ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:594/1556)

Muffinki 135

Nazw maja wiele, jednak zdecydowanie łączy je jedno:pyszne, puszyste ciasto z kremem w wielu odsłonach smakowych lub z dodatkiem przeróżnych sezonowych owoców. Podczas przygotowania muffinek należy pamiętać o tych samych zasadach, co podczas przygotowywania biszkoptu. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Podczas dodawania składników o różnej temperaturze ciasto może się zważyć, a tym samym zrobi się zakalec. Starajcie się(...)przede wszystkim owoce.Jest także kilka cennych informacji jak przygotować kruche ciasto, biszkopt, muffinki, ciasto parzone i ciasto francuskie. Super pomysł bo takie przepisy i rady to podstawa a dodatki możemy dobierać i modyfikować według własnego uznania. Ale przejdźmy do muffinów. Jak pisałam wcześniej ,przepis można modyfikować dodając różne owoce. Składniki 110 g masła 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 216

suszonymi wiśniami zrobiłam na bazie mojego przepisu na biszkopt. Ten biszkopt piekę gdy robię torty, torciki z owocami, czy też biszkoptowe rolady. A tym razem wymyśliłam sobie, że dodam do niego tartą marchewkę i bakalie. Powidła do przełożenia ciasta są oczywiście domowe bez dodatku cukru, ale mogą być kupne. Ten biszkopt z marchewką p rzygotowuje się bardzo szybko(...)Świąteczne ciasto marchewkowe , które wygląda jak piernik z powidłami, poza sezonem możecie upiec też ciasto marchewkowe z tego przepisu. To ciasto marchewkowe z powidłami jest łatwe do przygotowania ciasto, każdy sobie s nim poradzi. Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt z owocami oraz roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Blok śmietanowy z owocami i ricottą (Sformato di panna, ricotta e frutta) 153

SKŁADNIKI 300 ml śmietany kremówki 250 g ricotty 70 g cukru pudru 50 g czerwonej porzeczki 50 g borówek 1-2 brzoskwinie  6 g żelatyny

La grande e la piccola cuoca
Kruche ciasteczka na Halloween 208

Takie ciasteczka w tym roku zrobiliśmy na Halloween. I razem z dziećmi je dekorowaliśmy. Ciasteczka są super kruche i bardzo smaczne. U nas w wersji na

kuchnia doski
Mazurek wielkanocny z powidłami z płatków róży i gorzką czekoladą 126

Składniki – masa czekoladowa: Czekolada gorzka – 200g Miód – 2 łyżki Śmietanka 30% - 150 ml Masło – 20g Cynamon – szczypta Powidła z płatków róży – 4 łyżki Dodatkowo: suszone owoce (np. suszone morele Kresto ), orzechy, migdały Wykonanie – ciasto: Miękkie masło połączyć z cukrem, startą skórką z cytryny, mąką solą i żółtkami, a następnie zagnieść i wstawić do lodówki na 30 minut(...)marcepanową wymieszać z białkami i zagnieść na jednolitą masę. Przy pomocy rękawa cukierniczego zrobić karbowany znaczek na brzegach upieczonego ciasta. Następnie ciasto z masą marcepanową piec przez 10-15 minut w 180 stopniach ( masa powinna mieć złoty kolor). Gotowe ciasto odstawić do wystudzenia. Wykonanie – masa czekoladowa: Śmietanę zagotować z cynamonem i miodem. Następnie zdjąć z ognia i dodać do niej

Kuchnia Bon Appetit
Pampuchy z sosem truskawkowym 215

oknem szaro i ponuro, więc postanowiłam przemycić trochę lata na talerzu. Moje dzieci uwielbiają pampuchy z sosem truskawkowym i ja zresztą też :) Oczywiście sos można zrobić również z innych owoców. Gorąco polecam :) Składniki: 500g mąki pszennej 50g masła 250 ml mleka 50g drożdży 2 jajka 1/2 łyżki cukru szczypta soli Sos truskawkowy: 600g truskawek 300 ml śmietany cukier(...)łyżke mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Masło roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać, dodać sól, jajka, rozczyn i resztę ciepłego mleka. Wszystko wymieszać, dodać masło i wyrabiać do momentu, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu, ciasto przełożyć na stolnicę lekko posypaną mąką. Rozciąnąć ciasto na stolnicy i szklanką wycinać kółka, a następnie formować kulki zlepiając jak bułki

kuchnia doski
Naleśnikowe szaszłyki Shreka i Fiony 196

Osobiście nie znam dziecka, które by nie lubiło naleśników. Ale takie kolorowe szaszłyki z owocami znikną z talerzy jeszcze szybciej. Zielone ciasto uzyskamy dodając zmiksowane na papkę młode listki szpinaku, różowy kolor daje sok z buraków. Dzieciaki będą zachwycone! Składniki (na 8 naleśników): 150ml śmietanki 30% 150ml mleka 50ml wody gazowanej 1 szklanka mąki 3 jajka 1 łyżka cukru(...)serka śmietankowego 3 łyżki cukru waniliowego świeże truskawki kiwi Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować na jednolite ciasto, podzielić na pół. Do jednej części dodać szpinak i olejek miętowy (opcjonalnie), do drugiej sok z buraka, wymieszać. Ciasto odstawić na 20 minut. Na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką nalewać sporą porcję ciasta (naleśniki mają być grube), smażyć na małym ogniu z obu stron

Obiad gotowy
Ciasto z renklodami i kruszonką na maślance 165

Ciasto robione bardzo późnym wieczorem. I w ekspresowym tempie. Wszystko do miski, parę obrotów i gotowe :) Mięciutkie i długo zachowujące świeżość. Z sezonowymi owocami - renklodami :) Zniknęło w jedno po południe :) Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju kilka kropel olejku waniliowego

My simple kitchen
Szarlotka z budyniem 231

wyłożeniu ciasta delikatnie je ponakłuwać. Obrać jabłka. Pokroić je na ósemki. Włożyć do miski i przesypać cukrem (fot.1). Odstawić na 5 minut, tak żeby owoce puściły sok. Następnie wyłożyć nimi formę z ciastem. Ugotować budyń i jeszcze gorącym zalać jabłka (fot.2). Pozostałe ciasto utrzeć na tarce i posypać nim jabłka (fot.3). Dlatego najlepiej, żeby ciasto na kruszonkę

Świat Ciasta
Ciasto czekoladowe z truskawkami 344

średnicach od 26 cm do 32 cm. 3. Ciasto przelewany do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. 4. Po wystudzeniu przekrawamy na dwie części. 5. Około 500-600 g truskawek miksujemy z cukrem i wanilią. Powinny być dość słodkie. Masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy mus z owoców. Krem powinien mieć mocno truskawkowy smak. Nie należy(...)niej cukier. Wsypujemy żelatynę i mieszamy. Płyn odstawiamy aż dobrze przestygnie. Tak powstałą, tężejąca galaretkę wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego życzy   Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , budyń , galaretka , Gellwe , Jan Niezbędny , krem , owoce , truskawki , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Podróże i zielone smoothie z kiwi wg Aleex 211

słońcu pomidorów. Wszystko było pyszne: moussaka z bakłażanem, jagnięcina, owoce morza, ryba panierowana, królik w sosie cytrynowym, duszona wieprzowina. Zachwycały przesłodkie desery: ciasto czekoladowe w syropie, baklava, pudding, świeże oraz kandyzowane i suszone owoce. Cudownie smakowała oliwa, feta – zupełnie inna niż nasza, ser halloumi, tzatziki z jogurtem greckim i oliwki. Przywiozłam do domu greckie słodycze, oliwę tłoczoną

W mojej kuchni
Sernikowy tort z malinami 437

Ciasto: 1. Mąkę z kakao przesiać. Dodać migdały, cukier, wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. 2. Ciastem wylepić tortownicę o średnicy 23cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 40 minut lub do zamrażalnika na około 20 minut. 3. Schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)delikatnie wymieszać łyżką. 8. Masę serową wylać na spód w blaszce, wyrównać i ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, aż masa serowa stężeje. 9. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, oddzielając nożem brzeg ciasta od obręczy tortownicy . Ozdobić je bitą śmietaną i owocami, posypać pistacjami. Udanych wypieków :)     Related Images: [ See image gallery at www.malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Mazurek różany 174

wody Krem różany: 120ml śmietanki 30% 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka różanego cukru pudru 125g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru różanego Dodatkowo: Świeże owoce lub kwiaty do dekoracji Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki siekamy, zagniatamy, a następnie owijamy folią i chłodzimy w zamrażarce przez 45 minut. Schłodzone wałkujemy na grubość ok 4-5mm, wycinamy kształt jajka(...)następnie ubijamy z różanym cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Wylewamy na zastygłą żelkę. Robimy kleksy z pozostawionej różanej śmietanki i wykałaczką nadajemy nieregularne kształty. Schłodzonego mazurka dekorujemy żywymi kwiatami, owocami, cukrem różanym i np. czekoladowymi jajkami

Kuchnia w czekoladzie
Anielska babka 584

białek jaj 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szkl. cukru pudru łyżeczka soku z cytryny łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli opcjonalnie: cukier puder/bita śmietana + owoce Silikonową okrągła formę z kominem niczym nie natłuszczać, aby ciasto nie opadło.  Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Mąkę przesiać z połową cukru. Białka ubić na sztywno, dodając szczyptę soli.  Cały czas(...)formę z babką wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić na kratce, kładąc ją "do góry nogami". Następnie cienkim nożem oddzielić ciasto od boków formy i delikatnie wyjąć. Podawać bez dodatków lub posypane cukrem pudrem / ozdobione bitą śmietaną i owocami. Ten przepis bierze udział w akcji

wyzwania kuchenne
Ekspresowe Ciasto Bez Miksera Z Jeżynami 178

oleju. Wykładamy ciasto (będzie dość gęste ) na wysmarowaną blaszkę lub na taka jednorazówkę, wtedy nie musimy niczym smarować i wykładamy owoce na wierzch. Pieczemy w 190-200 stop. przez około 45-50 min. Ciasto jest gotowe, gdy wbity do niego patyczek jest suchy. Smacznego

Gotowanie...to proste !