ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:70/654)

Biszkopt przekładany kwaśną śmietaną, z truskawkami i galaretką 204

Bardzo lubię to ciasto i przygotowuję je kilka razy w roku, z różnymi owocami. Na blogu jest już to ciasto w wersji z brzoskwiniami, i w tej kombinacji smakowej jest ono równie pyszne. W sezonie na truskawki nie można go nie przygotować właśnie z nimi. Spróbujcie, jestem pewna, że Wam zasmakuje. Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru do wypieków

Smaki Na Talerzu
Najlepsze ciasto z truskawkami 1221

końcu przyszedł czas na najprostsze, ale najsmaczniejsze ciasto z truskawkami. Na tym blogu jest wiele przepisów na skomplikowane ciasta z masami, jednak w tym przypadku, szczególnie jeśli jest sezon na truskawki - nie trzeba się zastanawiać, i zamiast siedzieć w kuchni tworząc niewyobrażalnie trudne ciasta - to ciasto po względem smaku bez problemu zastąpi wszystkie inne, złożone ciasta. To ciasto to absolutny(...)truskawek Wykonanie: Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, aż cukier będzie praktycznie niewyczuwalny. Następnie dodajemy resztę składników i mieszamy łyżką lub mikserem. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wciskamy truskawki na wierzch. Pieczemy na złoty kolor

psgotujemy
Ciasto czekoladowe z truskawkami 155

Masa Budyniowa: 0,5 l mleka 3 łyżki mąki 1 budyń waniliowy cukier wanilinowy 3/4 szklanki cukru 200 g masła Masa Truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 400 g truskawek mrożonych szklanka wody Przygotowanie: Ciasto: mleko podgrzać tak, by było ciepłe i dało się rozpuścić w nim czekoladę. Odstawić do ostygnięcia. W misce utrzeć jajo na gładko, dodać po woli cukier. Dodać(...)wystudzenia, ale uważamy by nie zgęstniała za bardzo. Ciasto po wystudzeniu i zdjęciu papieru wkładamy znów do foremki. Posmarować masą budyniową, dokładnie do brzegów by truskawki nie wpadły na dno ciasta. Na wierzch wylać masę truskawkową. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO

Panda i jej świat
PROSTE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 106

Jeśli szukacie szybkiego przepisu na pyszne ciasto z truskawkami to już pędzę z pomocą. Ciasto jest biszkoptowe, wilgotne i puszyste. Dodać tu można dowolne owoce zarówno świeże jak i mrożone. Przechowywane w szczelnie zamkniętym pudełku długo zachowuje swoją świeżość a czas przygotowania i pieczenia razem to tylko około 70 minut. Potem wystarczy tylko posypać cukier puder i można zajadać ;) Składniki(...)wymieszać. Na końcu przesiać przez sitko obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać na najniższych obrotach miksera. Blaszkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Na wierzch układać obok siebie połówki umytych truskawek (bez liści).  Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 50-60 minut.  Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Truskawkowiec 194

coś piec, a potem studzić na szybko, aby było co zjeść do kawy. W takich sytuacjach ratuję się najprostszym z ciast – sernikiem na zimno. Tym razem jednak chciałem zrobić coś innego. Wykorzystać zalegające w domu truskawki, zrobić z nich coś lekkiego i orzeźwiającego. I tak powstał pomysł na truskawkowca. Pewnie ktoś kiedyś wpadł na podobny pomysł. Dajcie mi jednak(...)wody i dokładnie mieszam, aż do rozpuszczenia żelatyny. Na wystudzony biszkopt przełożyć masę truskawkową i równo rozsmarować. Odstawić do lodówki do stężenia. Na masę truskawkową wyłożyć masę waniliową. Ciasto udekorować truskawkami i polać tężejącą galaretką owocową. Latem proponuję, aby galaretkę rozpuszczać w mniejszej ilości wody. Znacznie szybciej tężeje i nie robi nam niespodzianek;) Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. Jak wspomniałem

