekoladowe Składniki : na blaszkę o wymiarach 20x35
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: -szklanka mąki -3 łyżki cukru -1/2 kostki masła -szczypta soli -cukier puder do posypania tarty -200 g. malin -3/4 szklanki śmietany 35% -100
Magia jedzenia.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 160 g herbatników kakaowych 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady białej ok. 120 – 160 g
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: -1 i 3/4 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1/2 łyżeczki sody -3 czubate łyżki kakao -3/4 szklanki cukru pudru -1
Magia jedzenia.Któż z Nas nie lubi nadziewanych pierniczków tzw alpejskich? Jedne z lepszych jakie jadłam to właśnie te prezentowane przeze mnie.Są puszyste,mięciutkie..a oblane
Niespełnione zdolności kulinarneciasteczka maślane z płatkami Ciastka te stanowią połączenie wybornego smaku i zdrowych, naturalnych składników. Czy można sobie wyobrazić lepszy deser?. składniki 1/2 kostki masła 1 szklanka mąki 1 szklanka płatków ( u mnie jęczmiennych) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1/2 tabliczki czekolady ( ja użyłem gorzkiej) duża garść rodzynek szczypta soli sposób wykonania Do misy wsypujemy
Miód i pieprzdigotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są niezwykle aromatyczne i proste w przygotowaniu a smakują rewelacyjnie. Można dodać ulubione bakalie. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (10 sporych ciastek) 1 szklanka mąki żytniej (nie co mniej) 1/2 szklanki płatków żytnich 1/4 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki rodzynek 50g czekolady (użyłam gorzkiej z żurawiną
Di gotujeMojej rodzinie zasmakowały ciasteczka w kształcie pieczarek . Tym razem trochę zmodyfikowałam przepis , a ciastka wyszły jeszcze lepsze nic ostatnio . Składniki: mąka pszenna typ 500 2 szklanki mąka ziemniaczana 1 szklanka proszek do pieczenia 1 łyżeczka ksylitol 125 g żółtka 2 szt jajka 2 szt masło 150 g Dodatkowo: czekolada 200 g mleko 2 łyżki Wykonanie
Różowa kuchniaprzeszkadza. Pyszne i szybkie do przygotowania ciasteczka, które wypatrzyłam na Moich Wypiekach . Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka masła orzechowego (około 300 g) 60 g miękkiego masła 1 szklanka brązowego cukru 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g czekoladowych drobinek lub drobno pokrojonej czekolady gorzkiej lub mlecznej Wykonanie: W misie miksera
Pasja Smaku