ciasta ze szpinakiem - 2000 przepisów (strona:3/134)

Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2396

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – super przekąska na imprezę, Sylwestra, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – Składniki: 400g szpinaku (świeży lub mrożony) 250g sera feta 2 łyżki gęstej śmietany 18% oliwa z oliwek lub masło (do smażenia) 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku(...)300g ciasta francuskiego żółtko   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – Wykonanie: Przygotować farsz szpinakowy wg przepisu znajdującego się tutaj: Farsz szpinakowy z fetą . Ostudzić farsz. Ciasto francuskie pociąć na kwadraty o dowolnej wielkości (u mnie z reguły są to kwadraty o boku = 5cm). Na każdy kwadrat nałożyć farsz. Złożyć kwadrat na pół, by utworzyć trójkąt

Kulinarne Przeboje
Łosoś i szpinak w cieście francuskim 316

Łosoś i szpinak w cieście francuskim  - przepis na urozmaicenie piątkowego obiadu. Taka rybka świetnie prezentuje się na talerzu, a w smaku jest naprawdę rewelacyjna. Danie dla osób, które uwielbiają łososia, szpinak i ciasto francuskie. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 2 kawałki łososia (co najmniej 300 g) 2-3 garście świeżego szpinaku starty żółty ser sól himalajska pieprz(...)Szpinak przesmażyć na patelni. Ciasto francuskie przekroić na 2 równe części. Łososia umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem a pod sam koniec skropić sokiem z cytryny. Na każdy płat ciasta ułożyć przesmażony szpinak, na tym ułożyć po kawałku łososia. Sam wierzch ryby posypać odrobiną startego żółtego sera. Ciasto francuskie naciąć na równe paseczki. Zwijać, formułując warkocz. Z ciasta francuskiego wyciąć ogon

Ugotować
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM KASZĄ GRYCZANĄ CEBULĄ I BIAŁYM SEREM 287

koloru, podlałam ją odrobiną wody aby się poddusiła i zmiękła. Wsypałam kaszę do miski. Dodałam biały ser. Cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszałam. Składniki na naleśniki zmiksowałam na gładkie ciasto. Szpinak przełożyłam na patelnię i odparowałam z niego nadmiar wody. Gdy wystygł, dodałam go do ciasta naleśnikowego. Jeśli wolicie żeby ciasto ze szpinakiem było gładsze można je zmiksować blenderem. Smażyłam(...)naleśniki na patelni. Z racji ,że ciasto było ze szpinakiem wyszły trochę grubsze niż tradycyjne. Żeby nie przyklejało się do patelni należy je podlewać niewielką ilością oleju. Na środek każdego placka nakładałam farsz. Zawijałam je kolejno. Posypałam naleśniki startym parmezanem i chwilę podgrzałam w piekarniku. Smacznego! Polecam również naleśniki: ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM

potrawyregionalne
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 199

francuskiego. wprawdzie podczas pieczenia sakiewki trochę się rozeszły, ale smak doskonały. Sakiewki powstały przy okazji pieczenia ciasta francuskiego z filetem drobiowym i szpinakiem Przepis TU SKŁADNIKI jeden płat ciasta francuskiego szpinak połowa porcji 12 dag sera żółtego papier do pieczenia jajko do smarowania WYKONANIE Przepis na przygotowanie szpinaku tutaj  SzpinakCiasto dzielimy na małe kwadraciki układamy łyżeczkę szpinaku

