Dzisiejszy przepis we włoskim klimacie. Za oknem siarczysty mróz, a na moim talerzu danie prosto ze słonecznej Italii. Czyli spaghetti z bazyliowym pesto. A do tego
kulinarnyJaLekka, niedzielna, kolacyjna sałatka ... Z szynką parmeńską, awokado i mozzarellą. A wszystko skropione oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Do tego chrupiące pieczywo... mniam
kulinarnyJaDzisiejsza słoneczna pogoda zainspirowała mnie śródziemnomorskim zapachem i smakiem. W okresie wakacyjnym przygotowywałem grecką musakę. A dzisiejsze promienie słoneczne zachęciły mnie do zaserwowania dania, które chodź
kulinarnyJaCzas przygotowania: 30 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 12,00 złSKŁADNIKI:1 świeży pstrąg1/2 średniej cukinii1/2 cytrynynatka pietruszkikoperekprzyprawa do ryboliwa z oliwekpapryka czerwona w proszkusól, pieprzPRZYGOTOWANIE
kulinarnyJaDziś w mojej kuchni zapachniało orientem. Królowały aromaty sosu sojowego, pasty krewetkowej i sezamu. Na bazie tego powstał pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu makaron ryżowy
kulinarnyJaZa co uwielbiam włoską kuchnię? Za jej prostotę i świeże składniki. Dzisiejszym daniem jest makaron typu gramigna z białą kiełbasą w kremowym sosie. Danie jest pyszne
kulinarnyJaPrzyszedł czas na wykorzystanie makaronu z kolorowej przesyłki od omnomnom. Chciałbym zaprezentować Wam mój przepis, który weźmie udział w konkursie Fusion w kolorach #omnomnom w akcji
kulinarnyJaKrewetki- jedni je ubóstwiają, inni unikają. Jeśli jesteście fanami krewetek, to mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu. Krewetki połączyłem z czosnkiem w białym winie. Do
kulinarnyJaPo raz kolejny podkreślę, że kuchnia włoska rozczula moje kubki smakowe. Często przygotowuję dania gdzie podstawą są włoskie makarony. Komponując kolejny sos do makarony staram się
kulinarnyJaDziś w smaku szukam wiosny. Dni co raz dłuższe, a słońce z dnia na dzień cieplej grzeje. Myślę, że zimne dni pożegnaliśmy na długo. I właśnie
kulinarnyJaKwiecień przywitał nas piękną, słoneczną pogodą. Oby takie dni zagościły już na stałe. Dzisiejsze bezchmurne niebo zachęciło mnie do przygotowania lekkiego, wiosennego obiadu. Przygotowałem kotlety z
kulinarnyJaDziś chciałbym zachęcić Was do przygotowania zdrowego i odżywczego koktajlu owocowego. Połączenie melona i kiwi to idealna porcja witamin na dzień dobry. Ten wiosenny zastrzyk ze
kulinarnyJaPora na smaczne i zdrowe buraczki. Dziś w formie sałatki. Połączyłem gotowane buraki z serem feta oraz marynowanymi karczochami w oleju słonecznikowym. W efekcie uzyskałem lekką
kulinarnyJaNajchętniej przygotowuję potrawy z wykorzystaniem świeżych i dobrej jakości produktów. Błądząc między sklepowymi regałami udało mi się znaleźć ekologiczne spaghetti. Z pszenicy durum z ekologicznego gospodarstwa
kulinarnyJa