Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sok z ananasa i cytrusów By Piotr 22 marca 2018 Sok z ananasa i cytrusów to
Pogotujmy.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 g masła 6 -7 łyżek miodu opcjonalnie dodatki: cynamon posiekane suszone owoce np. figi, śliwki, morele, rodzynki posiekane orzechy wykonanie
Domowy Smak JedzeniaKompot o cudownym aromacie jabłek z lekką nutą cynamonu. SKŁADNIKI 2,5 kg kwaśnych jabłek 2 litry wody kora cynamonu cukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jabłka dokładnie umyć
RAROSSAbrzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram śmietanki kremówki 500 gram mielonego białego sera (użyłam(...)rozpuszczamy w 500ml gorącej wody) i łączymy ze zmiksowanymi owocami *** *** Kiedy mus zacznie tężeć wylewamy go delikatnie na masę śmietankowo-serową – zazwyczaj robię to w ten sposób, że trzymam dużą łyżkę tuż nad masą serową i pomału wylewam na nią mus, który dzięki temu równo układa się na powierzchni *** *** Ciasto ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin
Blog z Apetytemciasto jest dodatkowo bezglutenowe Mąka z amarantusa to miła odmiana od bardziej popularnych wersji, jest raczej łagodna w smaku. Jeśli chcecie upiec ten sernik, a nie macie jej w domu – możecie wykorzystać inną mąkę bezglutenową lub zwykłą, chociaż polecam tę pełnoziarnistą Jeśli jeszcze nie nacieszyliście się dostatecznie borówkami, to polecam wypróbowanie tego lekkiego sernika z tymi owocami, ale możecie też wykorzystać maliny, jeżyny lub inne ulubione owoce Może chcecie zachować trochę borówkowego smaku na zimę? Sprawdźcie też przepis na dżem z borówki amerykańskiej bez cukru Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu tortownica 23 cm Spód: 120 g mąki z amarantusa 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g masła
Fitkotjuż podchodzi pod uzależnienie, bo w naszym domu każdy dzień, należy sobie osładzać. Czekolady zdecydowanie nigdy nie może u nas zabraknąć! Średnio co 2 dni pachnie u nas świeżutkim ciastem lub małymi ciasteczkami (w myśl zasady, że jak są małe to mniej zjemy - tatadrata, nic bardziej mylnego).Przymusowa dieta bezglutenowa zmieniła lekko nasze podejście do tematu słodkości. Szczerze mówiąc, mało(...)owoce" ze sklepu/cukierni/restauracji/stołu u dalszej rodziny czy znajomych, zaczęłyśmy razem tworzyć bezglutenowe podróby normalności. Metoda prób i błędów zaprowadziła nas do miejsca gdzie często przekreślony kłos oznacza coś lepszego niż w wersji "zwykłej" :)Z jakich produktów korzystamy piekąc? - Tutaj!Lista przepisów na nasze bezglutenowe pyszności, którą mamy zamiar aktualizować i zachęcać tym samym, do tworzenia:1. Ciasto kruche
Wypisz WymalujPrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła
moj przepis napoczątek sezonu letniego. Początek czerwca kojarzy mi się z przesytem truskawek, co w tym roku widać idealnie, gdy na każdym kroku można natknąć się na sprzedawców z tymi soczystymi owocami. Dzięki czemu, ich cena jest wyjątkowo niska. Powiem nawet więcej, są na tyle smaczne i na tyle tanie, że można już spokojnie pomyśleć o przygotowaniu dżemów i zimowych(...)truskawkowych - choć bardziej popularne są chyba soki malinowe, przygotowywane na przełomie lipca/sierpnia. Które robicie częściej? Ja chyba właśnie malinowe, choć i truskawkowych robię kilka sztuk. Do przygotowania dzisiejszego ciasta przyda się własnie owy, malinowy sok, świeże truskawki i czekolada. Wszystko idealnie ze sobą współgra i łączy, dlatego zapraszam na Czekoladowo malinowe ciasto ze świeżymi truskawkami. Jestem pewna, że polubicie
Słodkie Przyjemnościprzepis polecam wszystkim, którzy nie przepadają za pieczeniem lub nie mają na to czasu a dobre ciastko zjeść lubią :) Prosty i sprawdzony. Wiśnie naturalnie można zastąpić innymi owocami. Składniki: 5 jajek "L" 25 dkg miękkiej margaryny do pieczenia lub masła 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru drobnego do wypieków 2 pełne(...)małe kawałki tłuszcz i dalej miksować. Proszek do pieczenia zmieszać z mąką pszenną i na zmianę z ubitą pianą z białek i mąką ziemniaczaną dodawać do ciasta. Już nie miksować tylko delikatnie mieszać np. łyżką lub łopatką. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę do pieczenia. Nałożyć równomiernie wiśnie. Przykryć gorącym budyniem. Na budyń łyżeczką kłaść porcje pozostałego ciasta. Piec