W kuchennym oknie Ewy
Leśny mech 90

niż jest, bo zamiast cukru możemy użyć stewii lub ksylitolu, olej rzepakowy możemy zamienić na kokosowy, a mąkę krupczatkę na inną :) Blaszka jak zwykle 24x34cm :) Inspiracja: klik Składniki ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 3 szklanki mąki krupczatki 1,5 szklanki oleju rzepakowego 5 jajek 4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 650 ml śmietany 30% 2 galaretki agrestowe 2 łyżki(...)cukrem na puszysta masę, nadal miksując dodajemy olej, a następnie przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Wszystko razem dokładnie miksujemy na średnich obrotach. Na końcu dodajemy odciśnięty szpinak. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto studzimy. Z wystudzonego ścinamy

kruche babeczki
,,Spacer po lesie’’ -ciasto szpinakowe z jeżynami 452

Ciasto, które zachwyca swoim kolorem i smakiem. Intensywnie zielone ciasto ze szpinakiem, bardzo pyszne, miękkie i wilgotne. To dzięki życzliwości marki Garneczki.pl w mojej kuchni powstał ten właśnie aromatyczny wypiek szpinakowy. Zapraszam! Składniki: CIASTO: 450 g szpinaku mrożonego szklanka cukru 4 jaja 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JEŻYNOWA: 250 ml śmietany kremowej(...)świeżych jeżyn, jagód, aroni 1 śnieżka MASA ŚMIETANOWA: 250 ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru Około 100 g świeżych owoców do dekoracji Wykonanie: CIASTO: Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier. Kiedy będą dobrze ubite dodajemy po jednym żółtku i miksujemy

Podróż w kulinaria
Ciasto leśny mech -ciasto ze szpinaku 200

Długo planowałam szpinakowe ciacho,  słyszałam różna opinie, jednym smakowało innym nie. Postanowiłam sama to sprawdzić i nie żałuję, ciasto przepyszne, szpinak wcale niewyczuwalny.  Piękne wizualnie i godne polecenia ciasto ze szpinaku, u mnie z bitą śmietaną, brzoskwiniami i  granatem na wierzchu.  Warto je upiec np na Święta:) Szczerze polecam :) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) kupicie(...)dolewam olej, cały czas miksując wsypuję porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia.  Do odsączonego szpinaku dodaję 2-3 łyżki masy i rozdrabniam go za pomocą blendera.   Następnie przekładam go do reszty masy i miksuję całość aż się razem zmiesza. Ciasto przekładam do blaszki (24 x 20) wyłożonej papierem do pieczenia, piekłam godzinę

Takie tam pichcenie
SZPINAKOWE PIEROGI Z KURCZAKIEM 427

zrobienia tych fantastycznych pierogów.Delikatne szpinakowe ciasto wypełnione po brzegi obłędnym farszem z kurczaka , cebulki i pieczarek.Przysmażone na masełku , z chrupiącą skórką są fantastycznym pomysłem na obiadGwarantuję , że będą znikać błyskawicznie!Polecam!SKŁADNIKI:FARSZ:* udka lub inne części kurczaka – ok. 400g* pieczarki – 200 g* cebula – 1 szt* sól* pieprzCIASTO:* szpinak – 80 g* czosnek

Ostra na Słodko
.NA ZIELONEJ ŁĄCE 120

SKŁADNIKI - --Ciasto: 450 g mrożonego szpinaku 250 g cukru 3 duże jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Ciasto : Szpinak rozmrażamy i odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody.Do miski wybijamy jajka,dodajemy cukier i miksujemy na wysokich obrotach do całkowitego rozpuszczenia się cukru.Dodajemy pomału olej,nie przerywając miksowania.Następnie dodajemy przesiane oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.Na koniec dodajemy szpinak,delikatnie mieszamy.Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o wymiarach 25 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy

w mojej kuchni
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 112

spróbować. Takie przekąski można serwować na ciepło lub na zimno. Przygotowanie tego dania nie jest trudne. Uwagę trzeba zwrócić przy klejeniu ciasta, reszta idzie bardzo szybko. Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim może być nie tylko jako przekąska, również świetnie pasuje do niedzielnego obiadu. Składniki ciasto francuskie 2 piersi z kurczaka 6 plasterków sera żółtego pół opakowania szpinaku mrożonego(...)żółtego. Przykryć ciastem, docisnąć widelcem boki (ma powstać taka poduszeczka). Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok. 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Artykuł Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Szpinakowe słońce - ciasto ze szpinakiem 145