Jacob Tastes
Prosty torcik z truskawkami i bitą śmietaną 420

Szukałam ostatnio szybkiego i prostego sposobu na ciasto z truskawkami, tak by owoce pozostały świeże (takie są według   mnie najsmaczniejsze), no i wykombinowałam takie właśnie ciasto, które może nie jest jakimś epokowym odkryciem, ale smakuje wyśmienicie :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 łyżka kakao Nadzienie: 750ml śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)smarujemy cienko bitą śmietaną, a następnie posypujemy czekoladą startą na grubych oczkach. Tort przechowujemy cały czas w lodówce. Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, by lepiej się kroił. Ciasto po wierzchu można ozdobić truskawkami. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Chlebek truskawkowy 132

Truskawki powoli się kończą, chociaż ja mogłabym je jeść praktycznie cały rok. Ale nie ma się co smucić bo zaraz będą kolejne owoce :) Dzisiejsza wersja ciacha, to ciasto ucierane z truskawkami :) Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru - 100 g masła - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego(...)Przygotowanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem. Stopniowo dodajemy jajka oraz ekstrakt waniliowy. Do masy partiami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz jogurt. Na koniec dodajemy orzechy i truskawki. Delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy około 1 godziny

Zainspirowana w kuchni
Deser pikantny w koszyczku. 151

Strawberries in a basket. Proponuję  deserek, lekko pikantny w miseczkach z ciasta filo. Składniki: Greckie ciasto filo Truskawki Kandyzowany por —po 3  szt .na porcję Kilka bezików 300ml śmietany kremówki 2 -3 łyżeczki gotowego  syropu chilli z limonką i kolendrą Wykonanie. Płaty ciasta pokroić w kwadraty  jednakowej wielkości po 4 sztuki na jeden koszyczek. Masło stopić(...)około 8 minut, aż ciasto będzie kruche  i chrupiące. Wyjąć i ostudzić. Śmietanę ubić i wymieszać z syropem chilli z lionką i kolendrą. Nałożyć do miseczek z ciasta filo ,dołożyć truskawki ,beziki i paski kandyzowanego pora. Syrop chilli z limonką i kolendrą  kupujemy w sklepie. Liście pora tniemy na wąskie paski , smażymy w syropie cukrowym ,aż się zeszklą

Kulinarny karnet Christophera
Knedle serowe z morelami i truskawkami 238

masła, 1,5 łyżki bułki tartej, ½ łyżki cukru. SKŁADNIKI: 1. Ser biały przeciskam przez praskę do ziemniaków. Do sera dodaję mąkę, jajko oraz rozpuszczone i przestudzone masło. Zagniatam ciasto. 2. Z truskawek odcinam szypułki. Z moreli usuwam pestki. Ciasto dzielę na mniejsze porcje. Z kawałków ciasta formuję kulki. Kawałki ciasta rozpłaszczam. Do środka moreli wkładam truskawkę. Owoce układam na cieście

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowy tort z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladowym ganache 300

minut lub do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić całkowicie na kratce. Kiedy ciasto będzie zimne przekroić na pół, na dwie równe części. Kiedy ciasto jest w piekarniku przygotować owoce. Mrożone truskawki umieścić w rondelku razem z 50 gramami cukru. Podgrzewać na małym ogniu, aż truskawki rozpadną się i puszczą sok. Wystudzić. Aby przygotować czekoladowy ganache posiekać z grubsza(...)koniec ubijania dodać cukier puder. Kontynuować ubijanie aż śmietana będzie sztywna. Składanie tortu: Płaty ciasta ponakłuwać wykałaczką i posmarować syropem truskawkowym. Na paterze umieścić dolną warstwę ciasta. Posmarować połową rozgotowanych truskawek. Na truskawkach ułożyć warstwę bitej śmietany nie rozsmarowując jej jednak do samych brzegów ciasta. Na wierzch śmietany położyć resztę rozgotowanych truskawek. Przykryć drugim płatem ciasta. Posmarować wierzch czekoladowym ganache

olalacooking
Sernik "FANTAZJA" - z truskawkami 185

Sezon na truskawki w pełni. Zachęcam Was do przygotowania poniższego sernika, który składa się z biszkoptu, masy serowej o smaku truskawkowym, kremu śmietanowego i świeżych truskawek. Pomysł na proste do przygotowania i bardzo smaczne ciasto. Jestem pewna, że poniższym sernikiem zachwycicie gości 😍 Składniki: biszkopt  (forma do pieczenia 25 cm x 40 cm) 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka(...)sernik chcecie podać na drugi dzień - to najlepiej dopiero w dniu podania, ozdobić go plasterkami truskawek. W przeciwnym razie, świeże owoce mogą delikatnie puścić sok.  Od lewej strony: biszkopt przed pieczeniem i wygląd masy serowej Wycinanie z biszkoptu koła (spodu) oraz boków ciasta Przygotowywanie sernika Wygląd sernika przed i w trakcie dekoracją kremem śmietanowym Przepis z książki Pauliny