Maślane ciasteczkoniej kręciłyśmy film. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze Rogale Marcińskie Składniki na około 18-20 dużych rogali: Ciasto półfrancuskie: 1kg mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g masła – roztopionego 300g masła do wałkowania 50g świeżych drożdży 420ml ciepłego mleka 100g cukru kryształu 2 jajka o wielkości M 2 żółtka szczypta(...)białego maku 500ml mleka około 400ml wody 200g zmielonych biszkoptów (lub suchego biszkoptu) 200g cukru pudru 100g masła 200g naturalnego miodu 50g rodzynek 140g suszonych fig (lub innych suszonych owoców) 100g blanszowanych migdałów zmielonych na pył 100g grubo zmielonych orzechów włoskich około 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 białka (z jajek o wielkości M) 1 łyżka rumu
Mała Cukierenkaobranego i pokrojonego w 1cm kawałki rabarbaru 300g truskawek pokrojonych w kawałki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki cukru 2 płaskie i niepełne łyżki mąki ziemniaczanej Składniki ciasta: 1.5 szklanki mąki 1.5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 3/4 szklanki cukru 180g miękkiego masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 175°C. Do rondla(...)cytryny. Wymieszać. Przykryć i gotować na średnim ogniu 10-12 minut, mieszając od czasu do czasu. W misce wymieszać mąkę ziemniaczaną z 1/2 szklanki cukru. Dodać do owoców. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Kontynuować gotowanie, aż masa zgęstnieje (około 1 minuty). Zdjąć z ognia. Odstawić. Do większej miski wsypać mąkę, płatki owsiane, cukier, sodę oczyszczoną, sól. Wymieszać łyżką. Następnie dodać
Moja Delicjaminut - do suchego patyczka. Smacznego :) Ciasto po upieczeniu jest naprawdę mięciutkie i wilgotne, ale nie gliniaste. Można je udekorować polewą karobową (1 łyżki masła, 1 karobu, 1 łyżka cukru brązowego - masło roztapiamy w garnku dodajemy karob, cukier, mieszamy do połączenia się składników i gotowe), bananem, wiórkami kokosowymi, suszonymi owocami. A teraz obiecane informacje na temat karobu i link(...)osteoporozą, - wspomaga odporność organizmu.Zastosowanie: - do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie,- jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka,- jako polewa do lodów i deserów- do pieczenia chleba, ciast i ciasteczekWartość energetyczna i odżywcza 100g produktu: - wartość energetyczna 1155 kJ/275kcal,- białko
Symfonia SmakówBadenii-Wirtembergii – popularne są maultaschen, na Ukrainie – wareniki, w Rosji – pielmieni, w Gruzji – chinkali, a my mamy… pierogi. Z serem – na słodko, ruskie, z owocami, z mięsem… i nie tylko. Pierogi ze słodką kapustą i grzybami. Składniki na farsz: - średnia główka kapusty – ok. 700g- 1 marchewka- 100g suszonych grzybów- 500g pieczarek brunatnych- sól(...)mielony- 2 łyżeczki nasion kminku- maggi w płynie (nie używam, ale w tym przypadku, moim zdaniem, ta przyprawa jest niezbędna)- ok. 1/3 szklanki wywaru z gotowanych grzybów- olejSkładniki na ciasto:- 500g mąki pszennej (dałam poznańską)- 2 łyżki oleju- 1 łyżeczka soli- ok. 1,5 szklanki wrzątku Grzyby płuczemy i moczymy na noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy
mojewypiekiinietylkobardzo smaczne mięso krewetki są zaliczane do najpopularniejszych owoców morza. Szczególnie zasobne w te skorupiaki są ciepłe zatoki mórz południowych, wody przybrzeżne Morza Północnego i Atlantyku. Europejscy rybacy łowią krewetki u wybrzeży Wielkiej Brytanii, Francji, Hiszpanii i Włoch. Krewetki królewskie doskonale nadają się do marynowania, smażenia w cieście, grillowania, zapiekania. Często podaje się je zawijane np. w szynkę, można(...)blogu: Krewetki kokosowe na puree z mango Krewetki maślano czosnkowe Kolorowe spaghetti z krewetkami Sałatka z czarnych tortelloni i krewetek Makaron chow mein z krewetkami na ostro Pizza z owocami morza i szparagami Wydrukuj przepis The post Krewetki królewskie tandori appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoWiśnie to zdrowe i pełne dobroczynnych substancji owoce. Wspomagają pracę serca, pomagają w walce z bezsennością i poprawiają apetyt. Są bogate w błonnik, potas i witaminę C. Z wiśni można wyczarować prawdziwe kulinarne cuda. Wiśnie świetnie smakują w słodkich wypiekach jak ciasta czy drożdżówki. Z wiśni można także zrobić pyszne domowe dżemy. Oto przepis na przepyszny i szybki dżem
My Chcemy Jeśćkońcu ubijanie dodać 2 łyżki cukru pudru. Po 20 min. pieczenia wyjąc ciasto, na jabłkach rozsmarować pianę z cukrem i piec kolejne 20 min. tak, aby piana miała złoty kolor. Ta wspaniała, krucha szarlotka z pewnością na stałe zagości na Waszych stołach. Jabłka można zastąpić innymi owocami – jagodami, gruszkami, brzoskwiniami czy morelami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotujemy i jemyZapachniało jesienią. Nie tylko za sprawą ciast i dań ze śliwkami, jabłkami czy też cynamonem. W powietrzu unosi się już swoisty, dymny aromat, który od zawsze kojarzy mi się z tą porą roku. Kurczak w nieco innym wydaniu, bo z owocami. Sezonowe śliwki okazały się być bardzo dobrym dodatkiem do tego mięsa. Jeśli znudził Wam się kurczak w tradycyjnym
My simple kitchenmieszamy z jajkiem, budyniem i cukrem. Po tym czasie wyrabiamy i dzielimy ciasto na 16 kawałków, formujemy kulki i układamy na blaszce, przygniatamy żeby były płaskie, na środku robimy np. szklanką "wgłębienie", smarujemy bułki rozmąconym białkiem i układamy w środku po łyżce serka, na wierzchu układamy owoce i kruszonkę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy
Wypieki ReneSzybki i prosty pomysł na rabarbar, zazwyczaj rabarbar wykorzystuję do ciasta, ale chciałam zrobić rabarbar w wersji fit, bez tłuszczu i cukru. Połączyłam go ze słodkimi morelami i syropem klonowym. Upiekłam w piekarniku, przepięknie się skarmelizował i nabrał obłędnego koloru i smaku. Tak przygotowane owoce mogą być same pysznym deserem, ale stanowią wyśmienity dodatek do np. owsianek, jaglanek
SMYKWKUCHNIobiad lub kolację. Od klusek leniwych różnią się ilością dodanej mąki. Ciasto jest luźne i delikatnie lepi się do dłoni, a po ugotowaniu kluski są puszyste i delikatne. 250 g twarogu chudego 1 jajko ok. 70 g mąki pełnoziarnistej do podanie: masło orzechowe puree owocowe Owoce miksujemy na puree. Ja użyłam jagód, ale mogą być dowolne, najlepsze jednak będą
Kucharzycacienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie smak składników jest wystarczająco słodki i niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem 100% albo powidła bez cukru. Naleśniki czekoladowe wypełnić gotowym farszem
Ola la LCHFbędzie jednocześnie dwie funkcje – pierwsza zapewni doskonały smak, który w połączeniu z ciastem stworzy wachlarz doznań dla kubków smakowych, a druga sprawi, że od muffinki nie będzie można oderwać wzroku. Do posypania kremu można zastosować nie tylko kolorową posypkę, ale też wiórki czekoladowe, migdały oraz cząstki owoców. Artykuł 30 marca – Światowy Dzień Muffinka. Zaskocz swoich bliskich pysznymi babeczkami
Drinkologiacienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie smak składników jest wystarczająco słodki i niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem 100% albo powidła bez cukru. Naleśniki czekoladowe wypełnić gotowym farszem
Ola la LCHFpełnoziarnistej 4 łyżki ksylitolu szczypta soli ulubione dodatki np. jogurt, miód, owoce, masło orzechowe Wykonanie: Białka ubijać ze szczyptą soli na sztywną pianę. pod koniec dodać ksylitol i jeszcze przez chwilę ubijać. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnie rozgrzać i posmarować olejem kokosowy. Nakładać łyżką ciasto, tworząc okrągłe placuszki. Smażyć z dwóch stron aż do zarumienienia. Podawać