danie ze szpinakiem w roli głównej :) Domownicy byli zachwyceni formą podania a  ciasto  znikało ze stołu w oka mgnieniu. Polecam taki oto przepis  na ciasto ze szpinakiem : Ciasto :  3 szklanki mąki pszennej  pół szklanki letniej przegotowanej wody  dwie łyżki oliwy z oliwek  1/4 kostki drożdży  szczypta soli soli  pół łyżeczki cukru(...)mąkę, cukier sól i olej, drożdże i dobrze wymieszać z wodą dodać do mąki i wyrobić ciasto aż powstanie  jednolita kula. Podzielić ciasto na pół odstawić do wyrośnięcia na 20 min.  W tym czasie szpinak przesmażyć na maśle, dodać ser feta doprawić solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.  Z wyrośniętego ciasta rozwałkować 2 okrągłe placki.  Farsz

W kuchennej krainie
Leśny Mech 251

jako Leśny Mech. Ciasto ma piękny zielony kolor, który zawdzięcza sporej ilości szpinaku, nie czuć go jednak w smaku i spokojnie zje je nawet osoba, która nie przepada za szpinakiem :) Ciasto nie jest zbyt słodkie, smaku nadaje mu bita śmietana z dodatkiem galaretki, np agrestowej. Zdecydowanie warto je upiec, nie tylko ze względu na przepiękny wygląd.  Przepis pochodzi(...)Doroty . SKŁADNIKI Ciasto 300 g szpinaku (świeży lub mrożony, najlepiej rozdrobniony) 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru (można dać trochę mniej) 2 jajka 1 szklanka oleju  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem 500 ml śmietany kremówki 30-36% 1 lub 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo Nasionka granatu

Złote przepisy
Kopytka ze szpinakiem 154

jednolite ciasto. Z ciasta formułujemy wałek, odkrawamy 1/3 ciasta i tą część zagniatamy ze szpinakiem. Doprawiamy chili i pieprzem. Blat wykładamy folią spożywczą, posypujemy ją mąką i ciasta bez szpinaku formujemy  prostokąt ok. 20/40 cm. Na środku, po długości dodajemy ciasto ze szpinakiem. Przy pomocy foli łączymy dłuższe boki ciasta. Delikatnie przez folię rolujemy ciasto. Ciasto kroimy na plastry(...)można użyć mrożonego, ale najpierw należy go rozmrozić. Po połączeniu z ciastem, masa może być za miękka, wystarczy dodać 1-2 łyżki mąki. Środek ze szpinakiem ma, delikatniejszą konsystencje, a to dlatego, że ciasto delikatnie zmiksowałam.    Smacznego

Moniki Smakołyki
Ciasto Leśny mech 118

cudownego urlopu wypoczęta i pełna pozytywnej energii 😊😵Głowę mam pełną ciekawych pomysłów, którymi będę chciała się z Wami podzielić. Dzisiaj zacznę od moich ukochanych słodkości. Czy słyszeliście o cieście ze szpinaku? Gdy pierwszy raz zobaczyłam to ciasto to wydawało mi się dziwne... Myślałam, że ciasto będzie miało dziwny zapach i smak. Podczas urlopu zrobiłam to ciacho dla moich bliskich(...)bardzo dobre! Nie tylko smak tego ciasta jest jego zaletą, ale przede wszystkim jego wygląd. Prezentuje się rewelacyjnie, z pewnością zachwyci Waszych gości. Składniki (tortownica o wymiarze 26 cm) : ciasto: szpinak rozdrobniony mrożony 400 g, mąka krupczatka 250 dag, mąka pszenna 70 dag, cukier 250 dag, cukier waniliowy 1 opakowanie, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jajka

kulinarne odsłony pati
rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym 176

składniki na ciasto biszkoptowe ze szpinakiem: 450 g szpinaku (zmiksowanego, mrożonego) 120 g cukru 100 g mąki pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier i żółtka, cały czas ubijając. Następnie stopniowo dodajemy szpinak oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (mieszamy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania