łyżeczką soku z cytryny i łyżkją mleka wymieszać, wlać podgrzaną w mikrofali polewę czekoladową i wymieszać polewą polać wierzch ciasta i zostawić do zastygnięcia - ciasto jest bardzo lekkie, puszyste i z owocami, kokosem i polewą smakuje wybornie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięFrużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję. Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku
talerz przyjemnościskrobi. Oferta jest naprawdę duża. Osobiście używam produktów marki vi-GO, które serdecznie Wam polecam. Idealne na grilla, piknik, aby zabrać ze sobą porcję świeżych owoców na plac zabaw, wspaniałe do przenoszenia ciasta i… co najważniejsze idealne dla dzieci Polecam Wam zajrzeć na stronę firmy Quickpack Polska oraz na fanpag na Facebook A teraz zapraszam Was na przepis
Słodkie okruszkiposmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami. Smacznego! * Przepis pochodzi od Anji . Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania Artykuł Najprostsze gofry wegańskie pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plżółtkami, cukrem, ekstraktem migdałowym lub cukrem migdałowym, olejem, jogurtem, a na koniec połączyć delikatnie z mąką przesianą razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do formy, ułożyć na nim owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 45 - 50 minut
Państwo Wojtczuk gotujądodatków to ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja przygotowałam gofry klasyczne, czyli z bitą śmietaną i frużeliną (użyłam gotowej – truskawkowej), ale będą równie pyszne ze świeżymi owocami, serkiem mascarpone, dżemem, kolorowymi posypkami do ciast i deserów, czy po prostu oprószone tylko cukrem pudrem. Skusicie się? :) Składniki (na ok. 8-10 gofrów): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 duże jajka
MyCookBook.plnasączonymi w soku pomarańczowym i alkoholu. Do tego pyszne, aromatyczne mango, pychota! Deser orzeźwiający, delikatnie waniliowy, dla mnie wspaniały. Ładnie się prezentuje i wygląda jak ciasto. Do jego przygotowania proszę użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mangomisu czyli mango tiramisu Składniki: 500g serka
Mała Cukierenkaśmietanę i wymieszać na gładką polewę, za długo nie ogrzewać bo polewa się rozwarstwi od razu polać polewą wierzch ciasta, schować do lodówki do zastygnięcia - ciasto jest łatwe, pysznie smaczne, można używać owoców jakie się lubi..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgęste powidła, możemy jeszcze odlać sok ) Kiedy śliwki mają już odpowiednią dla mnie konsystencję, to gorące przekładam do słoików. Takie powidła mogą mieć nieduże kawałki owoców – są świetne do jogurtów, deserów czy ciast. Gdy jednak chcę mieć powidła o jednolitej , gładkiej konsystencji , to blenduję . Następnie przekładam je do słoików , zakręcam nakrętką i zagotowuję 15-20 min. Smacznego
Pysznosci Babci BasiUwielbiam owoce są całoroczne i pasują do różnych ciast. Obecnie dostałam śliwki wiec jak tu z nich nie zrobić czegoś pysznego. Dodatkowo pomyślałam sobie o walorach zdrowotnych i dodałam ulubioną marchewkę i pokombinowałam z syropem klonowym. Wyszło smacznie i bez wyrzutów sumienia co lubię najbardziej, więc nie żałujcie sobie;) Zapraszam... Składniki na dużą tortownicę: 250 g maki
Kubki smakupieczenia. Mokre składniki wymieszać w misce. Suche składniki wymieszać w drugiej misce i dodać do mokrych. Wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Przełożyć ciasto do tortownicy, a na wierzchu rozłożyć owoce. Wstawić do piekarnika i piec około 55 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. * szklanka jakiej użyłam miała pojemność
Posadzone i zjedzonestraganach jest sporo śliwek. Jest w czym wybierać. Przetwarzamy je na dżemy, powidła. A przede wszystkim jemy na surowo. Duża część tych pysznych owoców trafia też do piekarnika razem z ciastem, którym potem się zajadamy. Moje śliwki trafiły do ciasta, konkretnie do sernika zrobionego na zimno. Pyszny sernik, ciekawie udekorowany był trafionym deserem dla moich gości
Kuchnia u KrysiTruskawki są moim ulubionymi owocami na świeżo i jako dodatek do ciast :) Ostatnio co weekend piekę ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową- z tego przepisu. W ten weekend postanowiłam zrobić trochę inną wersję sernika na zimno, a właściwie chatkę Baby Jagi z masą serową i truskawkami- wyszło bardzo smacznie. Składniki: 12 herbatników, ok. 7 truskawek, 1/2 opakowania
Aga w kuchnikwiatów bzu czarnego nikomu już chyba nikomu mówić nie potrzeba. Można połączyć właściwości lecznicze kwiatów z pysznym deserem i delektować się, zajadać i napawać się ciastem delikatnym i puszystym. Nie jemy ani owoców ani kwiatów na surowo bo mają właściwości wymiotne, tylko ugotowane, usmażone czy upieczone. Kwiaty są aromatyczne i pyszne czy to w placuszkach, racuszkach czy jako syrop
Moje Małe CzarowanieNadal w koszyku z owocami i warzywami króluje u nas rabarbar! Ciasta z tym warzywem są orzeźwiające i tak sezonowe, że czas gdy mogę go kupić na straganie wykorzystuję do granic możliwości! Jako miłośniczka rabarbaru pokusiłam się nawet o zgromadzenie kilku ciekawych informacji na jego temat w postach na fanpage Ogrodu Botanicznego
Dzieje kuchennej Wiewióry