Ugotować
Sernik z truskawkami 117

się rozpuści. Do gorących truskawek wsypać galaretki i dobrze mieszać do czasu, aż się rozpuszczą. Nie gotować!! Przestudzoną, tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, na masę ułożyć umyte truskawki, lekko je wciskając. Ciasto dobrze ostudzić. Masa serowa: Przepis na masę serową znajdziesz tutaj . Wykonanie masy serowej i składniki są takie jak w przepisie na sernik na zimno. Nie wykorzystujemy z tego(...)ubić z cukrem waniliowym i cukrem kryształem, miksując wlewać cienkim strumieniem żelatynę (ciepłą, żeby nie zdążyła ściąć się w śmietanie). Gotową śmietanę wyłożyć na zastygniętą masę serową. Wierzch ciasta "pociapać" zmiksowanymi truskawkami (można zostawić sobie troszkę zmiksowanych truskawek z galaretką, wówczas ciasto przy krojeniu nie będzie się "ciapało

In my kitchen
Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 187

szklanki ciepłej wody 5.  MASA TRUSKAWKOWO-BANANOWA 500 g truskawek 1 duży, dojrzały banan  100 g jogurtu greckiego 2 łyżki żelatyny  1/3 szklanki ciepłej wody  Przygotuj tortownice o średnicy ok. 22-23 cm.  AD.1. Ciastka dokładnie pokrusz (np. wałkiem do ciasta) i wsyp do miski. Dodaj rozpuszczone, ciepłe  masło i dokładnie wymieszaj. Przełóż(...)blenderem razem z bananem, dodaj jogurt i zmiksuj. Na koniec dodaj żelatynę. Wymieszaj i masę delikatnie przelej na masę śmietankowo-jogurtową. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Gotowe ciasto udekoruj truskawkami. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
FIT CIASTO GRYCZANE BEZ GLUTENU 109

Dziś zapraszam na pyszne ciasto bez glutenu, z mąką gryczaną oraz truskawkami. Polecam ciasto jest pyszne i FIT .  SKŁADNIKI: 🍮250 g truskawek 🍮1 szklanka mąki gryczanej 🍮1 /3 szklanki oleju rzepakowego 🍮Szczypta soli 🍮5 łyżek oleju 🍮3 duże jajka 🍮Cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE:  Wszystkie składniki powinny być w pokojowej temperaturze. Truskawki obieram i myję. Kroję w ćwiartki(...)misce przygotowuję suche składniki. W drugiej miseczce za pomocą miksera lub blendera łącze mokre składniki ok 5 min tak by napowietrzyć ciasto. Następnie łącze suche składniki z mokrymi za pomocą drewnianej łyżki. Na koniec dodaję truskawki. Mieszam łyżka. Foremkę ok 20 cm na 20 cm lub keksówkę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję masłem. Wylewam ciasto. Rozgrzewam piekarnik

Gotowanie Patki
Cytrynowy sernik z truskawkami 124

szklanki drobnego cukru 1  budyń do ciast i kremów Waniliowy smak Winiary sok z 1 dużej cytryny skórka z 1 dużej cytryny 250 g świeżych truskawek cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. Trzeba więc pamiętać, aby wyjąć je z lodówki wystarczająco wcześniej przed przystąpieniem do pracy Zwykłe masło roztapiamy(...)sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy sernik będzie już zimny wyjmujemy go z formy, delikatnie oprószamy cukrem pudrem, a na wierzchu układamy świeże truskawki. Ja jeszcze dodatkowo ozdobiłam ciasto listkami świeżej mięty. Takie kolorowe wiosenne ciasto wyszło

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania