Proste ciasto z agrestem i migdałami. Ciasto szybkie do przygotowania. Świetne w sezonie na agrest. Delikatne, miękkie o lekkim posmaku cytrynowym. Koniecznie wypróbujcie! U mnie 3/4
Moja DelicjaTorcik jogurtowy z truskawkami to bardzo proste ciasto, czy może deser Jogurtowiec wygląda pięknie, szczególnie za sprawą kolorystycznego, ciemnego kontrastu na bokach. A ciemne boki i
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięokoło 45 minut, ciasto wyjąć z blaszki wystudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem, ciasto jest łatwe, bardzo smaczne i można je upiec z różnymi mrożonymi lub świeżymi owocami..............SMACZNEGO!!! ciasto jest inspiracją z przepisu MniamMniam.pl
W Mojej Kuchni LubięŻurawinę wcześniej zalać gorącą wodą i pozostawić na 10 minut, następnie odcedzić. Z porcji ciasta wielkości orzecha włoskiego, zrobić płaski placek na dłoni, na środek ułożyć ok. 3 owoców żurawiny, ciasto uformować w kulkę i obtoczyć w bułce tartej. Gotowe kulki smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor, w czasie smażenia należy je obrócić na drugą stronę. Kulki najlepiej
Jadło i czytadłoletni wieczór. Owoce, pyszny aksamitny krem, kruche ciasto mmmmm niebo w gębie. SKŁADNIKI: na ciasto 1 szklanka mąki 1/2 kostki masła 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki śmietany na krem 4 żółtka 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki 1/2 laski wanilii 1 łyżka masła dodatkowo ulubione owoce A jak to zrobić: Ciasto: Masło dobrze posiekać(...)gorące mleko ciągle miksując. Przelać do rondelka i podgrzewać, aż zgęstnieje. Na koniec dodać masło i wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Piec 15 minut w 180 stopniach. Gdy ciasto lekko przestygnie wylać krem i ułożyć owoce
Kuchnia w opałachJakiś czas temu był jabłecznik z różową pianką, a teraz tradycyjne ciasto kruche przekładane jabłkami. Do zrobienia warstwy jabłek można użyć prażonych jabłek lub świeżych owoców.Składniki:Ciasto:600 g mąki pszennej100 g masła lub margaryny250 g cukru3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczeniaJabłka:2 litrowe słoiki prażonych jabłek (lub 1,5 kg świeżych)2 galaretki pomarańczowecukier do smakuSposób wykonania
Kuchnia domowa Aniprzepis w zbiorach receptur siostry Anastazji. Pamiętam jak go miałam piec, to poszukiwałam w sklepach jogurtu owocowego bez owoców, ale mi się nie udało. Kupiłam z kawałkami owoców i ciasto wyszło bez zastrzeżeń. Bardzo smakowało szczególnie dzieciom ;-) A że sezon na jabłka otwarty, więc bardzo polecam to ciasto. Składniki (blaszka 34x26cm): Biszkopt: 6 jajek niepełna szklanka cukru(...)płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka agrestowa 1 łyżka masła ewentualnie cukier do jabłek - pominęłam Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu owocowego (bez owoców) 1 czerwona galaretka 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wody Śmietana: 1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Sposób wykonania: 1. Zrobić
Kuchnia domowa Aniprzepis. Placki są bardzo puszyste choć ciasto może wydawać się za gęste ale takie właśnie musi być. Jogurtowe placki można zrobić z owocami. Dzisiaj jednak przygotowałam ciasto na placki bez owoców. Za to przyrządziłam karmelizowane banany i włoskie orzechy. Jogurtowe placki to wymarzony przepis na śniadanie i podwieczorek. Po prostu szybki i łatwy przepis na placki . Jogurtowe placki(...)owsiane płatki, sól, proszek do pieczenia i wanilię. Następnie połącz mokre składniki z suchymi na jednolitą masę. Rozgrzej masło na patelni i smaż małe placki. Nakładaj około 2 łyżki ciasta i formuj okrągłe placki. Placki podwajają swoją objętość, więc ciasto trzeba dosyć cienko rozprowadzić. Na drugiej patelni rozpuść masło z cukrem. Pokrój banany w grube plasterki i usmaż na złot
codojedzeniaciasto. Dodajemy wystudzoną margarynę, dokończamy wyrabianie. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość ciasto dzielimy na dwa kawałki, rozwałkowujemy. Większą szklanką wykrawamy koła odstawiamy do podrośnięcia. po ok 15 minutach mniejszym naczyniem niż koła, robimy zagłębienie w które układamy owoce. Odstawiamy jeszcze na 15 minut do podrośnięcia. Z mąki, cukru i masła robimy kruszonkę, którą posypujemy
Z Majeczką w kuchniPizza z owocami morza Kolejna pizza , także na cienkim cieście . Moi chłopcy są nie ubłagani i ciągle skazują mnie na pieczenie pizzy , ciekawe czy jest jakieś stowarzyszenie praw matek , które broni je przed pizzowym wyzyskiem ? No ale fakt , spada mi z karku kombinowanie co na obiad , bo pizzę łatwiej uklecić . Żeby nie było , na takie ekscesy pozwalam dwa razy(...)smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Gotowe ciasto dzielimy na dwie części ( będą z niego dwie pizze ) . Na wysmarowanej oliwą blaszce cieniutko rozprowadzamy palcami ciasto , zostawiając nieco grubsze brzegi . Owoce morza rozmrażamy , wykładamy na sitko i zlewamy wrzątkiem -sparzamy , pozostawiamy do odcieknięcia . W miseczce , mieszamy jogurt , majonez, czosnek , zioła dalmatyńskie , ketchup i tą pastą smarujemy spód do pizzy
Ogrodnik w podróżynajlepszych są Magic mushrooms oraz Chorizo. Osobiście byłem sceptycznie nastawiony do tej pierwszej ze względu na brak sosu pomidorowego, jednak swój wyjątkowy smak zawdzięcza grzybom i oliwie truflowej. Ciasto obu pizzy było idealnie wypieczone, jednak musicie pamiętać, że nie jest to typowa włoska pizza – nie będzie miała nieregularnych kształtów jak i będzie odrobinę grubsza. W menu znajdziecie wiele ciekawie(...)słodko. Jeśli nie, to spróbujcie pizzy z owocami, polanej słodką czekoladą (mleczną albo białą), a całość podana z gałką lodów. Pizza ta odrobinę w smaku przypominała ciasto z owocami, jednak była znacznie bardziej słodka. Decydując się na pizzę z owocami leśnymi, albo porzeczką otrzymacie idealny balans pomiędzy kwaskowatymi owocami a słodyczą czekolady. Podsumowanie Pizzeria Cucciolina wyróżnia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczenia; kilka kropli barwnika spożywczego zielonego lub 1 łyżka herbaty matcha; Przy wykonaniu ciasta zielonego postępujemy identycznie jak przy cieście kakaowym. Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30%; 2 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; owoce (u mnie brzoskwinie z puszki); Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek(...)jeżeli tego potrzebują:)) Przełożenie ciasta: Wystudzone biszkopty delikatnie rozwinąć i pokroić na paski o szerokości mniej więcej 4 cm. Następnie paski przepleść ze sobą na przemiennie kolorami (postępować jak przy plecieniu koszyka:)). Przygotowane w ten sposób ciasto można delikatnie nasączyć, np. sokiem z brzoskwiń, wyłożyć krem, delikatnie rozsmarować równą warstwą. Na krem wyłożyć owoce i zwinąć ciasto
In my kitchenCiasto z agrestem to wypiek dla wielbicieli tych kwaskowatych owoców. Wzbogaciłam je o skórkę cytrynową, która sprawia, że całość jest niezwykle świeża i niezbyt słodka. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x30cm . Ciasto z agrestem Składniki: 240g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 140g cukru pudru 120g oleju 3 jajka 80ml mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka
Smakołyki BerenikiDziś propozycja na słodko, mocno kawowe ciasto z jagodami! Kto uwielbia kawowe desery? składniki; 25 dag mąki pszennej 3/4 szkl mleka pół szklanki oleju 15 dag cukru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 dag mrożonych jagód lukier; pół szklanki cukru pudru 1 łyżka mleka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Przygotowanie; Mleko, olej(...)ciepłej wody lub mleka. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą ale krótko tylko do połączenia składników. Na samym końcu dodajemy owoce. Mogą być też świeże ale wtedy podczas mieszania nam się rozpadną ponieważ jagody są bardzo delikatne. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (10x30cm) i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 50 min. w 180C. Wszystkie składniki lukru
Radość kipiąca uśmiechem.przygotujecie? Składniki: 1 kg mąki pszennej 220 g cukru 500 ml mleka pół kostki drożdży ( 50 g) 2 żółtka pól kostki margaryny szczypta soli 0,5 kg owoców- u mnie jagody leśne- ale mogą być każde inne dowolne kruszonka: 130 g mąki 65 g cukru 65 g margaryny Wykonanie: Z drożdży łyżki cukru, łyżki mąki i pól szklanki(...)wystudzoną margarynę, dokończamy wyrabianie. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość ciasto dzielimy na dwa kawałki, rozwałkowujemy. Większą szklanką wykrawamy koła, odstawiamy do podrośnięcia. po ok 15 minutach mniejszym naczyniem niż koła robimy zagłębienie w które układamy owoce. Odstawiamy jeszcze na 15 minut do podrośnięcia. Z mąki, cukru i masła robimy kruszonkę, którą
Z Majeczką w kuchni