Healthy food exploreridealną patelnię do naleśników. Po za tym olej w cieście sprawia, że placki nie przywierają. Jeśli macie problemy przyklejaniem się naleśników - możecie powierzchnię patelni delikatnie natłuścić. U mnie takie placki często znikają w wersji solo, ale idealnie pasują do wszelkich słodkich dodatków, np. owoców, sera , czekolady, czy dowolnego dżemu bądź nadzienia. Tym razem podałam je z pysznościami
Di gotujepaluchy sprężynki które zrobimy w 10 minut. Do tego pyszny dip serowy owoce i warzywa i mamy fajne zakąski. nachos: 50 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej sól, pieprz papryka słodka, ostra i wędzona kurkuma 2 łyżki oleju 60 ml wody gorącej paluchy: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 100 g szynki schwarcwalckiej 1 jajko pozostałe: dip serowy 1 papryka
wesoła kuchniaSmażenie – nagrzać patelnię, wlać trochę oleju i nałożyć dużą łyżką porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Placuszki smaży się bardzo dobrze, nie wymagają ciągłego podlewania olejem podczas smażenia. Wystarczy co kilka patelni naoliwić oliwą. Podawać ze słodką lub kwaśną śmietaną. Można dodać owoce. Wykonanie w thermomix kaszę uprażyć jak wyżej w opisie do naczynia miksującego
Kuchnia Pokoleńmieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzałam odrobinę masła klarowanego. Wylałam porcję ciasta tworząc okrągły placuszek średnicy około 10 cm i grubości około 5 mm. Smażyłam z obu stron na średnim ogniu żeby się lekko zrumienił. Piramidkę usmażonych pancakesów ułożyłam na talerzyku. Pancakesy można podać z owocami w syropie lub z syropem klonowym. Są pyszne, pulchne, delikatne
Kuchnia u Krysipiekę dwie, a z pozostałego ciasta robię chlebek o nazwie Focaccia. Ciasto na pizze można przygotować wieczorem i wstawić na noc do lodówki. Bataty, to słodkie ziemniaki zaliczane do tzw. grupy superfoods i w przeciwieństwie do zwykłych ziemniaków, zaliczane również do codziennej „Piątki warzyw i owoców”, którą powinniśmy spożywać. Bataty to bogate źródło witamin i minerałów (m.in
Moja Delicjabłonnikiem Nutri Free 1 łyżka nasion chia dodatki: jogurt naturalny + owoce Białka oddziel od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera na najmnijesze i dodaj żółtka. Po chwili mąkę i chia. Delikatnie zmiksuj. Na dużej patelni rozgrzej olej i wylej biszkoptowe ciasto. Wyrównaj. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi
Kuchnia bezglutenowapomocą papierowego ręcznika rozprowadź po całej powierzchni patelni. Nakładaj kolejno porcje ciasta (1-2 łyżki)i smaż po 4 minuty z każdej strony. Aby przygotować lody, do kielicha blendera lub miksera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj. Banana obierz i pokrój w plasterki. Placuszki przełóż świeżymi owocami- bananem i malinami, podawaj z przygotowanymi lodami polanymi syropem klonowym
Roślinna - blog wegańskimocnej kawy (odcedzonej z paproszków) po ½ szklanki orzechów i suszonych owoców, drobno posiekanych (ja użyłam nerkowców, daktyli, migdałów, moreli, śliwek, żurawiny i rodzynek). Przygotowanie jest banalnie proste – wszystko razem zagnieść. Ja robię to w mikserze planetarnym. Jeśli zagniatacie ręką, to najpierw wymieszajcie łyżką, bo ciasto się bardzo klei. Ma mieć konsystencję mokrej gliny. Ciasto przekładam do keksówki wyłożonej papierem
ladykitchentwarożkiem kokosowym i gałką lodów truskawkowych. Podajcie je z ulubionymi owocami :) Składniki : 100 g mąki żytniej 2 jajka 130 ml mleka 140 ml wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Rozgrzać patelnię. Składniki dokładnie zmiksować. Przesmarować patelnię masłem przed pierwszym naleśnikiem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć, aż jedna strona będzie sucha, przewrócić i smażyć jeszcze chwilę. Podawać
Chocolate Muffin Blogmałej pomocnicy Malwince bardzo posmakowała, reszcie domowników również. Naprawdę polecam! Składniki: CIASTO: 100 g drożdży 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 szklanka oleju ¾ szklanki mleka 4 szklanki mąki 1 szczypta soli KRUSZONKA: 1 szklanka - mąki ½ szklanki - cukru ½ kostki - masła Można dodać ulubione owoce lub bakalie, moja była "goła". Przygotowanie: Jajka roztrzepać, mąkę przesiać. W misce
Cakes By Kejtciasta i położeniu na niej kwiatów, po czym przykryciu jej większą porcją ciasta. Kwiatom bzu podczas smażenia z pierwszej strony odcięłam nożyczkami wystające łodyżki, żeby dało się je przewrócić. Placuszki wychodzą dość grube- w końcu skrywają w sobie kwiatową niespodziankę. Jedliśmy je jeszcze ciepłe z dodatkiem owoców i skropione limonką. Pycha! Zdjęcia z ogrodu zamieszczę jak w końcu przebiorę
les mirabellespotrzebny, średnica 24cm) na wierzch wykładamy mandarynki, lekko wciskając je w ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut SMACZNEGO ! ! ! :) PS. teraz przeczytałam w internecie, że nieraz mandarynki robią się po upieczeniu gorzkie, dziwne moje były ok, może jak się trafi na jakiś felerny owoc to tak się dzieję, mam nadzieję że jak będziecie robić to nie będzie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćRabarbar to warzywo a nie owoc , ale w deserach i wszelkich słodkich wypiekach sprawdza się świetnie. Sezon rabarbarowy trwa dość krótko , więc tym bardziej warto teraz przygotować coś słodkiego z dodatkiem tych kwaśnych łodyg. Dziś zrobiłam muffiny z kruszonką. Ciasto przygotowałam z dodatkiem maślanki. Można z niego też upiec jedno większe ciasto . Składniki : 3 jajka 1 szklanka maślanki pół
Malinowa KawiarenkaWytrawne z mięsem i warzywami, słodkie z bitą śmietaną i owocami , tradycyjne z serem i rodzynkami, czy też z duszonymi jabłuszkami. Dzisiaj padło na połączenie śmietany z mascarpone i żeby nie było zbyt nudno zrobiłam do nich błyskawiczny sos na bazie powideł. Było pysznie. Ciasto na naleśniki- składniki: 100 g jogurtu naturalnego 200 g mąki pszennej
Gosia gotujetarkę jarzynową. Na garnek z wrzącą wodą kładziemy tarkę, wlewamy porcję ciasta i plastikową łopatką przecieramy je do wody. Wyjdą nieregularne kluseczki. Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle przekładamy, do miski Sposób podania szpecli zależy od gustu.Przysmażone na masełku. Na słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami
w mojej kuchniwody- z samym mlekiem naleśniki będą zbyt twarde. Miksujemy wszystko razem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców Owocowa Rozkosz płatki migdała Skworcu Posmaruj jeden naleśnik dżemem truskawkowym
Z Kuchni Do Kuchninapoju Nestea Zimowa Śliwka, aż do momentu rozpadnięcia się owoców. Dodajemy cukier oraz posiekany rozmaryn. Gotujemy około 20 minut. Knedle: ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy a następnie mielimy przy pomocy praski. Ziemniaki wykładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę, wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy placuszki i na każdym dajemy po 1 łyżce dżemu ze śliwek
Bon Appetit Małgorzatymoim domu cała rodzina uwielbia pierogi z owocami Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką SKŁADNIKI: mąka -0,5 kg sól olej -2 łyżki jajko -1 szt woda ciepła -1 szkl brzoskwinie świeże - 0,5 kg cukier -3 łyżki śmietana -4 łyżki PRZYGOTOWANIE: CIASTO: Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe. NADZIENIE: Brzoskwinie wydrylować, pokroić
Kuchnia Danusiposypania lub lukier (1 szklankę cukru pudru rozprowadzić z 2 - 3 łyżkami gorącej wody) owoce kansyzowane, czekolada – rozpuscic w kapieli wodnej, kokos Wykonianie- Mąkę pszenną przesiać i zmieszaćz rozczynionymi wcześniejdrozdzami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie -polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego . Wyrobione ciasto
Z Kuchni Do Kuchnimąkę, szczyptę soli, wbijamy jajko i po woli wlewamy maślankę jednocześnie mieszając. Ciasto wyrabiamy około 10 minut. Po osiągnięciu odpowiedniej formy rozwałkujemy na cienki, ale nie zbyt gruby placek. Robimy kółka. Do przygotowania farszu będę nam potrzebne jagody. Ilość jest według własnego uznania (około 1 szklanki). Owoce posypujemy jedną łyżką cukru i delikatnie mieszamy. Nadziewamy pierogi średnią ilością farszu
Truskawkowa Fiesta